Haberler

Kumru'da Kızılay'a Kan Verme İzdihamı

Ordu'nun Kumru ilçesinde Kızılay Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ordu'nun Kumru ilçesinde Kızılay Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü ve Kutlu doğum haftası kutlamaları dolayısıyla Kumru Kızılay Şube Başkanlığı organizesinde, Kumru İlçe Emniyet Amirliği ve Kumru İlçe Müftülüğü ile birlikte düzenlenen gönüllü kan bağışı kampanyasına her zaman olduğu gibi Kumru halkı büyük ilgi gösterdi. Nüfus oranına göre kan bağışı kampanyalarında birinci durumda olan Kumru ilçesinde Kızılay Samsun Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen kan bağışı TIR'ı Demircili Mahallesi Hükümet Konağı önünde kan alımını gerçekleştirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasına Ordu İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, Kaymakam Ahmet Özkan, Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Savcı Ceyhun Yılmaz, Savcı Ömer Bilgin, AK Parti Kumru İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, Samsun Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Muhsin Yılmaz, Emniyet Amiri Mehmet Öztürk, Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Berkeşoğlu, Müftü Aykut İli, İlçe Milli eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar hazır bulundular. Ordu Valiliği'nce Kumru Kızılay'ının yaptığı başarılardan dolayı gönderilen teşekkür belgeleri Kaymakam Ahmet Özkan'a, Kızılay Şube Başkanı Erol Başar'a ve Müftü Aykut İli'ye protokol tarafından takdim edildi. İlk saatlerde yaklaşık 150 ünite kan toplanan Kumru ilçesinde bu sayının ilerleyen saatlerde 250 üniteyi geçeceği tahmin ediliyor.

Kızılay Samsun Bölge Müdürü Dr. Muhsin Yılmaz yaptığı açıklamada, "Türk Kızılay'ı ülkemizde birçok alanda hizmet yürütüyor. Önemli meselelerden biri de kan hizmetidir. Ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacı karşılanması için sağlık bakanlığımız Türk Kızılay'ını görevlendirdi ve yetkilendirdi ve biz bu doğrultuda halkımızı gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz. Kumru ilçemizde şube başkanlığımız gönlünü ortaya koyuyorlar. Kumrulu vatandaşlarımızla birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri arasında tam bir birliktelik sergiliyorlar. Bu birlikteliğin neticesinde de ortaya böyle bir başarı ve güzel bir tablo çıkıyor. Şu an bölgemizdeki bütün ilçelerde nüfusa oran ile kan bağışında Kumru birinci sıradadır. Buradaki ilgi gösteriyor ki bu birinciliği kimseye bırakmayacaktır" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılay Samsun Kumru Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title