Haberler

Kaçak Yamaç Paraşütü Canından Ediyordu

Kurban Bayramı tatili için geldiği Uzungöl'de kaçak olarak yamaç paraşütü yaptırdığı iddia edilen bir uçuş pilotu ile yamaç paraşütü yapan Ankaralı bankacı Derya Güveren, yaklaşık 100 metreden p...

Kurban Bayramı tatili için geldiği Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Uzungöl beldesinde, kaçak olarak yamaç paraşütü yaptırdığı öne sürülen bir uçuş pilotu ile yamaç paraşütü yapan Ankaralı bankacı Derya Güveren, yaklaşık 100 metreden bir dağın yamacına düştü.

Ankara'da bankacılık yapan Derya Güveren, Kurban Bayramı tatili için işadamı olan eşi Ali Nur Güveren ile Trabzon'a geldi. Doğu Karadeniz turu yapmak isteyen çift, tatillerinin dördüncü gününde yörenin en önemli turuzm merkezlerinden Uzungöl beldesine gitti. Burada dolaşırken yamaç paraşütü yapanların göl kenarına indiğini gören Derya Güveren, yamaç paraşütü yapmak istedi.

Eşinin izin vermesi üzerine yamaç paraşütü yaptıran kişilerle beldedeki bir dağa çıkan Derya Güveren, uçuş pilotu ile 1100 metreden atlayış yaptı.

Atladıktan 3 dakika sonra havanın sisli olması yüzünden yönlerini, rüzgarında etkisiyle dengesini kaybeden Güveren ve uçuş pilotu yaklaşık 100 metre yükseklikten bir başka dağa düştü. Pilot, cep telefonuyla arkadaşlarından yardım istedi. Pilotun arkadaşlarınca GPRS ile yerleri tespit edilip kurtarılan Güveren ve pilot, yaklaşık 1,5 kilometre yürüdükten sonra bir otomobille Uzungöl beldesine ulaştırıldı. Yaralı Güveren, burada eşinin çağırdığı ambulans ile olaydan yaklaşık 3.5 saat sonra kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Nöroşirurji Servisi'nde tedavi altına alındı.

Derya Güveren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Doğu Karadeniz turu yapacaktık, çok keyifiyli bir yolculuğa çıktık ve 4. gün Uzungöl'de mola verdik, gezerken yamaç paraşütçüleri ile karşılaştık. Binelim binmeyelim derken binmeye karar verdik. Beni aldılar yamaç paraşütü yapmak için dağın tepesine çıktık. Sisli bir havaydı, biraz çekincem vardı ama bölgeye çok hakim olduklarını ve bugüne kadar başlarına bir kaza gelmediğini söylediler onun üzerine uçmaya karar verdik" dedi.

Uçuş pilotunun yanındaki kişinin uçuş pilotuna "Bu havada atlayacak mısın, emin misin" demesine rağmen "evet bir şey olmaz" diyen uçuş pilotuyla 1100 metreden atladıklarını anlatan Güveren, "Bir dağdan uçtuk diğerinin tepesine çakıldık. 3 dakika havada kaldık. Yaklaşık 100 metre düştük. Bacaklarımızın üzerine ikimiz de çakıldık, o an korkunçtu. Makilik bir alana düştük. Zemin yumuşaktı ama düştüğümüz alanın hemen yanı uçurumdu. Kurtuluşumuz mucize gibiydi. Düştükten sonra hızımızı kesebildik ve Allah'tan yuvarlanmadık" diye konuştu.

-"Bizi bulmaları 2.5 saat sürdü"

Güveren, düşünce uçuş pilotunun telefonla yardım istediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bizi bulmaları 2.5 saat sürdü, çünkü sis vardı. Bölgeye çok hakim olduklarını söylemişlerdi ama ne yazık ki hangi dağın tephesinde, hangi bölgede olduğumuzu bilmiyorlardı. Tam donmak üzereyken bizi buldular. Yanlarında sedye, ilk yardım çantası, ambulans yoktu. 3 kişi bağıra bağıra bizi arıyorlardı. İki omurum kırılmıştı, o kırık omurla 1,5 kilometre yürüdüm. Sonra arabaya bindim tehlikeli bir yoldan Uzungöl'e ulaştık ve eşimin çağırdığı ambulansla KTÜ'ye geldik. Buradaki incelemede belimdeki iki omurun kırıldığını, yürümemin çok riskli olduğunu söylediler. Şimdilik çelik korse takarak takip ediyorlar. İnşallah ameliyat olmadan iyileşirim."

-"Çizginin öbür tarafına geçip geri geldim"-

Derya Güveren, tatilini hastanede geçirdiğini dile getirerek, "Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmadım, ilgim vardı ama eşim izin vermiyordu. Karadeniz'in dağında izin vereceği tuttu. Biz de uçtuk, uçamadık. Bir daha asla uçmam. Yamaç paraşütü yapacaklar çok bilinçli insanlarla bu işi yapsınlar. Doğanın şakası yok. Biz uçarken rüzgarda tersti, yönümüzü kaybettik. Çok tehlikeli bir spor, yaparken iki kere düşünsünler. Düşerken çizgiden öbür tarafa geçtim ve geri geldim, öldüğümü düşündüm" dedi.

-"Jandarma ve AKUT'a haber vermemi istemediler"

İşadamı Ali Nur Güveren ise eşinden yarım saat haber alamadığını belirterek, "Düştüklerini anlamıştım çünkü uçuş süresini 12 dakika demişlerdi. Eşimi ve uçuş pilotunu gökyüzünde göremeyince problem olduğunu anladım ancak yarım saat sonra paraşütçü pilotun telefonundan eşime ulaştım. O pilotta GPRS varmış. Bir arkadaşın bilgisayarda uğraşları sonucu o GPRS sayesinde yerlerini bulduk. Olaydan yaklaşık 3,5 saat sonra Uzungöl'e ulaşabildiler" diye konuştu.

Eşine 200 lira karşılığında yamaç paraşütü yaptıran kişilerden şikayetçi olan Ali Nur Güveren, "Jandarma ve AKUT'a haber vermemi istemediler. Biz ambulansa bindikten sonra da takip etmediler. Korsan olarak bu işi yaptıklarını anladım. Uzungöl gibi küçük bir yerde bundan kimsenin haberi olmaması çok ilginç, yaklaşık 5 aydır bu işi yapıyorlarmış. Orada uçuş öncesi başka bir pilot bir Arap turisti indirdi. O beni rahatlattığı için eşime izin verdim. Bu kişilerin lisanslarının, uçuş izinlerinin olmadığını sonradan öğrendim."

Yörede izinsiz yamaç paraşütüne izin verilmemesini isteyen işadamı Güveren, savcılıkca alınan ifadelerinde, eşinin yaralanmasına yol açanlardan şikayetçi olduklarını söyledi. - Trabzon

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Doğu Karadeniz Ali Nur Uzungöl Kültür Sanat Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title