Haberler

Usta Sanatçı Haldun Dormen Tarsus'ta Sahne Aldı

Güncelleme:

Tarsus'ta düzenlenen festivalde sahne alan usta sanatçı Haldun Dormen, tiyatroya olan aşkını paylaştı. Festivalde ayrıca Masterchef Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu da yer aldı. Çocuklara ise Ezo Sunal konseri düzenlendi.

Yerel lezzetlerin ve yerel üreticilerin önemini, keşfedilmemiş lezzet sırlarını paylaşan şefler, gerçekleşen etkinlik sonrasında da Tarsus'un yöresel lezzetlerini tattılar.

Şehirde yoğun ilgi ile karşılanan şefler ürünlerin doğru kullanımları, mutfakta yapılan hatalar ve yemekleri küçük dokunuşlarla daha da lezzetlendirecek ipuçlarını paylaştılar.

Mehmet Yalçınkaya Türk kadınlarının evde balık yapmama sebebini de paylaştı. Yalçınkaya; 'Bizim insanlarımız evdeki perdeler yüzünden balık yemiyor.

Evdeki perdelere sinen balık kokusundan rahatsız oldukları için balığa daha mesafeliler dedi.' Söyleşi sonrası hayranları tarafından etrafı çevrelenen şefler herkesle fotoğraf çektirdi.

masterchef-tarsus-nurcansabur.jpg

Sivrioğlu ve Yalçınkaya'yı Tarsus Müzesi'nde verdikleri sohbeti Haldun Dormen ve magazinkolik.com Genel Yayın Yönetmeni Nurcan Sabur ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'de dikkatle dinleyenler arasındaydı...

Kaynak: Magazinkolik / Kültür Sanat

Mehmet Yalçınkaya Somer Sivrioğlu Haldun Dormen MasterChef Ezo Sunal Tarsus Sanat Magazin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title