Haberler

Hayvanseverleri isyan ettiren olay: Köpeğin cinsel organından el feneri çıkarıldı

Güncelleme:

Trabzon'da hayvanseverlerin beslediği "Çakır" isimli sokak köpeğinde enfeksiyon belirtileri görülmesi üzerine köpek veterinere götürüldü. Ultrasonda köpeğin cinsel organında tespit edilen el feneri ameliyatla çıkarıldı. Hayvanseverler ise suç duyurunda bulundu.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kampüsü içerisinde hayvanseverler ve öğrenciler tarafından beslenen 'Çakır' adlı sokak köpeği enfeksiyon belirtileri üzerine veterinere götürüldü. Ultrason filmi çekilen köpeğin cinsel organında yabancı bir cisim olduğu fark edildi. Ameliyatla çıkarılan cismin 12 santimetrelik el feneri olduğu belirlendi. Köpek, Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nce (TRAHAYKO) gönüllülerince korumaya alındı. Olayın cinsel saldırı olduğunu iddia eden hayvanseverlerin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

Veteriner Elif Duman Çabakçor, köpeğin akıntı ve topallama şikayetiyle kendisine getirildiğini, kan tahlili ve ultrasonla görüntüleme yaptıktan sonra elle muayene yapıldığını söyledi. Çabakçor, "Elle muayene sırasında beklediğimin çok dışında sert bir cisimle karşılaştım. Çıkarmaya çalıştım fakat mümkün olmadı. Boyutunu bilemediğimiz için ameliyata aldım. 12 santimetre büyüklüğünde bir el feneriyle karşılaştık. Hayvanın genel durumu şu an iyi. Köpeği besleyenlerin söylediğine göre 1 yıldır bu hayvanın şikayetleri varmış" dedi.

Hayvanseverleri isyan ettiren olay: Köpeğin cinsel organından el feneri çıkarıldı

"HAYVANA YAPAN İNSANA DA YAPABİLİR"

Köpeği besleyen KTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Kuloğlu da "Veteriner, cismi, eliyle çıkaramadığı için köpeği ameliyat etmeye karar verdi. Ameliyattan sonra köpeğin cinsel organında fener olduğunu söyledi. Hepimiz çok şaşırdık, üzüldük. Olayın gerçek durumunu anlayınca 'Dünyada sadece hayvanlar ve bitkiler yaşasa, biz insanlar tamamen yok olsak' diye düşündüm. Çakır'ın maruz kaldığı muamele çok kötü. Bunu hayvana yapan birisi, insana da bütün canlılara da yapabilir. Olayın kampüste olup olmadığını bilmiyoruz ama sonuçta bunu bir insan yaptı, bu kişi içimizde. Resmi yollardan ne yapılabiliyorsa ne gerekiyorsa onu yapalım istedik ve şikayet ettik" diye konuştu.

Hayvanseverleri isyan ettiren olay: Köpeğin cinsel organından el feneri çıkarıldı

"IZDIRAP ÇEKTİK"

KTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Asaoğlu ise şoke olduklarını söyleyerek, "Beklemiyorduk, akla gelecek bir şey değil. Çok kötü ve üzücü bir şey. Anlatmakta çok zorlanıyorum. Onu izlerken, ameliyatı sonuçlanırken çok ızdırap çektik. Şimdi durumu iyi. Hayvana bunu yapan uygun bir pozisyon bulursa insanlara da benzer şeyler yapabilir" dedi.

Hayvanseverleri isyan ettiren olay: Köpeğin cinsel organından el feneri çıkarıldı

"ARTIK HAPİS CEZASI VERMELİ"

TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, üniversite içinde çok sayıda köpeğin yaşadığını ve eğitim yuvası olan bir yerde bu tür bir şiddetin yaşanması karşısında üzüldüğünü söyledi. Kurban, "Güvenli bir ortam olduğu için içimiz rahattı ancak şoke olduk. Orada kamera sayılarının ve gece güvenliğinin artırılmasını istiyoruz. Bunun gibi diğer köpeklerimiz de tehdit altında. Artık tecavüz ve bu tür vahşet olaylarına karşılık hapis cezası verilmeli" ifadelerini kullandı.

Hayvanseverleri isyan ettiren olay: Köpeğin cinsel organından el feneri çıkarıldı

Hayvanseverleri isyan ettiren olay: Köpeğin cinsel organından el feneri çıkarıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ortahisar Trabzon Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500

Yorumlar (8)

eser:

Onu yapan Trabzonlu değildir, kanı bozuktur onun.

11
7
yanıtYanıtla
Kadir:

Trabzonlu mü bunu yapan insanıdır onu sorgulamak gerek

yanıt6
yanıt0
rose:

bu hayvalardan ne istersiniz ağzı var dili yok vicdansızlar

10
2
yanıtYanıtla
ayşe:

Katıksız birer adi insanlar olduk net ! ALLAH BELANIZI VERSİN

6
1
yanıtYanıtla
NUR:

HAYVANLARA EZİYET EDEN , İŞKENCE EDEN , ÖLDÜREN , HAPİS CEZASIYLA YARGILANSIN. REHABİLİTE EDİLSİN BU TÜR PİSLİKLER! YETER ARTIK YETER! İNSANLIK NERDE!

5
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Yazık.

5
0
yanıtYanıtla
erkan:

toplum kafayı yedi zaten insana adalet yok masum hayvanlara hiç yok . . .

1
1
yanıtYanıtla
espanyol:

idamı istedığimiz artık belli sapıklar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title