Haberler

Frankfurt Türk Filmleri Festivali 13. Kez Kapılarını Açacak

Yarın gerçekleştirilecek ve Kerem Görsev ile Şevval Sam'ın mini bir konser vereceği galayla sanatseverlere 'merhaba' diyecek "13. Frankfurt Türk Filmleri Festivali"nin geniş katılımlı açılış gala...

ŞENAY ÜNAL - 13. Frankfurt Türk Filmleri Festivali, Almanya'nın kültür sanat şehri Frankfurt'ta bir kez daha sanatçı ve sanatseverleri buluşturacak.

AA muhabirinin, Kültür ve Turizm Bakanlığından edindiği bilgiye göre, festivalin Türkiye konukları arasında Zeki Alasya, Halit Akçatepe, Hale Soygazi, Gülşen Bubikoğlu, Sadi Çilingir, Tunca Arslan, Füsun Kostak, Caner Ural ve Deniz Yayın gibi Türk sinemasında bir döneme imza atmış önemli isimler yer alıyor.

Türk Filmleri Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Kültür Ataşeliği ve 2004 yılında Frankfurt'ta kurulan Kültürlerarası Transfer Derneğinin işbirliğiyle yarın başlayacak ve 3 Kasım'a kadar konuklarını ağırlayacak.

Farklı kategorilerde 40'ı aşkın filmin sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı festivalde, Türk oyuncu ve yönetmenler, dünya ve Alman sinema otoriteleriyle buluşacak.

- "Aziz Ayşe", "Görünmeyen", "Ateşin Düştüğü Yer" gösterilecek

Yarın gerçekleştirilecek ve Kerem Görsev ile Şevval Sam'ın mini bir konser vereceği galayla sanatseverlere 'merhaba' diyecek festivalin geniş katılımlı açılış galası ise 27 Ekim'de yapılacak.

Panellerden söyleşi ve belgesellere birçok etkinlikle Türk kültürünün zenginliklerinin yer alacağı ve katılımcılara tanıtılacağı festival, bu yıl da kısa film yarışmasına ev sahipliği yapacak.

Festivalde, bakanlığın da desteklediği "Aziz Ayşe", "Görünmeyen", "Ateşin Düştüğü Yer", "Umut Üzümleri", "Yeraltı", "Bu Son Olsun", "Kurtuluş Son Durak" gibi yerli yapımlar gösterilecek.

Yarışma bölümünde ise yine Bakanlıkça desteklenen "Gözetleme Kulesi", "Küf", "Mar", "Şimdiki Zaman" ve "Yük" gibi yapımlar yer alıyor.

Festivalle, hem iki ülke ortak yapımların artmasını sağlamak hem de festivale katılan uluslararası film dağıtıcıları ve yapımcılarının aracılığıyla Türk sinemasının dünya pazarına açılması amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2008 yılından bu yana desteklediği festivalin bu yılki destekçileri arasında Hessen Eyaleti Başbakanı, Başbakan Yardımcısı, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı ile Alman ve Türk basınının önde gelen kuruluşları yer alıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kerem Görsev Şevval Sam Frankfurt Almanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title