Haberler

Kayseri'de İntihar Saldırısı: 2 Şehit, 16 Yaralı (3)

Kayseri'de İNTİHAR SALDIRISI.

Kayseri'de İNTİHAR SALDIRISI: 2 ŞEHİT, 16 YARALI (3)

2 POLİS ŞEHİT, 3 TERÖRİST ÖLÜ, 16 YARALI

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde bu sabah Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerin düzenlediği intihar saldırısında polis memurları Ahmet Geben ve İsmail Elbistan şehit oldu, 3 terörist öldü, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Pınarbaşı'nda intihar saldırısında bulunan teröristler, 06 E 1819 plakalı otomobille başka bir hedefe giderken, ilk olarak Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde fark edildi. Kahramanmaraş- Kayseri karayolunda yol kontrolü yapan jandarma ekibi, şüphe üzerine aracı durdurmak istedi. Ancak teröristler 'dur' ihtarına uymadı ve jandarma aracına çarparak kaçtı, kazada Uzman Çavuş Altan Çamkara yaralandı. Çamkara, askerler tarafından götürüldüğü Göksun Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Uzman Çavuş'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kaçan aracın da yakalanması için jandarma ve polis peşine düştü. Sarız üzerinden 60 kilometre uzaklıktaki Pınarbaşı'na gelen teröristler, takipte olduklarını ve asıl hedeflerine ulaşamadan yakalanacaklarını anlayınca Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne intihar saldırısı için yöneldi.

Polis lojmanlarının da bulunduğu Emniyet Müdürlüğü önüne gelen otomobilden şüphelenen polisler, aracı durdurmak istedi. Bu sırada araçtan inen teröristlerden biri, polislere el bombasını attı, araçtakiler de ateş açtı. Çıkan çatışmada inmeye fırsat bulamadan yaralanan teröristler, son anda araçtaki patlayıcıları infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden patlamayla ortalık kan gölüne dönerken, polis memurları Ahmet Geben ve İsmail Elbistan şehit oldu, 16 kişi yaralandı, saldırıyı gerçekleştiren 3 terörist de öldü. Yaralılardan 7'sinin polis, 3'ü çocuk 9'unun da sivil olduğu açıklandı. Şehit polislerler Geben ve Elbistan'ın, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nden olduğu belirtildi.

Yaralılardan durumu ağır olan trafik polis Mehmet Yaşar Koyuncu, ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Polis eşi Emine Işık ve 5 yaşındaki kızı Yağmur da ambulansla aynı hastaneye götürülerek tedavilerine başlandı. Yaralılardan 5'i ayakta tedavinin ardından taburcu edildi. Diğer 8 yaralı ise Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri'deki çeşitli hastanelerde tedavi görüyor.

BAKAN ŞAHİN: HEDEF BAŞKA YERDİ

Olayı, açılış için bulunduğu İzmir'de öğrenen İçişleri Bakanı Naim Şahin, asıl hedefin Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü olmadığına dikkati çekti. Yaralananlar arasında polis çocuklarının da bulunduğunu kaydeden Bakan Şahin, saldırıyla ilgili şunları söyledi:

"Saat 09.45 civarında Kayseri ilimizin Pınarbaşı ilçesinde bir canlı bomba eylemi gerçekleştirildi. Fakat olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki bir trafik uygulamasında jandarmamızın sabahın erken saatlerinde kaçan bir araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirildi. Aracın içinde görüldüğü kadarıyla 2 canlı bomba militanı var. Onlar tabii ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış vaziyette. Aracın plakası 06 ile başlıyor, Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedefi neresi olabilir onun üzerinde çalışıyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik çılgın olayların yürütmeye devam ettiğini bir kez daha görmüş olduk. Patlayıcı miktarı oldukça yüksek, etkisi oldukça yüksek. Ama kaybımız polislerimizin şehit olması. İnşallah yaralımıza acil şifalar diliyoruz, onu kurtarırız. Terör konusunda hep beraber dikkatli olmak gereğini bir kez daha bu olayda görmüş olduk. Jandarma ve polisimiz çok dikkatli davrandı. Sabah itibariyle Göksun- Pınarbaşı ve Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibiyle son anda açtığı ateş sonrasında bu şekilde atlatılmış oldu. Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar. Bundan sonra adli süreç devam edecek."

Basın mensuplarının bombanın tipi konusundaki sorusuna ise "Araştırmalarımız devam ediyor" yanıtını veren Bakan Şahin, Uludere konusuyla ilgili sorunun sorulmasını izin vermeden basın mensuplarının yanından ayrıldı.

DHA(ESM) - Kayseri / Pınarbaşı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Elbistan Göksun Geben Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir?
title