Haberler

Leyla'nın Bitmeyen Dramı! İlik Verdiği Kardeşi Öldürülünce Üniversiteyi Bıraktı

Güncelleme:

Şırnak'ta kanser olan kardeşine ilik verdiği için eğitimini yarıda bırakan, kardeşi iyileşince liseyi bitirip üniversiteye giden Leyla'nın aşçılık hayali, yaşadığı büyük acıyla yarıda kaldı.

Şırnak'ta, önce annesini kaybeden, ardından kanser olan kardeşine ilik verdiği için lise eğitimini yarıda bırakan, kardeşinin iyileşmesinden sonra liseyi bitirip üniversiteye giden 22 yaşındaki Leyla Yıldırım'ın aşçı olma hayali, yaşadığı büyük acıyla yarıda kaldı. Leyla'nın ilik nakliyle sağlığına kavuşturduğu kardeşi Nihat Yıldırım öldürüldü. Çok severek okuduğu Erzincan Üniversitesi Aşçılık Bölümü'nü bırakmak zorunda kalan Leyla, Şırnak'ta çadırda yaşayan ailesinin yanına döndü. Leyla, "Okuma hayalimden vazgeçmedim. Fırsat verilirse yeniden okumak istiyorum" dedi.

ABLASINDAN NAKLEDİLEN İLİKLE HAYATA TUTUNDU

Şırnak merkeze bağlı Kumçatı beldesinde oturan Yıldırım ailesinin kızı Leyla'nın yaşamı dramlarla dolu. Önce annesini kaybeden Leyla'nın kardeşi Nihat Yıldırım 2012 yılında ilik kanserine yakalanınca aile, nakil için seferber oldu. O dönemde lisede okuyan Leyla Yıldırım'ın ilik nakli için uygun donör olduğu belirlenince, iki kardeş nakle alındı. Nihat Yıldırım, ablasından nakledilen ilikle yeniden hayata tutundu.


KARDEŞİ İYİLEŞİNCE EĞİTİMİNE DEVAM ETTİ

Liseyi bırakmak zorunda kalan Leyla Yıldırım, kardeşinin iyileşmesi ile birlikte lise eğitimine devam etti. Liseden sonra üniversite sınavına gireceği hafta Leyla, yeğenini trafik kazasında kaybetti. Çok üzülen Leyla, her şeye rağmen sınavda çok istediği Erzincan Üniversitesi Aşçılık Bölümü'nü kazandı.

KARDEŞİ ÖLDÜRÜLÜNCE AŞÇILIK HAYALİ YARIM KALDI

Üniversitede aşçılık önlüğü giyen Leyla Yıldırım bu kez, ilik vererek hayata tutunmasını sağladığı kardeşinin öldürüldüğü haberi ile yıkıldı. Leyla, okulunu yine bırakmak zorunda kalarak Şırnak'a döndü.

Kardeşinin öldürülmesi üzerine Kumçatı beldesinden taşınarak Güneyce köyünde kurdukları çadırda ailesi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Leyla Yıldırım, eğitim ile ilgili hayallerini ve yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı.


Babası Bello Yıldırım akciğer hastası olan ve 12 yıl öncede annesini kaybettiğini ve kardeşinin ilik kanserine yakalandığını söyleyen Yıldırım, kardeşinin Ankara Yıldırım Beyazıt Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemotoloji ve Onkoloji Bölümü'nde tedavi gördüğü sırada ortaokuldan mezun olduğunu söyledi.

DRAMINI ANLATTI

Girdiği sınavda Konya Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandığını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kardeşimin yanında kalacak tek kişi bendim. Lise'nin 1'inci sınıfını iki üç hafta hastanede, iki üç hafta okulda geçirdim. O yıl okulu öyle geçtim. Lise ikinci sınıfa geçince okulu bırakmak zorunda kaldım. O yıl hep kardeşimle beraber hastanede kaldım. Kardeşimin ilik nakli olması gerekiyordu kurtulmasının tek yolu kardeşime verebileceğim ilikti. 2014 yılında kardeşim ilik nakli oldu, ona kemik iliğimi verdim. Allah'a şükür ilik tuttu ve kardeşim iyileşmeye başladı.


"ÖNLÜĞÜ GİYDİĞİM GÜN KARDEŞİM ÖLDÜRÜLDÜ"

Ben de bıraktığım yerde okuluma devam ettim. LYS'ye bir hafta kala 5 yaşındaki yeğenime araba çarptı ve öldü. Ben LYS sınavına nasıl girdim, nasıl çıktım hatırlamıyorum. O psikolojiyle iyi bir sonuç beklemiyordum ama her şeye rağmen Erzincan Üniversitesi'ni kazandım ve o çok istediğim Aşçılık Bölümü'ne girdim. Ben gerçekten üniversite okumayı çok istiyordum. Tek kurtuluşum ilk senemde kazanıp gitmekti. Bunu başardığıma gerçekten çok sevindim. Hayatımın en önemli anlarından biriydi. Aşçılık önlüğümüzün ölçüsünü aldıktan sonra üç hafta bekledik. 'Ne zaman gelecek o önlüğü giyeceğim' diye sabırsızlıkla bekliyordum ve geldiği hafta sadece bir kere giydim. Önlüklerin üzerinde üniversitemizin ismi ve kendi ismimiz yazılıydı. Onu görünce çok duygulandım. Daha çok giymek nasip olmadı. O önlüğü giyerken kardeşim aklıma geldi. Okul tatil olsa da önlüğü ona da göstersem. 'O da görse benimle gurur duysa' derdim. Kötü günleri geride bırakmıştım sandım meğer başıma gelecek olan felaketten bile haberim yokmuş. Kardeşim, girdiği bir arazide odun keserken, tartıştığı kişilerce vurulup, öldürülmüş. Öldürüldü haberini aldıktan sonra yurttan kaydımı sildim. Eve geldim. Tek hedefim tek isteğim okulu kazanıp, istediğim mesleği yapıp aileme bakmaktı. Ailemi de buradan alıp götürmekti. Bizim ailede okuyan tek kız benim. Okuluma tekrar dönüp o önlüğü giyip bir daha çıkarmamayı istiyorum. 17 kişi iki çadırda kalıyoruz. Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Erzincan Üniversitesi Leyla Yıldırım Kumçatı Şırnak 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title