Haberler

    Vesta 77 ile Doğuma Hazırlık Kursu Modül 1: Niyet

    Bir "can"ın dünya gezegenine gelmesine vesile olmak, "ebeveyn partnerlerin öncelikle kendi bedenlerini tanıması ve kendilerini oldukları gibi kabul ederek sonsuz sevginin zemininde bir ilişki köklendirdiklerinde gerçekleşmektedir.

    Bir "can"ın dünya gezegenine gelmesine vesile olmak, "ebeveyn  partnerlerin öncelikle kendi bedenlerini tanıması ve kendilerini oldukları gibi kabul ederek sonsuz sevginin zemininde bir ilişki köklendirdiklerinde gerçekleşmektedir.

    Niyet eylemi tezahür ettirir. Her birimiz "hiçlik"ten oluştuk. Ebeveynlerimiz, bizleri Dünya gezegenine getirmeyi seçtikleri an varoluşsal potansiyel bir düşünce halinden mevcut bedensel formlarımıza dönüştük.

    Doğuma Hazırlık Kursunun ilk modülünün birinci bölümü olan NİYET Aşaması:

    •    Kendi bedenine farkındalıkla temas etmek isteyen bireylere,

    •    Cinsel enerji = yaşam enerjisinin gücünü öğrenmek isteyen bireylere,

    Bebek sahibi olmaya niyet etmiş partnerlere,

    •    Hamilelik sürecindeki cinsel yaşam ile ilgili kafasında soru işaretleri olan partnerlere,

    •    Doğum sonrası doyumlu bir cinsel yaşam için pratik ipuçları öğrenmek isteyen partnerere yönelik düzenlenmiştir.

    MODÜL 1 : NİYET & İÇ GÖZLEM

    18 Şubat Cumartesi / NİYET

    Cinsel enerji = Yaşam Enerjisinin Doğru Kullanımı

    11.00-12.00 : Tanışma.. Herkesin kendi hikayesinin paylaşımı.

    12.00-13.00 : Cinsellik nedir? Cinselliğin Fizyolojik ve Psikolojik Boyutları/ Dr. Akif Poroy & Uzm. Psikolog Özge Genlik

    13.00-14.00: Öğle Yemeği Molası

    14.00_15: 00 : Hamilelik öncesinde, hamilelik sürecinde ve hamilelik sonrasında cinsel yaşam nasıl olmalı? /Dr. Akif Poroy

    15.00-16.00: Mutlu & Huzurlu bir cinsel hayat için pratik uygulamalı ipuçları / Dr. Akif Poroy

    Eğitim Tarihi: 18 Şubat Cumartesi Eğitim Saati: 11.00-16.00

    Eğitmenler: Uzm. Psikolog Özge Genlik & Dr. Akif Poroy

    Özge Genlik Kimdir?

    2009 yılında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden "yüksek onur" derecesi ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ve aileleri ile psikolojik danışmanlık çalışmalarını yürütmüş ve anaokullarına danışman olarak hizmet vermiştir

    2012 yılında, psikoloji alanındaki yüksek lisans eğitimini "yas süreci ve yas sürecindeki bireylerin depresyon ve anksiyete düzeylerinin incelenmesi" konulu tezi ile başarı ile tamamlamıştır. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Arel Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık biriminde "uzman psikolog" olarak ergenler ve aileleri ile çalışmalarını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayrampaşa Kadın ve Aile Sağlığı Merkezinde ise yetişkin odaklı psikolojik danışmanlık çalışmalarını sürdürmüştür. Ardından özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde bireysel olarak "yetişkin" ve "ergen"ler ile psiko-terapi çalışmalarını sürdürmüştür.

