Haberler

Kcetaş Genel Müdürlüğüne İller Bankası Eski Genel Müdürü Atasoy Getirildi

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi T.A.Ş (KCETAŞ) Genel Müdürlüğü'ne İller Bankası eski Genel Müdürü Hidayet Atasoy getirildi.

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi T.A.Ş (KCETAŞ) Genel Müdürlüğü'ne İller Bankası eski Genel Müdürü Hidayet Atasoy getirildi.

Atatürk'ün emriyle kurulan ve Türkiye'nin ilk özel elektrik şirketi unvanını taşıyan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da uzun süre genel müdürlük görevinde bulunduğu KCETAŞ'ta bir hafta önce Genel Müdür Şadi Büyükkeçeci emekli oldu. Şirketin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Büyükkeçeci'nin emeklilik isteği kabul edilerek bu göreve daha önce Kayseri Su ve Kanalizasyon (KASKİ) Genel Müdürlüğü ve İller Bankası Genel Müdürlüğü yapan Hidayet Atasoy atandı. KCETAŞ Yönetim Kurulu ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şirket merkezinde halef ve selef genel müdürlerle birlikte düzenlediği basın toplantısında "Türkiye'nin ilk özel elektrik şirketlerinden biri olan kurumda çalışanlarımızın çok büyük emekleri var. Bakanımız Taner Yıldız da dahil olmak üzere, kurumumuza emek veren gelmiş geçmiş tüm kişilere teşekkür ediyoruz" dedi. KCETAŞ'ın yeni genel müdürü Hidayet Atasoy da, "Kayserililer, memleketlerini gerçekten çok sever. Hepimizin içinde bir Kayseri aşkı var. Eski bir bürokrat olarak ben de bu aşk nedeniyle Kayseri'ye geldim" diye konuştu.

ŞİRKETİN YÜZDE 51'İ KAYSERİLİLERE GEÇTİ

KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özhaseki, Özelleştirme İdaresi'nden ihale yoluyla satın aldıkları yüzde 20'lik payla Kayserililerin şirketteki hissesinin yüzde 51'e ulaştığını belirtti. Özhaseki, Özelleştirme İdaresinden aldıkları yüzde 20'lik hisse devrinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasından çıktığını ifade ederek, "Şirkette Kayserililerin payı yüzde 51'e ulaştı. Bu önemli bir kazançtır" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İller Bankası Taner Yıldız Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title