Haberler

Kocamaz: "Ülkenin Geleceği İçin Herkesi 'Evet'te Birleşmeye Davet Ediyorum"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, referandumda Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını ifade ederek, "Ülkücü hareket kurulduğu günden bu yana hep çilelerle mücadele etmiş ve ülkenin her zor durumunda sigorta görevini üstelenmiş ve ülkeyi her defasında kaosa...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, referandumda Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını ifade ederek, "Ülkücü hareket kurulduğu günden bu yana hep çilelerle mücadele etmiş ve ülkenin her zor durumunda sigorta görevini üstelenmiş ve ülkeyi her defasında kaosa sürüklenmekten kurtarmış bir harekettir. Ülkenin geleceği için herkesi evette birleşmeye davet ediyorum" dedi.

Başkan Kocamaz, MHP Erdemli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Referandum Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı Kocamaz'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Kocamaz, "Ne için toplandığımız belli ve lafı uzatmadan kestirmeden gitmemiz lazım. 5 gün sonra Türkiye bir referanduma gidiyor ve orada ülkenin geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar verilecek. Bu günlere nasıl geldiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Türkiye'de hemen her gün gündem değişiyor, çünkü ülkemiz üzerine oynanan yeni yeni oyunlar var. İslam'ın son kalesi Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine oynanan oyunlar da hepimizin devamlı gördüğü, bildiği ve yaşadığı hadiseler" diye konuştu.

"15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti'nin bir varlık yokluk gecesiydi"

15 Temmuz darbe girişiminden de bahseden Kocamaz, "15 Temmuz aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin bir varlık yokluk gecesiydi. O gece milletimizin basiretiyle, milletimizin sokaklara dökülmesiyle, Sayın Genel Başkanımızın millete verdiği moralle uçurumun kenarından dönüldü. Bu ülkede artık ihtilallerin yapılamayacağını dost düşman herkes gördü. Tarih tekerrürden ibarettir derler ama tarihten ders alınırsa tekerrür etmez. Demek geçmişten yeterince ders alınmadı ki 15 Temmuz hadisesi yaşandı. 15 Temmuz bir milattır ve öncesi sonrası ayrı ayrı gözden geçirilmelidir. 15 Temmuz'a nasıl gelindiğini tartışmanın bir manası yok. Tarihten dersler alınsaydı 15 Temmuz yaşanmazdı. Ama yaşandıysa bu ülkede yaşayan herkesin ders çıkarma zorunluluğu var" şeklinde konuştu.

"16 Nisan'da ülkenin geleceği için evette birleşelim"

Pazar günü yapılacak olan referandumda Anayasadaki 18 maddenin değiştirilmesine ilişkin Türk milletinin bir değerlendirme yapacağını vurgulayan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anayasa'da 18 maddenin değiştirilmesiyle ilgili karar millete gidiyor ve pazar günü millet bunun değerlendirmesini yapacak. 15 Temmuz öncesi yaşanan hadiseleri hepimiz biliyoruz. Ama madde ile ilgili değişikliği hemen hiç kimse konuşmuyor. Konuşulan geçmişte söylenen sözler ve niye bugün böyle bir karar alındığı yönünde. Elbette o söylenenleri kabul etme durumumuz yok. Zaten o dönemlerde Sayın Genel Başkanımız o ifadelerin tamamına gereken cevabı da vermişti. O geceden sonra geçmişi bir kenara bırakıp gelecekle ilgili planları yapmak zorundayız. Ülkücülerin birbirini acımazsızca eleştirdiği bir dönmede bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz MHP'liyiz, biz Ülkücüyüz. Ülkücü Hareket kurulduğu günden bu yana hep çilelerle mücadele etmiş ve ülkenin her zor durumunda sigorta görevini üstelenmiş ve ülkeyi her defasında kaosa sürüklenmekten kurtarmış bir harekettir. Sayın Genel Başkanımız ne diyorsa biz de onu diyoruz. Bizim bu ülkeye karşı sorumluluklarımız var ve bu bilinçle hareket etmek zorundayız. Biz sıradan bir hareket değiliz, diğer siyasi partilere benzemeyiz. Biz bu ülkenin sigortasıyız ve günlük hesaplar yapmadan geleceğe yönelik hesaplar yapmak zorundayız. O aşağılamalara bağlanıp kalmadan ülkenin geleceğiyle ilgili verilecek karar da bizim siyasi bir parti olarak değil bu ülkenin gerçek sahipleri olarak dik durma mecburiyetimiz var. Pazar günü verilecek kararın Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği yönünde hayırlı bir karar olacağını düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımızın başının dik duracağı bir karar olarak çıkacağını düşünüyor ve herkesi Sayın Genel Başkanımızın yanında olmaya ve bu ülkenin geleceği için 'evet'te birleşmeye davet ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Erdemli Belediyesi Oktay Öztürk Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title