Haberler

Karaman'daki Tecavüz Davasında Öğretmen, Çark Etti, Suçu Çocukların Üzerine Attı

Güncelleme:

Karaman'da 10 erkek çocuğa tecavüz suçlamasıyla yargılanan, iddianamede 'eşcinselim' diyen Muharrem B. mahkemede çark etti, suçu çocukların üzerine attı. Şimdi gözler duruşmadan çıkacak kararda.

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin 600 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayan duruşmaya Ereğli Cezaevi'nde bulunan sanık Muharrem B.'nin getirilmemesi, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyordu. Ancak bir sürpriz yaşandı. Sanık öğretmen gizlice duruşma salonuna getirildi. Ankara Barosu'ndan avukat İmdat Balkoca, tecavüzcü öğretmen Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini, sakallı olduğunu, rahat bir şekilde yürüyerek salona girip yerine oturduğunu söyledi. İddianamede yer alan ifadesinde, "Ben eşcinselim, 10 yaşımdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum, pişmanım, tedavi olmak istiyorum" diyen Muhammer B. mahkemede çark etti. İfadesinde tüm suçlamaları reddetti ve "Polisler beni kandırdı. Çocuklar kendi aralarında yaptıklarını benim üzerime atıyorlar." dedi.

DAVA BAŞLADI

Ağır Ceza Mahkemesi'nin önünde başta CHP'li milletvekilleri, çok sayıda avukat ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri bekledi. Salonun kapısı ise saat 09.15'te açıldı ve katılımcılar ve avukatlar içeri alındı. Saat 09.30'da duruşma başladı.

İşte duruşmadan notlar:

-Davaya 'mağduruz' diyerek müdahil olmak isteyen Ensar Vakfı ve KAİMDER salonda tepkiyle karşılandı.

-Adliye önünde 'Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok' sloganları atıldı.

ORTALIK KARIŞTI

-Barolar ve katılma talebi olan kurumlardan avukat isimleri alındı... Ensar Vakfı'nın ve Baroların müdahillik talebi kabul edildi.

-Duruşma salonundan CHP'li vekiller çıkarılmak istendi, mahkeme heyetine büyük tepki gösterildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından mahkemeye ara verildi.

-Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdikten sonra, davaya gözlemci ve izleyici olarak katılmak isteyen milletvekillerinin taleplerini incelediği öğrenildi. Bu sırada duruşma salonunun önünde bekleyen avukatlar ise, içeri alınmadıkları uzun süre bekledikleri için durumu alkışlarla protesto etti. Salonun kapısı kapalı olduğu için avukatlar ile müşavir ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Saat 10.55 sıralarında duruşma salonunun kapısı yeniden açıldı ve müdahil avukatlar salona alınmaya başlandı.

-Milletvekillerinin gözlemci heyeti talebi reddedildi.

-Davayı takip edecek olan avukatların isimlerinin okunup içeri alınması 45 dakika sürdü.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

-Sanık Muharrem B. gizlice mahkeme salonuna getirildi.

-Sanık Muharrem B. şu an iddianame okunurken salonda ayakta ve rahat tavırlarıyla olanları dinliyor.

-Ankara Barosu avukatlarından İmdat Balkoca, sanık Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini belirterek, sanığın sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, yerine oturduğu, avukatlardan tepki gösteren olmadığını ve şuan iddianameden okunduğunu söyledi.

"POLİSLER BENİ KANDIRDI"

-Duruşmada sanık Muharrem B.'nin ifadesine başlandı. Cinsel saldırı sanığı öğretmenin, ifadesinde tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi. Sanık, "Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım. Ben suçsuzum" dedi.

-Daha önce cinsel istismar suçlamasını kabul eden Karaman sanığı Muharrem B., "Çocuklar kendi aralarında yaptıklarını benim üzerime atıyorlar." dedi.

"YURTLARDA TEK SORUMLU BENDİM"

-Ben Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında tek sorumluydum.

HAKİM: BENİM KARARIM HAZIR

-Hakim: Gizlilik önemli çocukların aileleri bile bilmiyor, bilmelerini uygun görmedik... Bugün karar verebilirim, benim kararım hazır.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLSİN TALEBİ

- Avukatlar soruşturmanın genişletilmesini ve Ensar Vakfı ile KAİMDER'e bağlı yurtları denetlemeyen kişiler hakkında yasal inceleme başlatılmasını talep etti.

