Haberler

Karya Akademi Tasarım Vakfı Bodrum Merkezi Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tasarım atölyelerinden görüntü Yapılan çalışmalardan görüntü Vali Çiçek'in konuşması İşletme sahibinin konuşması Muğla Valisi Çiçek: "Biz millet olarak güçlüyüz ve zekiyiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tasarım atölyelerinden görüntü

Yapılan çalışmalardan görüntü

Vali Çiçek'in konuşması

İşletme sahibinin konuşması

Muğla Valisi Çiçek:

"Biz millet olarak güçlüyüz ve zekiyiz. Sanatçılarımız, gençlerimiz, düşüncelerini ürün haline getirdiği takdirde, başka ülkelerdeki o çok güzel dediğimiz ürünleri alma değil, bizim ürünlerimizi onlara satarız"

Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) destekleriyle kurulan tasarım, sanat, zanaatkar, mimarlık merkezi, Muğla Valisi Amir Çiçek'in de katılımıyla açıldı.Yalıkavak Mahallesi'nde hizmete giren Karya Akademi Tasarım Vafkı'nın açılışında konuşan Muğla Valisi Çiçek, keçe, kilim, takı, cam, seramik, mimarlık çalışmalarının yer aldığı merkezin, Türkiye çapınca örnek bir yer olduğunu söyledi. Bodrum'un sadece doğal güzellikleriyle değil, atölyelerde yapılan tasarımların ürün haline getirilerek ekonomiye katkı sağladığı bir yer olduğuna dikkati çeken Çiçek, atölye çalışmalarını incelediğini ve çok beğendiğini ifade etti.Çiçek, "Benim ikinci gelişim ve burası çok önemli bir yer. Biz millet olarak güçlüyüz ve zekiyiz. Sanatçılarımız, gençlerimiz düşüncelerini ürün haline getirdiği taktirde, başka ülkelerdeki o çok güzel dediğimiz ürünleri alma değil bizim ürünlerimizi onlara satarız. Böylece bu güzel tasarımlarımızı ihraç ederiz" dedi.Vakıfta gençlere istihdam alanı da sağlandığına dikkati çeken Çiçek, şöyle konuştu: "Atölyede çalışan bir sanatçımız bir keçenin ne hale geldiğini bize gösterdi. Ben kendi kendime dedim ki 'Buradan çok güzel ürünler elde edilir ve buradan elde edilen ürünlerimizi artık bir başka yerlerde aramayız ve başkaları bizde arar'. Çok memnun oldum. Bölgeye yerel yönetimler ile GEKA yetkilileri de katkıda bulundu. Ortak bir akılla bu yer hayata geçti. Bodrum'dan atılan bu adım Türkiye'mizin diğer yerlerine de yayılmasını isteriz. Çünkü bizim insanlarımız geçmişten beri elde ettiği ürünü kullanmaya ve üretmeye ihtiyacı var."

Türkiye'ye örnek

Tasarım Vakfı'nın kurucusu Faruk Malhan da Bodrum'un verimli toprağının kendilerine ilham kaynağı olduğuna değindi. Tasarım köyünün Türkiye'ye örnek olma yolunda bir hedefi olduğuna dikkati çeken Malhan, programda tasarımcıları, sanatçıları ve zanaatkarları bir araya getirdiklerini kaydetti.Eğitimi ilkokul düzeyinde olan bir keçe ustasının atölye yönettiğini ve başarılı çalışmalar yaptığını anlatan Malhan, şöyle konuştu: "Bu çalışmalar Türkiye'nin değişik noktalarında üretime aşınmaya çalışılıyor. Rize'den gelen kardeşlerimiz var. Bu ustamızın bulunduğu Rize bölgesinde bin 500 tezgah var. Bu bir ekonomik sektör oluşturabiliyor. Ev tezgahlarında ve kilimlerde çalışma yöntemi ise burada bir desen üretiliyor, çıkan desenler Türkiye'de muhtelif yerlere gönderiliyor. Bu desenler işlenip dokunduktan sonra da internet ve mağazalar üzerinden satışa sunuluyor."Malhan, yaptıkları çalışmaların yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını ve bunun biraz zaman alacağına işaret etti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise belediye olarak tasarım merkezine her zaman destek verdiklerinin altını çizdi. Sanatçıların bir arada ürettiği ürünlerle Bodrum ekonomisine katkı sağlanacağının vurgulayan Kocadon, amaçlarının kırsal kesimde iş gücünü artırmak, üretim yapmak ve bunları pazarlamak olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Karya Akademi Tasarım Vakfı'nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler tasarım atölyelerini gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amir Çiçek Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title