Haberler

Öğrencilerin Karikatürleri 3 Boyutlu Hale Getirilecek

Güncelleme:

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'SADA Kültür Sanat ve Edebiyat Programı' çerçevesinde Eskişehir'deki bir ortaokulda 3 boyutlu karikatür çalışmaları başlatıldı. Okul yönetimi, öğrencilere karikatür sanatını öğrettikten sonra teknolojiyi kullanarak 3 boyutlu tasarım yapabilme becerisini kazandırmayı hedefliyor. Karikatürlerin 3 boyutlu yazıcıyla gerçek hayata taşınması ve sergilenmesi planlanıyor.

Öğrencilerin yaptığı karikatürler 3 boyutlu hale getirilecek

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Çağlar Özdolap:

"Karikatürlerimizi 3 boyutlu yazıcıyla gerçek hayata taşıyacağız"

Kazım Karabekir İmamhatip Ortaokulu Müdürü İsmail Dönmez:

" Eskişehir'de kabul edilen 2 okuldan birisi biziz"

Ortaokul öğrencisi Ali Seyit:

"Yakında karikatür çalışmalarımızı bilgisayardan yapmaya başlayacağız"

ESKİŞEHİR - Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'SADA Kültür Sanat ve Edebiyat Programı' çerçevesinde Eskişehir'deki bir ortaokulda 3 boyutlu karikatür çalışmaları başlatıldı.

Kazım Karabekir İmamhatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 'İmam Hatip Okulları Öğrenci Başarısının Artırılmasına Yönelik Ar-Ge Çalışmaları' ile 'SADA Kültür Sanat ve Edebiyat Programı' çerçevesinde 3 boyutlu karikatür çalışmaları için hazırlık yapıyor. 'Resim, Karikatür ve Animasyon' projeleri konusunda destek verilen okulda öğrencilere ilk olarak karikatür sanatının temel ilkeleri gösteriliyor. Çocuklara, karikatürün temellerini öğrettikten sonra teknolojiyi kullanarak 3 boyutlu tasarım yapabilme becerisini kazandırmayı hedefleyen okul yönetimi, ortaya çıkarılacak eserleri herkese açık bir şekilde koridorlardaki vitrinlerde sergilemeyi planlıyor.

"Karikatürlerimizi 3 boyutlu yazıcıyla gerçek hayata taşıyacağız"

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Çağlar Özdolap, SADA projesi çerçevesinde başladıkları 3 boyutlu karikatür çalışmaları hakkında detayları aktardı. Bu proje ile öğrencilerin ilk olarak karikatür sanatını öğrendiğini söyleyen Özdolap, "İlerleyen aşamalarda karikatürlerimizi 3 boyutlu yazıcıyla gerçek hayata taşıyacağız, amacımız bu. Henüz üretim aşamasına geçmediğimiz için sadece örnek basıyoruz. Çalışmalar ve denemeler yapıyoruz. Bu aşamaları tamamladığımız zaman gerçek projelerimize geçeceğiz. Bunları da okulda sergilemeye başlayacağız. Çocukların karikatür sanatını öğrendikten sonra bu alanı farklı boyutları taşıyabilmeleri, teknolojiyi kullanarak 3 boyutlu tasarım yapabilmeyi öğrenmeleri ve bunu sergi haline getirebilmeleri projenin geleceğine yönelik hedeflerimizdir. Çocuklar da bu alana bayağı ilgi gösteriyorlar. Hatta projeye dahil olamayan öğrenciler başvuru yapmak istiyorlar. Bu konuda çok hevesliler. İlerleyen senelerde bu projeyi böyle devam ettireceğiz, onlar da katılacaklar" dedi.

"Eskişehir'de kabul edilen 2 okuldan birisi biziz"

Kazım Karabekir İmamhatip Ortaokulu Müdürü İsmail Dönmez, projenin amacından bahsederek, "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün başlattığı SADA projesinin çerçevesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında koordinatör öğretmenimiz Çağlar Özdolap başvuru yaptı. Türkiye'de toplam 120 okul seçildi, Eskişehir'de de kabul edilen 2 okuldan birisi biziz. Bu projenin amacı, çocukların hayal ettiklerini karikatürleştirip daha sonra 3 boyutlu olarak sergilemek. Bu konuda ben başta koordinatör öğretmenimiz Çağlar Özdolap'a ve bu projede yer alan öğrencilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Yakında karikatür çalışmalarımızı bilgisayardan yapmaya başlayacağız"

Ortaokul öğrencisi Ali Seyit ise, karikatür sanatına büyük ilgi beslediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Kendimi resme bıraktım. Resim derslerim çok güzel. Hem resim hocalarımı hem de bilişim hocalarımı seviyorum. Onlar bizi yetenekli görüyorlar, biz de kendimizi bırakmadan çalışıyoruz. Hayatım bir resim gibi. Karikatür yapmayı da seviyorum, evde hep yapıyorum. Anime resimleri yapmayı da seviyorum. Yakında da 3 boyutlu karikatür çalışmalarına başlayacağız. Hocamızın da dediği gibi bu işleri bilgisayarlarda yapmaya başlayacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Eskişehir Edebiyat Eğitim Teknoloji Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title