Haberler

İsyan Marşı Gerçek Oldu, Göztepe 'Kuytu Köşelerden' Geri Döndü

Güncelleme:

2005 yılında 3. Lig'e, 2007 yılında Amatör Lig'e düşen Göztepe, tekrar Süper Lig'e yükseldi. Göztepe'nin bu dramatik macerasında onları yalnız bırakmayan 2 şey vardı: Taraftarı ve İsyan Marşı...

HABERLER.COM ÖZEL/Onur Özcan Türk futbol tarihinin en dramatik hikayesiydi onlar. 1925'te doğan sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da Türk bayrağını gururla dalgalandıran şanlı Göztepe...

2005 yılının yaz aylarıydı. İzmir'in yarısı adeta kan ağlıyordu. Hep gurur duydukları, hiç yalnız bırakmadıkları Göztepeleri 3. lige düşmüştü. Kentte ağır bir matem havası vardı. Böyle bir ortamda açıyordu sezonu Göztepe.

İZMİR'DEN YÜKSELEN ÇIĞLIK

İşte tam da o günlerde bir çığlık yükseldi. Öyle bir çığlıktı ki bu Milli Mücadele döneminde Anadolu'dan yükselen çığlık gibi. 6 Eylül gecesi Güzelyalı'da parkta buluşan gençlerin çığlığıydı bu. 'İsyan' dediler, and içtiler ve söz verdiler geri dönecekti Göztepe. Çünkü yakışmıyordu ona 3. lig. Ve o gün bir futbol takımı taraftarının yaptığı en güzel marş çıktı: İsyan Marşı.

O gün belki birkaç gencin oluşturduğu beste, marşta da dendiği gibi yüz binlerce Göztepeli'nin dilindeydi artık. İlk kez de 11 Eylül 2005'te Ankara'da Keçiörengücü deplasmanında söylendi.

Peki sonra ne mi oldu?

"ISSIZ KUYTU KÖŞELERDEN ANT OLSUN Kİ DÖNECEĞİZ"

Göztepe son sürat düşmeye devam etti. Yıllar 2007'yi gösterdiğinde Göztepe artık amatör kümeye düşmüştü. Bir dönemin devi can çekişiyordu. Hiç utanmadı Göztepeliler. Giydiler formalarını, çıktılar İzmir'in sokaklarına. Ve yüz binlerce taraftar, hep birlikte haykırdılar:

"Issız kuytu köşelerden ant olsun ki döneceğiz."

Sakın kolay sanmayın. Göztepe'ydi düşen. Öyle alelade bir takım değil. 1960-1970 yılları arasında fırtına gibi esen ve Avrupa'da yarı final oynayan ilk Türk takımı. 'Buldozer' Fevzi'nin takımıydı Göztepe. 'İngiliz' Nevzat'ın, 'Kestane' Gürsel'in, 'Çarli' Çağlayan'ın, 'Panter' Ali'nin takımıydı. Onlar Göztepe efsanesinin mimarıydılar.

"ACILARIN ARASINDAN SÖYLE İSYAN MARŞIMIZI"

Ama işte düşmüştü bir kere. Ve, amatörden çıkmak o kadar zordu ki... Zordu ama Göztepe'nin futbolcu efsaneleri gibi taraftar efsanesi de vardı. Ve Göztepe'yi terk etmeye hiç niyetleri yoktu. Alisi, Ahmeti, Rızası, Ayşesi, Ebrusu yüzbinlerce taraftarı tam 10 yıl her maçta 'İsyan' ettiler.

Dile kolay 10 yıl her maçta İsyan Marşı'nı söylediler. Hiç bıkmadılar. Hiç yalnız bırakmadılar. Hep o günü hayal ettiler ve şöyle dediler:

"O günlere inanarak dalgalan sarı kırmızı. Acıların arasından söyle İsyan Marşımızı."

EFSANE GERİ ÖNDÜ AMA NE DÖNÜŞ...

Ve 10 yıl sonra tam da amatör kümeye düştükleri ayda tekrar Süper Lig'e çıktılar. 3 saati aşkın bir süre boyunca oynan maçta Eskişehirspor'u penaltılarla devirdiler. Öyle bir maçtı ki Göztepe taraftarları için, tıpkı marşlarında söyledikleri gibi: Son nefesi verir gibi, şahadet getirir gibi...

Göztepe artık hep hayal ettiği yerde. Şimdi yeni efsaneler çıkarma zamanı. Şimdi tekrardan tarih yazma zamanı. Haydi Göztepe...

İşte o meşhur İsyan Marşı:

İzmir'in sokaklarında
Yürüyoruz formalarla
Sayımız yüz binler oldu
Sarısıyla kırmızıyla

Sarın güneş gibi olsun
Kırmızın damarımda kan
Sensiz geçmesin bu yaşam
Senin için bütün kavgam

1925'te doğdu Şanlı Göztepe'miz
Issız kuytu köşelerden
Ant olsun ki döneceğiz

O günlere inanarak
Dalgalan Sarı Kırmızı
Acıların arasından
Söyle isyan marşımızı

Kalksın eller 3'lü için
Haykıralım Göz Göz için
Son nefesi verir gibi
Şahadet getirir gibi...

Kaynak: Haberler.com / Spor

Türkiye Eylül İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title