Haberler

İzmir'in Ekmekleri Hastalara Umut Oldu

Güncelleme:

Ucuz ve sağlıklı ekmeklerle dar gelirlilerin aile bütçelerine katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastaların da imdadına yetişti.

Ürettiği ucuz ve sağlıklı ekmeklerle dar gelirlilerin aile bütçelerine katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastalarının da imdadına yetişti. İthali 12 TL olan glutensiz ekmekler, Kent Ekmek Fabrikası'nda 75 kuruştan satılınca talep patlaması oldu. Şimdi İzmir'in ekmekleri, Tekirdağ'dan Van'a kadar Türkiye'nin 50 şehrinde 274 noktaya ulaştırılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlara destek olmak için kurduğu Kent Ekmek Fabrikası, üretim yelpazesine glutensiz ekmeği

katınca ünü kent sınırlarını aştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırım ve üretim maliyeti yüksek olduğu için fırınların üretmek istemediği glutensiz ekmek için 2011 yılı Mart ayında elini taşın altına koydu. Bir yıl süren hazırlık aşamasından sonra glutensiz ekmek üretmeye başlayan Kent Ekmek Fabrikası, ömür boyu özel beslenmek zorunda olan çölyak ve fenilketonüri hastalarının umudu oldu. İlk etapta İzmir'deki hastalar için üretilen özel ekmeklere kısa sürede kent dışından talep gelmeye başladı. Gelen talebe duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi, kargoyla gönderdiği glutensiz ekmeklerle 50 şehir 274 noktada çölyak ve fenilketonüri hastalarını kucaklıyor.

TATLI TELAŞ

Her gün onbinlerce İzmirliye ucuz ekmek sunan Kent Ekmek Fabrikası'nda her Pazartesi ve Perşembe günü tatlı bir telaş yaşanıyor. Çünkü bu iki gün, fabrika içinde kurulan özel bölümde, özel hastalar için glutensiz ekmek üretiliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan üretim süreci, glutensiz ekmeklerin paketlenip sevkiyata hazırlanmasıyla son buluyor. Siparişle üretilen özel ekmekler, İzmir içindeki 60 Kent Ekmek satış büfesi ile EDAK Ecza Kooperatifi üyesi eczanelere ulaştırılıyor. İzmir dışındaki hastalara ise kargoyla gönderiliyor. Kent Ekmek Fabrikası, aylık ürettiği ortalama 6 bin adet 450 gramlık glutensiz ekmeği 75 kuruştan satıyor. Glutensiz ekmeklerin "tost" ve "hamburger" olmak üzere iki ayrı tipi bulunuyor.

İTHAL EKMEĞİN PABUCU DAMA ATILDI

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetinin sadece İzmir'de değil Türkiye'nin pek çok noktasında çölyak hastalarına "ilaç gibi geldiğini" belirten Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, "Gluten alerjisi nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaflı ekmekleri yiyemeyen çölyak hastaları ile ömür boyu diyet yapmak zorunda olan fenilketonüri hastaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi glutensiz ekmek üretmeden önce yurt dışından getirilen ekmeklere ortalama 12 lira vermek zorunda kalıyordu. Her hastanın bütçesi bunu karşılayabilecek durumda değildi. Kar amacı gütmeden 75 kuruşa satılan ekmek için Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz. Sayesinde çölyak hastaları ekmek yiyebildi" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası'nın glutensiz ekmek gönderdiği 50 şehir şöyle: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Afyon, Aksaray, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Kırıkkale, Karabük, Manisa, Mardin, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye,

Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve

Zonguldak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title