Haberler

Komisyondaki Kavganın Tarafları Konuştu, Hepsi Birbirini Suçladı

Güncelleme:

Ak Parti'nin Anayasa'ya geçici madde eklenmesi suretiyle mevcut fezlekelerde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nun AK Partili ve HDP'li vekillerin tekmeli-yumruklu kavgasına sahne olması, gündeme damgasını vurdu. Kavgaya karışan vekiller, o anları anlattı:

"HEPSİ ÇULLANDI"

Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer: HDP milletvekilleri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a fiili müdahalede bulunmaya çalıştı. Biz de Yozgatlıyız, tabii ki bakan beyin önünde set olduk. Bakan "Siz çekilin" dedi. Yerimize giderken hep birlikte çullandılar. HDP'li Osman Baydemir bir arkadaşın üzerine, Çağlar Demirel de Fatma Benli'ye saldırdı. Danışmanlarını bunun için salonda tuttular. Biri Mehmet Demir'e kafa atmış. Yozgat, Ankara ve İstanbul'dan arayanlar oldu, "Ağabey, gelelim hadlerini bildirelim" diyorlar. Benim kavgacı bir kimliğim yok.

"SIÇRADIM GİTTİM"

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın: Adalet Bakanı'na saldırı olunca, zarar gelmemesi için masanın üzerine sıçradım gittim. Orada milletvekili olmayan birileri müdahale etti. Bayan milletvekillerini kalkan olarak kullandılar.

"PABUÇ BIRAKMAYIZ"

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir: Görüntüler hoş değil. Kimse tasvip etmez. Bakana fiili saldırı olunca önlemeye çalıştık. Dağlarda, şehirlerde terör estirdikleri gibi, Anayasa komisyonunu da terörize etmeye çalışıyorlar. Milletvekiline yakışmayan bir kabalık, saldırganlık. Bunlara papuç bırakacak halimiz yok. Köylü çocuğuyuz, alışığız böyle şeylere.

"İRADEMİZ DIŞINDA"

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş: İrademiz dışında yaşanan bir meseledir. Söz haklarımız kısıtlanıyor. Linç edilmeye çalışıldık. Bu meselenin bütün grup temsilcileri tarafından oturulup konuşulup çözülmesi gerekiyor.

"DEHŞET VERİCİYDİ"

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran: Kalkan olma gibi bir durum yok. Bir an kavganın ortasında kaldık. Bizim sıralarımıza saldırdılar. Bir milletvekili masadan masaya uçtu. Dehşet verici bir görüntüydü. İtilip kakıldım. Feleknas Hanım kolundan yaralandı. Bize bir gece önce genel kurulda başlayan saldırının devamıydı.

DANIŞMANLARA JET İNCELEME

TBMM Genel Sekreterliği, komisyondaki kavgaya danışmanların da karıştığı iddiaları üzerine inceleme başlattı, açıklama yaptı:

"Milletvekili yardımcı personelinin bu tür davranış ve paylaşımları, Devlet Memurları Kanunu ile TBMM Başkanlık Divanı tarafından kabul edilen milletvekili yardımcı personeli istihdamına ilişkin usul ve esaslara aykırı olup hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir."(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bekir Bozdağ Yusuf Başer AK Parti Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (9)

Başbuğumuz Rte:

Akp Türkiyenin sigortasıdır, diğer muhaliflerin kime hizmet ettiği belli değil. Ama akp halkına kizmet ediyor, yerli teknoloji üretiyor.

3
4
yanıtYanıtla
kankaların arasına ne gidi:

dolmabahçe sarayında ekranların karşısında can ciğer kuzu sarmakarı, ydu akp ve hdp

2
4
yanıtYanıtla
ha akp ha hdp aynı değilmi:

hdpye oy vermyen akpye veriyor akpye vermeyen hdpye veriyor

1
4
yanıtYanıtla
sancaktepe:

bilemedin, hdp mhp den, mhp hdp den besleniyor dostum.

yanıt2
yanıt2
türkiyem:

bir kez daha ne kadar hayvan olduğunuzu gösterdiniz. oraya gelmiş insanların hepsi seçilmiş insanlar. eğitimlisiniz güya. nerde kaldı eğitiminiz ulan? yazık günah ya hepiniz utanın

4
1
yanıtYanıtla
MERDA:

ULAN MECLİSTE BİR KEREDE TAŞERON İŞÇİLER İÇİN ASGARİ GEÇİNENLER İÇİN EMEKLİ İŞÇİLER İÇİN VE YAŞ KRİTERLERİ İÇİN KAMUYA ALINMAYAN İŞSİZ BIRAKILAN 45 YAŞINDAKİ VATANDAŞLAR İÇİN VEYA ASKERİYEDEN TAKTİRLİ TEŞEKÜR BELGELİ TERHİS OLUP BELGESİNDE TERÖR İBARESİ YAZMADIĞI İÇİN İŞKURCA KAMUYA İŞE ALINMAYAN VATANDAŞLAR İÇİN ETSENİZE BİR KERECİK KERATALAR SİZİ. . . .

3
0
yanıtYanıtla
hakan fizikçi:

taşeronun kamuya alınması suçtur! ben salak mıyım kpssye hazırlanıyorum, gecem gündüzüm ders çalışmakla geçerken senin gibi torpilli taşeronun kadroya mı geçmesi uygun!

yanıt1
yanıt0
xc:

7 haziran seçim öncesi ortaya çıkan anketler ve 7 haziran sabahıyla devam eden iktidarı kaybetme korkusuyla ortaya çıkıp devletin verdiği iktidar gücü orantısız bir şekilde kullanarak ve milliyetçiliğe soyunup saldırı, iftira, ölüm, vahşet, kamuoyu oluşturma, hedef gösterme, terörize etme, algı oluşturma, bomabalama ve bir insanın yapamayacağı aklımıza gelmeyen birçok ahlaksızlık ve bu gün geldiğimiz durum allah islah etsin.

1
1
yanıtYanıtla
ermeni:

erivandaki kahvehanelerde tc meclisindeki kavgalari heyacanla seyrediyoruz. tirkolarin kavgalarini gözümüzü kirpmadan heyacanla izliyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title