ENSAR VAKFI EK SÜRE İSTEDİ

- Ensar Vakfı ve KAİMDER avukatları dosyayı incelemek için ek süre istedi.

AVUKATLARIN TALEBİ REDDEDİLDİ

- Mahkeme avukatların soruşturmanın genişletilmesi talebini reddetti.

SAVCI MÜTAALASINI TAMAMLADI

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasını da tamamladığı öğrenildi.

ARA VERİLDİ, KARAR BEKLENİYOR

- Mahkeme nihai karar için yeniden ara verdi.

MAĞDURLARIN AVUKATI DA ENSAR BAĞLANTILI

Tüm bunlara ek olarak, davada mağdur çocukların avukatlığını üstlenen Mahmut Uğurlu'nun da "Ensar bağlantısı" ortaya çıktı.

Şöyle ki; Tecavüze uğradığı iddia edilen çocukların avukatı Mahmut Uğurlu, tecavüz suçunun işlendiği yerlerden biri olan Ensar Vakfı'nın Genel Başkanı ile "iş ortağı".
Avukat olan Ensar Vakfı Genel Başkanı Cenk Dilberoğlu ile Mahmut Uğurlu, aynı avukatlık bürosunda, birlikte çalışıyorlar. "Kollektif Hukuk bürosunda", Dilberoğlu ile Uğurlu, birlikte avukatlık yapıyorlar.

ENSAR VAKFI BAŞKANI DA CÜBBE GİYİP, DAVAYA GİRDİ

Mahkemenin "müdahil" olma başvurusunu kabul etmesi ile Ensar Vakfı Başkanı Dilberoğlu da avukat cübbesini giyerek, Karaman'daki davaya bizzat katıldı.

(Ensar Vakfı Başbakanı Cenk Dilberoğlu)

ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Duruşmada mağdurlara destek için Karaman'a gelen bazı sivil toplum kuruluşları da, adliye binasının yaklaşık 100 metre ilerisindeki güvenlik noktasından içeri alınmadı. Aralarında Ankara Kadın Platformu, Eğitim-İş, İlerici Kadınlar Derneği, Emekci Harekat Partili Kadınlar, Birleşik Kamu İş Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, 'Ensar Vakfı kapatılsın', 'Tecavüzcüleri korumayın', 'Tecavüzcüyü koruyan bakanlar istifa' şeklinde slogan attı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Duruşma nedeniyle kentin girişlerinde polis ekipleri tarafından kente giren araçlar durduruldu, tek tek kimlik ve üst kontrolü yapıldı. Adliye çevresinde yaklaşık 3 kilometrelik alan ise polis bariyerleriyle çevrildi. Adliyeye girmek isteyenler kimlik ve üst aramasından geçirilerek içeri alınıyor. Adliye önünde bir adette TOMA hazır bekletiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Karaman Güncel Haberler

500

Yorumlar (207)

ENES:

CHP VA KARANLIK ZİHNİYETİ İSLAMİ VAKIF DÜŞMANLIĞI YAPIYOR.

7
39
yanıtYanıtla
ALİ:

CHP BOĞAZINA KADAR PİSLİĞE BATMIŞ.

yanıt2
yanıt11
sadri sor:

sabık ları savunacak hale gelinmiş canım türkyem vah halimize vah

yanıt7
yanıt0
ALİ:

Adliye önünde ''Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok'' sloganları atılmış. Hadi faşizmi anladık, şeriata niye geçit yok. Şeriat olsa bu olaylar olur muydu?

18
24
yanıtYanıtla
GERCEK TURK:

sanki seriat ulkelerinde boyle seyler olmuyor onemli olan eytim insan olmak ama cahiller neden anlar

yanıt6
yanıt0
ULVİ:

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEKLERİNDE HER TÜRLÜ TERBİYESİZLİKLERİN YAPILDIĞI İDDALARI VAR.

12
25
yanıtYanıtla
..........:

ya burda ne kadar ensar vakfı öğrencisi varmış 45 miş bilinmeyenler hep buralarda

yanıt4
yanıt0
banane:

Ulvi senin hakkın da da bir takım iddialar var. biraz yumuşakmışsın

yanıt6
yanıt1
hüso:

akp nin iğrençlikleri pislikleri işte

28
4
yanıtYanıtla
KOCA YÖRÜK:

AKP SANA BİRŞEY YAPMIŞ GİBİ

yanıt0
yanıt2
Tüm 207 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title