Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına (CSO), 23-24 Şubat'taki konserlerinde keman sanatçısı Mario Hossen eşlik edecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına (CSO), 23-24 Şubat'taki konserlerinde keman sanatçısı Mario Hossen eşlik edecek.

Şefliğini Dorian Wilson'un yapacağı konserde, Niccolo Paganini'nin "Keman Konçertosu No.1" ile Jean Sibelius'un "1. Senfoni Op.39" eserleri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 18 Şubat'ta viyolonsel sanatçısı Hayreddin Hoca ile seyirciyi selamlayacak. Ion Marin'in yöneteceği orkestra, Richard Schumann'ın "Viyolonsel Konçertosu, La minör Op. 129" ile Felix Mendelssohn'un

"Senfoni No.4 'İtalyan', La majör Op. 90" adlı eserleri yorumlanacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 13 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 5 eserle izleyiciyi selamlayacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında sahnelenen "Bir Tayyare Serüveni", yarın ve 19 Şubat'ta izleyici karşısına çıkacak. Firdevs Aylin Tez'in yazdığı, Mehmet Ege'nin yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostümleri Sevgi Türkay'a, ışık düzeni ise Yakup Çartık'a ait. Türk insanının havacılık konusunda yapılan icat ve atılımlarda ne kadar öngörülü ve cesur olduğunun anlatıldığı yapıtta, Nermin Uğur, Levent Çelmen, Hülya Dizmen, İsmet Numanoğlu, Bülent Türkmen, Teoman Gülen ve Fuat Çiyiltepe başlıca rolleri paylaşıyor.

"Genç Osman", 21 Şubat'ta sahne alacak. Turan Oflazoğlu'nun kaleme aldığı yapıtın yönetmeni Şakir Gürzumar. Dekor tasarımını Sertel Çetiner'in, giysi tasarımını Gülümser Erigür'ün yaptığı eserin ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'nun, müzikleri Can Atila'nın imzasını taşıyor. Eserde Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Ahmet Erkut, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Mine Medya Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent ve Füsun Akay başlıca rollerde.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Türk tiyatrosunun klasiklerinden "Fosforlu Cevriye", 21 ve 22 Şubat'ta izlenebilir. Gülriz Sururi'nin oyunlaştırdığı ve yönettiği eserin dekor tasarımını Hakan Dündar, kostümlerini Fatma Görgü yaptı. Işık düzeninin Yakup Çartık'ın gerçekleştirdiği eserin besteleri Atilla Özdemiroğlu'na ait. Fosforlu Cevriye'yi Feray Darıcı'nın canlandırdığı eserde, İsmet Numanoğlu, Ali Hakan Beşen, Engin Özsayın, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Dara Tan, Buket Türkyılmaz, Ömer Comba, Volkan İsmail Duru ve Zeynep Aytek Metin başlıca rollerde. Ünlü müzikal, eski kantocu, yeni randevucu Sümbül Dudu'nun evinde geçenleri neşeli bir dille anlatıyor.

Şinasi Sahnesi: "Soğuk Bir Berlin Gecesi" oyunu, 21 ve 22 Şubat'ta seyirciyle buluşacak. Barış Eren'in yazıp yönettiği yapıtın dekor tasarımı Sinan Yardımedici'ye, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş ve Mahmut Işık'ın rol aldığı yapıt, Avrupa'nın ortasında uygar bir kentte yabancı durumuna düşürülen, dışlanan ve ötekileştirilen Tarık'ın dramını işliyor.

"Sunay Akın Anlatıyor", 20 Şubat Pazartesi günü izlenebilir.

Küçük Tiyatro: Komedi türünün usta kalemi Fransız yazar Moliere'in "George Dandin" oyunu, hafta süresince izlenebilecek. Çevirisini Sema Kuray'ın yaptığı eser, konuk yönetmen Philip Boulay tarafından sahneye konulacak. Dekor ve kostüm tasarımını Jean-Guy Lecat'ın hazırladığı yapıtın ışık düzeni Ahmet Karademir'e ait. Yaşlı ve zengin bir köylü olan George Dandin ile aile baskısı sonucu evlenen genç ve soylu Angelique arasında baş gösteren aşk ve kıskançlık çatışmasının konu edildiği komedide, Bülent Çiftçi, Zeynep Yasa, Serpil Gül, Cebrail Esen, Meliha Savaş, Gürkan Görbil ile Hüseyin Baylan rol alıyor.

Akün Sahnesi: "Yastık Adam", bugün, yarın ve 18 Şubat'ta temsil verecek. Martin McDonagh'ın eserini İlham Yazar yönetti. Tolga Tekin, Mesut Turan, Murat Çıdamlı ve Buğra Koçtepe'nin rol aldığı yapıt,kurgu ile gerçeğin birbirine karıştığı bir polisiye gerilim.

"Barış" adlı yapıt, 21 ve 22 Şubat'ta seyirciyle buluşacak.

