Haberler

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Demokrasinin Sigortasıdır

Unutmayın, Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır.

Unutmayın, Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. O makam, devletin sigortasıdır. Devletin sigortası atarsa, faturayı vatandaş öder

Gelin Anadolu topraklarında yeni şeyler ekelim. Barışı, huzuru, özgürlüğü, güzelliği ekelim Anadolu topraklarında. Ekelim ve Ekmeleddin'i bulalım

Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Yakınlarınız tatildeyse onlara da haber verin. Yurttaşlık, vatandaşlık görevimizi yapacağız. Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız

Huzurun adresi, barışın adresi, toprağa ekeceğimiz bereketin adresi inşallah İhsanoğlu olacaktır

Haber-Kamera Erhan TEKTEN İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nce Gürpınar Sahili'nde düzenlenen etkinlikte konuştu. Geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Sloganlar eşliğinde sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece ve sadece gençlere emanet ettiğini belirterek, Gençler görevini yapacak. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştıracaklar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gidip Mustafa Kemal'in koltuğuna oturacak olan yiğidi seçecekler dedi.

CUMHURBAŞKANI GEÇMİŞİYLE TEMİZ, AYNA GİBİ, DURU OLMALI Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın özelliklerini sayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü Bir; Cumhurbaşkanı geçmişiyle temiz, ayna gibi, duru olmalı. Verilmeyecek hiçbir hesabı olmamalı. İki; Cumhurbaşkanı alçakgönüllü, her yurttaşa eşit mesafede olmalı. Üç; Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Bütün siyasal partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı çok ama çok önemli. Dört; Cumhurbaşkanı bilge birisi olmalı. Oturduğu koltuğu doldurmalı. Beş; Cumhurbaşkanı sabah akşam konuşmamalı. Cumhurbaşkanı az konuşur, öz konuşur. Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi temsil edeceğini, sıcak siyasetin içinde olmaması gerektiğini, siyasetin Meclis'te yapıldığını, kimliği, rengi ne olursa olsun her yurttaşın Cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Bu yüzden Cumhurbaşkanı temiz ahlaklı birisi olmalı dedi.

SANDIĞA GİDECEĞİZ, OYUMUZU KULLANACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Yakınlarınız tatildeyse onlara da haber verin. Yurttaşlık, vatandaşlık görevimizi yapacağız. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Anayasada 'Cumhurbaşkanı tarafsız olacak, şöyle olacak böyle olacak' der. Ama neden 'Cumhurbaşkanı ahlaklı olacak' diye yazmaz. Neden Çünkü zaten öyle olması lazım. Var olan, olması gereken şey anayasada yazmaz. Hiçbir ülkenin anayasasında da 'Ahlaklı olacak' diye yazılmaz. Bu var diye sayılır zaten. O koltuğa oturacak kişinin temiz ve ahlaklı olması lazım. Onun için diyoruz ki, Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Anadolu topraklarında her şeyi ekebilirsiniz. Gelin Anadolu topraklarında yeni şeyler ekelim. Barışı, huzuru, özgürlüğü, güzelliği ekelim Anadolu topraklarında. Ekelim ve Ekmeleddin'i bulalım diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI DEVLETİN SİGORTASIDIR

Cumhurbaşkanı'nın devletin sigortası olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi

Unutmayın, Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. O makam, devletin sigortasıdır. Devletin sigortası atarsa, faturayı vatandaş öder. O nedenle oyumuzu kullanırken dikkatli kullanacağız, bilerek, bilinçli kullanacağız. Biz bir ülkeye başbakan seçmiyoruz. Bir Cumhuriyet Halk Partili, bir Milliyetçi Hareket Partili, bir başka partiden birini seçmiyoruz, birisini önermiyoruz. Biz, bugüne kadar toplumun hiçbir kesimi için negatif bir söylemi olmayan bir bilgi çiçeği, hem Batı'da hem Doğu'da Türkiye'yi onurla temsil etmiş bir kişiyi seçiyoruz. Onun adı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu. 57 ülkeyi yönetti. İslam İşbirliği Örgütü'nün Genel Sekreterliği'ni yaptı. İhsanoğlu adına Uluslararası Bilim Tarih ve Felsefe Kurumu altın madalya ödülü veriyor. İlk kez bir Türk için, bir Türk bilim insanı için bir uluslararası kuruluş altın madalya veriyor. 4 yılda bir veriyor. Onurlu bir kişiyi seçiyoruz, halkını, insanını, vatanını, bayrağını seven bir kişiyi seçiyoruz. Sandığa gideceğiz, onurla, güzellikle, kavgasız, gürültüsüz seçeceğiz. Halkına sempati duyan birisini seçeceğiz. Kavga etmeyen, konuştuğu zaman ülkeye huzur getirecek birisini seçeceğiz. O, sıcak siyasetin adamı değil. O, bilge, temiz, güzel bir insan. Soyadı İhsanoğlu, aslında güzel, temiz bir insanoğlu. Onu seçeceğiz.

SİYASETÇİ YURTTAŞLAR ARASINDA AYRIM YAPMAZ Kılıçdaroğlu, siyasetçinin halka yalan söylememesi gerektiğini vurgulayarak, siyasetin zenginleşme aracı olmadığını, Ben siyasetçi olacağım köşeyi döneceğim mantığının olmaması gerektiğini söyledi. CHP lideri, Siyasetle halkın sorunları çözülür. Siyasetçinin bir görevi daha vardır. Yurttaşları arasında ayrım yapmaz, inançları, etnik kimlikleri konusunda ayrım yapmaz. 'Her yurttaş, benim başımın tacıdır' der diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'in bir dizesine atıf yaparak Biz, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağımız bir düzeni istiyoruz. Huzur içinde gönül rahatlığıyla bu güzel ülkede yaşamak istiyoruz. Huzurun adresi, barışın adresi, toprağa ekeceğimiz bereketin adresi inşallah İhsanoğlu olacaktır şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın açtığı dövizde yazan Berkin için Ekmeleddin yazısı dikkat çekti. Kılıçdaroğlu alandan ayrılırken de, aracının önünde Halkçı başkan, devrimci başkan, her zaman yanındayız - CHP Başakşehir Gençlik Kolları yazılı pankart açıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından şarkıcı Ferhat Göçer vatandaşlara konser verdi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title