    EMDR (göz hareketleri ile duyarsızlaştıma ve yeniden işleme terapisi/ Travma terapisi), Gestalt Terapi, Bilişsel-Davranışçı Terapi, Kısa Süreli Dinamik Terapi, Eğitimleri alan Genlik, aynı zamanda Yoga Alliance onaylı Yoga Eğitmenidir (Yoga Eğitimlerini aldığı eğitmenler: Dr. Çiğdem Öner (200 saat) ve Zeynep Aksoy (200 saat) ). Hamile Yogası Eğitmenlik sürecini tamamlamıştır(Nur Sakallı & Mey Elbi )

    Genlik, yaşamdaki engelleri ve duyumsanan "acı" duygulanımlarını iyileşmeye ve şifalanmaya yönelik birer armağan olarak görmekte ve değerlendirmekte bu bağlamda "psiko-dönüşüm" adını verdiği metodoloji ile ; ergen, yetişkin ve ailelerle çalışmalarını sevginin gücü ile kurucusu olduğu Vesta 77 Psikolojik Dönüşüm ve Yaşam Akademisi'nde sürdürmektedir.

    *Genlik, İstanbul Doğum Akademisi Sertifikalı Doğuma Hazırlık Eğitmenidir.

    Akif Poroy Kimdir?

    Dr. A. Akif Poroy 1946'da İstanbul'da doğdu. 1966/67 yılında İstanbul Avusturya Lisesinden mezun oldu. 1974 yılında İstanbul Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Almanya'da Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisası, Sitoloji Sertifikası yaptı. 1974-1986 yılları arasında yurtdışında Alman ve Amerikan ekollerinde, hastanelerde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Tıbbi Seksoloji Danışmanı olarak çalıştı. Kadınlardaki bazı cinsel sorunların giderilmesi için ameliyat tekniklerini öğrendi. Tıbbi seksoloji konusunda özellikle kadında cinsel işlev bozuklukları, cinsel sorunlar ve tedavisi ve kadında cinsel sapmalarla ilgili çeşitli araştırmalar yaptı. Çalışmalarının çoğu İngilizce ve Almanca dillerinde yayınlandı. 1980'de Deutsche Gesellschaft für Zytologie üyeliğine alındı. USA, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Avusturya'da çeşitli kongre ve sempozyumlara katıldı. Almanya'da Münster Üniversitesinde rahim içi araçları ile ilgili araştırmalar yaptı, hemşire okullarında Kadın Hastalıkları ve Doğum dalında ders verdi. Tıbbi seksoloji çalışmaları sonucu Gesellschaft für Praktische Sexualmedizin (1984), AASECT Amerikan Association of Sex Educators, Counselors and Therapists (1985) Deutsche Gesellschaft für Sozialwissenschaftliche Sexual-Forschung (1986) üyeliklerine alındı. Tıbbi seksoloji araştırma ve yayınları sonucu biyografisi 1986'da San Francisco'da yayınlanan "Who's Who in Sexology" adlı kitapta yayınlanan tek Türk oldu. 1987'de Birleşik Amerika, California'daki "Center for Marital and Sexual Studies" nden, Cinsel Tedavi Sertifikası aldı. Türkiye'de cinsellikle ilgili ilk TV programını daha sonra birçok televizyon kanalında yıllarca cinsellik, sağlık programları yapmış, yazılı basında da yüzlerce röportaj ve makalesi yayınlanmıştır. Türkiye'de 29 kitabı yayınlandı.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Akif Poroy Almanya Bebek Kültür Sanat Haberler

    Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

    Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

    DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

    DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

    Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

    Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

    Bakmadan Geçme

    8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü hangi gün? #129492 YKS'ye makyajlı girilir mi? ÖSYM sınavlarında makyaj yasak mı? 8 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YKS şort giyilir mi, ÖSYM sınavında şort yasak mı? #129300 8 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YKS'ye kolye, yüzük, bileklik ile girilir mi? Üniversite sınavında neler yasak? Kızılcık Şerbeti Alev diziden ayrıldı mı? Kızılcık Şerbeti Görkem öldü mü? Görkem diziden ayrıldı mı? Kızılcık Şerbeti Mustafa öldü mü? Mustafa diziden ayrıldı mı? Türkiye'nin EURO 2024 kadrosu! Milli takımımızın 26 kişilik EURO 2024 kadrosu belli oldu İngiltere İzlanda maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İngiltere İzlanda hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title