Altındağ Tiyatrosu: "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" adlı yapıt, hafta süresince izlenebilecek. Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin oyunlaştırıp yönettiği eserin dekoru Ceren Karahan'a, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ve Özlem Gündoğdu'nun rol aldığı oyun, çeşitli sosyal sınıflardan kadınların evliliklerinde ezilişlerinin öyküsü.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: Arthur Miller'in yazdığı, Yıldırım Türker'in dilimize çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Orkestra" adlı yapıt, hafta süresince seyircinin karşısına çıkacak. Dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Hale Eren'e, ışığı Önder Arık'a ait eserde, Zeynep Hürol, Funda Gökgücü, Özlem Gür, Miraç Eronat, Aysın Işımer, Şeyda Akova Balcıoğlu, Mehmet Gökçer, Okay İrkören başlıca rolleri paylaşıyor.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", yarın, 19 ve 21 Şubat'ta sahnelenecek. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i, Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı da Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

Oda Tiyatrosu: "Kontrabas" adlı oyun, bugün, yarın ve 18 Şubat'ta izlenebilir.

"Dönülmez Akşamın Ufkundayız" 21 ve 22 Şubat'ta sahnelenecek.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: "Yusuf ile Züleyha" operası, 18 Şubat Cumartesi günü seyiriyle buluşacak.

"Macbeth" Operası, sezonun son temsili ile 22 Şubat'ta sahnelenecek.

"Gecenin Rengi" adlı modern dans gösterisi, 20 Şubat'ta izlenebilir.

Operet Sahnesi: Oda Müziği Konseri, 19 Şubat'ta izlenebilir.

"Seslerle Anadolu" adlı müzikli oyun 21 Şubat'ta temsil verecek.

Leyla Gencer Sahnesi: "Sihirli Dünya" adlı müzikli çocuk oyunu, 19 Şubat'ta minik seyircinin karşısına çıkacak.

-Konser-

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına (CSO), 23-24 Şubat'taki konserlerinde keman sanatçısı Mario Hossen eşlik edecek. Şefliğini Dorian Wilson'un yapacağı konserde Niccolo Paganini'nin "Keman Konçertosu No.1" ile Jean Sibelius'un "1. Senfoni Op.39" eserleri yorumlanacak.

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 18 Şubat'ta viyolonsel sanatçısı Hayreddin Hoca ile seyirciyi selamlayacak. Ion Marin'in yöneteceği orkestra, Richard Schumann'ın "Viyolonsel Konçertosu, La minör Op. 129" ile Felix Mendelssohn'un "Senfoni No.4 'İtalyan', La majör Op. 90" adlı eserleri yorumlanacak.

-Sinemalardan-

Yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı "Fetih 1453", bugün seyirciyle buluşacak.

Yapımcılığını Faruk Aksoy, Servet Aksoy ve Ayşe Germen'in üstlendiği film, Fatih Sultan Mehmet'in çocukluğundan fetihlerine kadar süreci anlatıyor. Yapımı 3 yıl süren filmde, Fatih Sultan Mehmet'i Devrim Evin, Ulubatlı Hasan'ı İbrahim Çelikkol, Era'yı Dilek Serbest, Konstantin'i Recep Aktuğ canlandırıyor. Toplam 15 bin yardımcı oyuncunun kullanıldığı filmin müzikleri Benjamin Wallfisch'in imzasını taşıyor. 17 milyon dolarlık bütçeli film, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre, KKTC, Orta Doğu ülkeleri, Endonezya, Malezya, Rusya, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Romanya, Yunanistan, Güney Kore, Tayland, Japonya ve Amerika'da gösterime girecek. Film, İstanbul'un fethedildiği 1453 tarihine gönderme yaparak saat 14.53'te izleyiciyle buluşacak.

Nicolas Cage'in rol aldığı "Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi" yarın gösterime girecek. Cage'in yeniden kamera karşısına geçtiği filmin yönetmenleri Mark Neveldine ve Brian Taylor. Cage'e Violante Placido, Johnny Whitworth ve

"İskoçyalı" filminin ünlü yıldızı Christophe Lambert'in "Methodius" rolünde eşlik ettiği film, Blaze'in Doğu Avrupa'da, kendisini insan formuna sokmaya çalışan şeytan ile mücadele etmesini konu alıyor. Filmin çekimleri Kapadokya ve Pamukkale'nin yanı sıra Romanya'nın Transilvanya bölgesi, Sibiu, Bükreş ve Gorj kentlerinde gerçekleştirildi.

Kuklaların beyazperde macerası "Muppets", haftanın üçüncü yeni yapımı olacak. James Bobin'in yönettiği film, Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones ve Alan Arkin rol alıyor. Film, üç kukla delisi arkadaş Walter, Gary ve Mary'nin tatil için Los Angeles'a gitmesini, ancak burada tesadüfen petrol zengini Tex Richman'ın yeni keşfettiği petrol kaynağına ulaşmak için Kukla Tiyatrosunu yıkacağını öğrenince burayı kurtarmak için verdikleri mücadeleyi konu alıyor.

Metropol: "Fetih 1453", "Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi", "Duyguların Rengi", "Berlin Kaplanı", "Düşmanı Korurken", "Sümela'nın Şifresi Temel".

Optimum: "Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi", "Karanlıklar Ülkesi: Uyanış", "Yıldız Savaşları: Bölüm 1-Gizli Tehlike", "Fetih 1453",

"Mupets", "Sümela'nın Şifresi Temel", "Berlin Kaplanı".

Kızılay Büyülü Fener: "Fetih 1453", "Berlin Kaplanı", "Düşmanı Korurken", "Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi", "Köstebek", "Utanç",

"Sürücü", "Jack ve Jill".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Savaş Atı", "Berlin Kaplanı", "Artist",

"Utanç", "Köstebek". - ANKARA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Niccolo Paganini Jean Sibelius Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title