Haberler

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de."Çağrı Merkezleri, Anadolu'nun Dört Bir Yanına...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çağrı merkezlerinin Anadolu'nun dört bir yanına yaygınlaştığını, bu merkezlerin iyi bir istihdam kapısı olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çağrı merkezlerinin Anadolu'nun dört bir yanına yaygınlaştığını, bu merkezlerin iyi bir istihdam kapısı olduğunu söyledi.

Bingöl'de gezi ve incelemelerde bulunan Yılmaz, Türk Telekom'un iştiraki olan Assistt Çağrı Merkezi'ni ziyaret etti. Çağrı merkezi girişinde halk oyunları gösterisiyle karşılanan Bakan Yılmaz, burada yetkililerden bilgi alarak, gelen bir çağrıya da cevap verdi.

İstanbul'dan arayan Eylül Yılmaz'ın çağrısını cevaplayan Bakan Cevdet Yılmaz, İstanbul Anadolu Üsküdar Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği için randevu verdi. Randevu işlemini başarıyla tamamlayan Bakan Yılmaz, "Bu arada benimle aynı soyadı taşıyorsunuz. Kendimi de takdim edeyim, ben Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir çağrı merkezini ziyarete gelmiştim. Arkadaşlarımız benim cevap vermemi istediler. Soy adaşımız olan bir kızımıza randevu ayarlamış olduk. Hayırlı şifalar diliyorum" diyerek çağrıyı tamamladı.

Bakan Yılmaz, çağrı sahibinin şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra sevindiğini belirterek, "İlk önce biraz yadırgadı, tabii acemi olduğumuzu anladı herhalde. Sonradan düzelttik işi biraz" ifadesini kullandı.

Çağrıları cevaplamak için ayrıca bir eğitim alınması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, Türkiye'de de elektronik e-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasıyla çağrı merkezlerinin pazar paylarının artacağına inandığını söyledi. Bakan Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde hasta randevu sistemi olduğunu da anımsatarak şöyle konuştu:

"Hastalarımıza artık sanal ortamda randevular ayarlanıyor. Böylece hem hasta memnuniyeti artmış oluyor hem de hastanelerimizde daha etkin bir yönetim sağlıyoruz. Tabii çağrı merkezleri Anadolu'nun dört bir yanına yaygınlaşıyor. Gençlerimiz için özellikle genç kızlarımız için iyi bir istihdam kapısı. Bingöl'de de iki tane ayrı çarı merkezimiz var. Daha önce bir çağrı merkezimiz açılmıştı. Assistt firmamızın gelmesiyle birlikte iki tane firmamız oldu. Bu çerçevede 100 civarında Bingöllü kardeşimiz, genç kızımız, genç delikanlılarımız burada çalışma imkanına kavuştular."

-"Dünyada en büyük istihdam kapısı hizmet sektörüdür"

Çağrıları cevaplamanın ciddi iletişim ve organizasyon becerisi gerektirdiğini kaydeden Yılmaz, "Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde kalkınma, istihdam derken, tarımdan, hayvancılıktan ve başlıca şeylerden bahsediyoruz. Fakat bugünkü dünyada en büyük istihdam kapısı hizmet sektörüdür. Çağrı merkezleri de bunun çok güzel bir örneği. Özellikle karasal iklimin görüldüğü bölgelerde, mesafe faktörünün de aşılmasını sağlayan bu çağrı merkezleri genç nüfusa sahip bölgemiz için çok ciddi bir alternatiftir. Bunun giderek geliştiğini görüyoruz. Tabii son teşvik sistemimizde bu tür konularda da belli oranda destek sağlamış bulunmaktayız. Giderek Türkiye'de elektronik e-devlet uygulamaları yaygınlaştıkça bunun pazarı da genişliyor" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, gelecekte on binlerce, yüz binlerce insanın bu tür sektörlerde istihdam edileceğine inandığını, özellikle Bingöl gibi yerlerde, daha düşük maliyetle, daha yüksek verimle bu hizmetleri sunmanın mümkün olduğunu anlattı.

Buralara firmaların ilgi gösterdiğini ve gelecekte de devam etmesi dileğinde bulunan Bakan Yılmaz, merkezde çalışanlara başarı dileğinde bulundu.

Bakan Yılmaz'a Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Türk Telekom İl Müdürü Mustafa Yiğitbaş ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Bingöl'deki programını tamamlayan Bakan Yılmaz, Ankara'ya gitmek üzere karayoluyla Elazığ Havaalanı'na hareket etti.

Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Türk Telekom Assistt Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title