Haberler

"Kadına Yönelik Duyarlılık Tarihten Geliyor"

Kadir Has Üniversitesi, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı 24 Nisan Çarşamba günü KAGİDER'den "Fırsat Eşitliği Modeli (FEM)" sertifikasını aldı.

2018 yılını Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yılı ilan eden Kadir Has Üniversitesi, üç yıldır Avrupa Birliği'nin Ufuk2020 programı kapsamında finanse edilen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Sistematik Eylem (Systemic Action for Gender Equality - SAGE) Projesi" özelinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı" uyguluyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik yaptığı birçok çalışmayla ciddi sonuçlar alan Kadir Has Üniversitesi, bağımsız bir değerlendirme sürecinden geçtikten sonra yapısı, eylemleri ve istihdam olgusu ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine duyarlı bir kurum olması sebebiyle, KAGİDER önderliğinde, Dünya Bankası teknik desteği, PricewaterhouseCoopers ve Ernst & Young işbirliği ile yürütülen Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını aldı.

Kadir Has Üniversitesi, "Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası"nı(FEM)almaya hak kazanarak ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine duyarlı bir kurum olduğunu tescilledi.

"YÖNETİMDE YÜZDE 60 KADIN ORANINA YÜKSELDİK"

Sertifikayı KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Kayserilioğlu'nun elinden alan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz,"Kadir Has Üniversitesi olarak KAGİDER'den "Fırsat Eşitliği Modeli" sertifikasını aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Bizi yönlendiren, eksiklerimizi İnsan Kaynakları ekibimiz ile birlikte gidermemizi sağlayan ekibimize teşekkür ediyoruz. Rektörlükte bir yılımı doldurmak üzereyken ilk aldığımız sertifikanın "FEM" olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Rektörlüğe başlamamla birlikte ilk işimiz tüm komite ve kurullarda yüzde 50 kadın-erkek eşitliğini sağlamak oldu. Üniversitemizin yönetim ve idari birimlerinde şu anda yüzde 60'a varan oranlar ile kadın akademik personelimiz yer alıyor" dedi.

"KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ KADINA HER ZAMAN DUYARLI"

Durukanoğlu Feyiz, "Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'müz, eski Cibali Tütün Fabrikası'nın alanında kurulu. Cibali Tütün Fabrikası, annelerin çocuklarını emanet edebilmesi için açtığı kreşi ile kadına duyarlı, kadının sosyal hayata ve ekonomiye katılmasını destekleme anlamında ilk icraat gösteren fabrikalardan biridir. Kadir Has Üniversitesi olarak kadına duyarlılığımız geçmişten geliyor. Bu misyonumuzu her alanda sürdürmek üzere düzenlemelerimizi yapıyoruz. Değerli kurucumuz Merhum Kadir Has'ın kız çocuklarımızın okuması, kadınların eğitim alması adına gösterdiği çabayı biliyoruz. İnsan Kaynakları Direktörlüğümüze ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mary Lou O'Neil hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz."Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası"nın gerekli düzenlemeler yapılarak tüm üniversiteler tarafından bir silsile halinde edinilmesini gönülden arzu ediyoruz" dedi.

"KARAR MEKANİZMALARINDA DAHA FAZLA KADIN OLMALI"

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Kayserilioğlu, "KAGİDER olarak, kadınların karar mekanizmalarında özgürce ve hür iradesiyle daha fazla yer almaları için gerekli desteklerimizi arttırdık. Kadın için en önemli şeylerden bir tanesi güç birliğidir. Dünya Bankası ve Çalışma Bakanlığı ile birlikte bu yönde çalışıyoruz. Daha çok sayıda kurumda kadın CEO olması, üniversitelerde ise Rektör - Rektör Yardımcısı konumunda daha fazla kadın olması gibi hedeflerimizi, örneklerimizi çoğaltmak istiyoruz. Kadir Has Üniversitesi'ne kadınlara olan desteği için çok teşekkür ediyoruz.Kadınlara fırsat eşitliği sağlamak adına kuralları ve bakış açısını oluşturan, iş süreçlerini kadının fırsat eşitliğini korumak adına "izleyen" kurumların ve üniversitelerin artışını görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Bankası Kadir Has Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title