Haberler

Kooperatifçilik Günü'nde Tanıtım Atağı

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürlüğü bahçesinde ürün tanıtımı yapılarak kutlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürlüğü tarafından 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla kentte yetiştirilen ürünleri tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Elma, lavanta ve gül gibi ürünler ile bunlardan üretilen kozmetik, yiyecek, içecek ve bakım ürünleri etkinlikte sergilendi. Tanıtım adına ücretsiz ikramlarda bulunulan etkinlikte, ayrıca vatandaşlara satışlar yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinliğe İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, kooperatifler ile birliklerin başkan, yönetici ve üyeleri katıldı.

"İlimiz ürünlerini Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz"

Dünya Kooperatifçilik Günü'nün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Isparta'da da çeşitli etkinliklerle kutlandığını dile getiren Tuğrul, "Bugün itibariyle ilimizde de etkinlikler yapmaktayız. Kooperatiflerimizin ürettiği ürünleri bugün bahçemizde sergiye çıkardık ve tanıtıyoruz. Bu ürünlerimizi tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Kooperatiflerimizin ve üyelerinin ürettiklerini başta elma sirkesi olmak üzere, elmamızla, sarımsağımızla ve yine genç çiftçiden verdiğimiz destekle üretilen çiftlik yumurtalarımızla birlikte ilimizde öne çıkan bal üretimiyle ilgili ürünlerimizi, İl Müdürlüğümüz bahçesinde bugün vatandaşlarımızın hizmetine açtık, tanıtımını yapıyoruz. Kooperatiflerimizin daha da güçlenmesi adına 'ne yapılabilir?' toplantıları yaptık. Bu etkinliğimize bu yıl itibariyle başlayıp, önümüzdeki yıllarda genişleterek, büyüterek devam etmek istiyoruz. Bu konuda da kooperatiflerimizle hep beraberiz. Onların daha iyi ürünler yetiştirmesine İl Müdürlüğü olarak destek vermeye devam edeceğiz. Ben hepsine şimdiden teşekkür ediyor, bol ve bereketli yıllar diliyorum" dedi.

Eğirdir ilçesi Serpil Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Kanlı, "İlk kez düzenlenen bu çalışmayı iyi buldum. Faydası olur" diye konuştu.

Dünyanın ilk ve tek gül kahvesi de tanıtıldı

Etkinlikte yer alan ve gül ile kahveyi birleştirerek yaptığı üretimi sergileme fırsatı bulan Abdullah Alkan, "Bu şekilde küçük esnaf olarak desteklemeleri bizim için önemli. Hem motivasyon veriyor hem de daha güzel şeyler çıkarmamızı sağlıyor. Bu yüzden bu tarz etkinliklerin yerinde ve sürekli olmasını istiyoruz. Biz, gül kahvesi olarak bu etkinliğe katıldık. Dünyada ve Türkiye'de ilk olan ürünümüzü burada ikram edip, sergiliyoruz. Şu anda yerel bir ürünüz, bu ürünümüzü ulusal ve hatta dünyanın da tanıyabileceği bir ürün haline getirmek istiyoruz. Özelliği itibariyle tek bir ürün. Biz bu ürünümüzde aroma ve esans kullanmıyoruz, bunun içinde tamamen gül yaprakları var. Biz gül yapraklarından içimi güzel ve Isparta'yı da anlatan bir kahve imal ettik. Bunu da şu an insanlarla paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduk"

Son yıllarda Keçiborlu ilçesindeki Kuyucak köyünde kadın girişimcileriyle öne çıkan lavanta, farklı ürünlerin sergilendiği stant ile bu etkinlikte de yer buldu.

Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi Başkanı Huriye Tezcan, "Kolonyamız, kremimiz, lavanta torbamız ve çeşit çeşit süslerimiz var. Biz lavantanın çayını–kahvesini her şeyini bu kooperatif sayesinde yaptık. Etkinliği güzel bulduk. Burada tanışma ve kaynaşma ortamı güzel oldu. Tanıtım konusunda umduğumdan daha güzel oldu. Ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. İl Müdürlüğümüze çok çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title