Haberler

İsrail'in Gazze'ye Hava Saldırıları

Sivas'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, saldırılara tepki gösterdi Erzincan ve Malatya'da bazı sivil toplum örgütleri de saldırıları kınadı.

Sivas'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarını protesto etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sivas Şubesi'nin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, İsrail'den Gazze'ye yapılan hava saldırılarına tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması metnini okuyan İHH Sivas Şubesi Basın Sözcüsü Abdullah Altunkes, Filistin halkının ramazan ayında da kan ağladığını belirterek, "Yakın zamanda kaçırılan 3 İsrailli illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Hamas'a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başlamıştır" diye konuştu.

Hiçbir Filistinli grup bu saldırıyı üstlenmediği halde İsrail'in olayları saptırarak katliam politikasına başladığını belirten Altunkes, "Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri, son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı" dedi.

Altunkes, bombalı saldırılar sonucunda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze'de sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil, aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlıkla mücadele etmeye başlıyor. Gazze halkı, iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor, öbür yanda Kudüs'teki imha operasyonlarına devam ediyor. Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz."

Ellerinde "Direnen Filistin kazanacak" yazılı dövizler ve Filistin bayrakları taşıyan grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Erzincan ve Malatya'daki tepkiler

İHH İnsani Yardım Vakfı Erzincan Temsilcisi Alaattin Önel de İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarını kınadı.

Erzincan Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Önel, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, "İsrail işgal rejiminin Gazze'ye yönelik askeri operasyona başlaması, zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze'yi ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti" dedi.

Önel, İsrail'in son günlerde sivil hedefleri hedef aldığını söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Haskul da şube binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı.

İslam dünyasını bu saldırıların durdurulması için harekete geçmeye çağıran Haskul, "Saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz" dedi.

Basın toplantısında, İHH Malatya Şube başkan yardımcıları Yusuf Araz, Muhammed Çeçen ve Ahmet Oymak da hazır bulundu.

Malatya'da 6 sivil toplum örgütü de İsrail'in Gazze'ye hava saldılarına tepki gösterdi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Abdulkadir Karaduman, saldırıların durdurulmasını istedi. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan İsrail Sivas Gazze Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sefilix:

bir günde türkmenler için doğu türkistanlılar için arakan için bu açıklamayı yapın. o zaman sizin samimiyetinizi anlayalım. işiniz gücünüz siyasi rant. kanda bile rant arıyorsunuz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title