Haberler

Julıo Iglesıas Bir Davayı Daha Kaybetti

Ünlü şarkıcı Julio Iglesias, 2010 yılında Kuzey Kıbrıs'ta vereceği konserin iptaliyle ilgili olarak menajerlik şirketi aracılığıyla açtığı davaları bir bir kaybediyor.

Ünlü şarkıcı Julio Iglesias, 2010 yılında Kuzey Kıbrıs'ta vereceği konserin iptaliyle ilgili olarak menajerlik şirketi aracılığıyla açtığı davaları bir bir kaybediyor. KKTC aleyhine açtığı davanın geçtiğimiz aylarda düşürülmesinin ardından bu kez Voyager Kıbrıs ve Net Holding aleyhine açılan davanın reddine karar verildi.

Hukuk süreci bundan sonra aldığı paranın iadesiyle ilgili davada devam edecek.

Rum lobisinin baskısı ile Julio Iglesias'ın acentası tarafından açılan davalarda yeni bir gelişme yaşandı. Washington DC'de devam eden yargı sürecine bakan United States District Court for the District of Columbia mahkemesi, KKTC aleyhine açılan davanın düşürülmesinden sonra dün de benzer bir karar verdi. Mahkeme Başkanı Yargıç James E. Boesberg, 11-1469 dosya numarası ile görülmekte olan davada Voyager Kıbrıs ve Net Holding'e açılan davanın reddine karar verdi.

Bu kararın gerek KKTC'de, gerekse burada faaliyet gösteren Türk şirketleri için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Net Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Reha Arar, "Bilindiği gibi bu davada KKTC, işgal altındaki topraklarda ekonomik çıkarlar oluşturan bir gayri hukuki yapılanma, Voyager Kıbrıs ve Net Holding ise bu hukuk dışı yapılanmadan kazanç elde eden firmalar olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Davacı taraf, bu sayede Julio Iglesias ile yapılan anlaşmanın hukuki bağlayıcılığı olmadığını, Miami'de açılan ve ödenen sözleşme bedellerinin iadesini öngören tazminat davasının da bu yüzden düşmesi gerektiğini iddia etmiştir. Alınan bu karar haklılığımızı bir kez daha uluslar arası camiaya göstermiş oldu" dedi.

KARAR TÜRK FİRMALARI İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ

Bu kararın asıl önemli tarafının "ticari faaliyetler nedeni ile özel hukuk alanında oluşabilecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kayıtlı tüm Türk firmalarını etkileyecek, belki de merkezlerini Türkiye' ye taşımalarını gerektirecek uluslararası hukuki işlemlerin geçersizlik iddialarının ABD hukuku kapsamında ileri sürülemeyeceğinin tescillenmesi" olduğunu belirten Arar, "Artık, Kıbrıs merkezli firmalar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve siyasi statüsü nedeniyle özel hukuk-ticari faaliyetlerinden dolayı daha az endişe edeceklerdir. Zira artık bir yargı kararına sahiptirler. Her ne kadar kararın temyiz edilip edilmeyeceği belirsiz de olsa gelinen nokta son derece önemli bir kazanımı ifade etmektedir" diye konuştu.

Washington'da sonuçlanan davanın Florida Eyaleti'nde devam etmekte olan tazminat davasının sonucunu da hızlandıracağını belirten Arar, "Bu kararın ayrıca, firmamız tarafından ödenen bedellerinin iadesi için önemli bir basamak oluşturacağını düşünüyoruz. Son olarak aldığı 250 bin doların iadesi kaldı ki, bu da davadaki son zaferimiz olacak" dedi.

IGLESIAS İÇİN KARA BİR LEKE

Her zaman belirttiği gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dünyanın en güvenli ülkesi olduğunu yineleyen Reha Arar, şöyle devam etti:

"Bu çerçeve içerisinde Net Holding, Net Turizm, Merit A.Ş, Voyager Kıbrıs LTD şirketleri tüm yatırımlarını Akdeniz'in en muhteşem, en korunmuş ülkesi olan, 1974'den beri uygulanan haksız izolasyonlara rağmen Kuzey Kıbrıs'ta devam etmektedir. Bir kere daha iddia ediyorum ki sanat evrenseldir. Bu olay dünyaca ünlü şarkıcı Julio İglesias'ın sanat hayatında kara bir leke olarak kalacaktır. Açık bir ifade ile söyleyeyim ki, Akdeniz çanağının en güzel otellerinden Merit Crystal Cove Hotel'in kapıları sanatla haksız siyaseti birbirine karıştıran Julio İglesias'a artık kapalıdır. Bu vesile ile bu konuda bir Kuzey Kıbrıs sever olarak büyük çaba harcayan davada sürekli yanımızda hissettiğimiz Onur Hukuk Bürosu Başkanı Avukat Onur Ünal ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim."

DAVANIN GEÇMİŞİ

Iglesias, 2010 yılında KKTC'de konser vermesi için Net Holding ile kontrat imzalamış ve bu kontrat sonucunda kendisine 250 bin dolar civarında avans ödenmişti. Ancak konser, Kıbrıs Rum yönetiminin baskıları sonucu iptal edilince Net Holding de ödediği parayı geri almak için Iglesias'ın menajerlik şirketi International Creative Talent Agency'yi (ICTA) merkezinin bulunduğu ABD'nin Florida Eyaleti'nde dava etmişti. ICTA ise, bu parayı ödemek bir yana Net Holding ve onun alt şirketi Voyager Kıbrıs ile KKTC'ye karşı Washington DC'de dava açmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Net Holding Washington Florida Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title