Haberler

İnşallah Leicester Gibi Şampiyon Olursunuz"

Sponsoru işçileri olan Kardemir Karabükspor'dan Doğan Grubu'na ziyaretHürriyet Yazarı Yalçın Bayer'den K.Karabükspor Başkanı Feridun Tankut'a: "İnşallah Leicester gibi şampiyon olursunuz"Tankut: "Süper Lig'de süreklilik arz edeceğiz"Bayer: "Bu takıma dikkat çekmek lazım, bu formanın önemini anlatmak lazım"Karabükspor Başkanı Feridun Tankut ve berabarendeki yöneticiler; Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, DHA Spor Servisi ve CNNTÜRK Spor Servisi'ni ziyaret etti.

Sponsoru işçileri olan Kardemir Karabükspor'dan Doğan Grubu'na ziyaret

Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer'den K.Karabükspor Başkanı Feridun Tankut'a: "İnşallah Leicester gibi şampiyon olursunuz"

Tankut: "Süper Lig'de süreklilik arz edeceğiz"

Bayer: "Bu takıma dikkat çekmek lazım, bu formanın önemini anlatmak lazım"

Karabükspor Başkanı Feridun Tankut ve berabarendeki yöneticiler; Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, DHA Spor Servisi ve CNNTÜRK Spor Servisi'ni ziyaret etti.

Alın teri ve emeğin takımı Karabükspor'u 3. kez şampiyon yapıp Süper Lig'e taşıyan Başkan Tankut ile Yazar Yalçın Bayer'in derin sohbeti ile farklı konular ele alındı. Tankut, Bayer'e 78 numaralı Kardemir Karabükspor forması hediye etti.

Süper Lig'e yeniden merhaba diyen Kardemir Karabükspor, zorlu ligde formasına reklam almadan mücadelesine devam edecek.

Formasındaki kırmızı ve mavinin demiri işlerken yanan ateşin içinden çıkan renkler olduğunu söyleyen Başkan Feridun Tankut, "Bizim için önündeki Kardemir reklamı önemli. Kardemir, fabrika ve işçilerini temsil ediyor. Şu anda Türkiye'de emeğin takımı olan tek takımız. Sadece işçilerin desteği ile ayakta durmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu dile getiren Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, "Bu takıma dikkat çekmek lazım, bu formanın önemini anlatmak lazım. Bir emek gurubunun, bir sendikanın, ona bağlı bir takımın Türkiye'de böyle pek gözükmeyen mücadelesi var. Bu formanın daha anlamlı olduğunu kamuoyunda herkes bilmiyor. Sahaya çıkanaların arkasında Çelik-İş olduğundan çok kimsenin haberi yok" dedi.

Yalçın Bayer, Başkan Tankut'u yakalamışken peş peşe sorular yöneltti:

Yalçın Bayer: Çok para harcamıyorsunuz değil mi?

Tankut: Mütevazi bir takımız.

Yalçın Bayer: Demir iyi ve güçlü. Bunu buğday ile yapamazsın. Otomotiv sektörü ile de olur. Tekstil ile ise belki olur olmaz ama demir anlamlı ve emek ister. Bunun için çok mücadele ediyorsunuz. Süper Lig'den kaçıncı kez düştünüz, çıktınız ?

Tankut: 4 defa.

Yalçın Bayer: Bu formada çok büyük başarı var. O işçinin içinde bulunduğu ateşi mi anlatıyor bu forma?

Tankut: Kırmızı ve mavi, demiri işlerken yanan ateşin içinden çıkan renkler.

Yalçın Bayer: Formanın rengi çok anlamlı. Bu kulübün biraz daha tanıtılması lazım. İngiltere'deki gibi yöresel bir takım olarak iner-çıkar ama İnşallah devamı olur. Leicester da çıktı 1 yıl sonra şampiyon oldu. Onun gibi mücadele olması lazım

Tankut: Şu anda Türkiye'de emeğin takımı olan tek takımız. Bundan 20 sene önce Zonguldakspor vardı, madencilerin takımı. Devlet Demiryolları'nın takımı bir Adanademirspor da var ama şimdi sponsor olarak şu anda sadece işçilerin desteği ile devam eden tek takımız.

Tankut zamanında 3, toplamda 4. kez Süper Lig'e yükselen K.Karabükspor, İngiltere Premier Lig'inde şampiyon olan Leicester City ile ortak bir kaderi paylaşıyor. İngiliz ekibi de kuruduğundan bu yana 4. kez Premier Lig'e çıktı ve son çıkışının ardından 1 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Bunun hatırlatılması üzerine Başkan Tankut; "Neden olmasın" diyor.

Yalçın Bayer sorularına devam ediyor...

Yalçın Bayer: Kaç işçi çalışıyor şu an ?

Tankut: 4 bin 500 işçi çalışıyor.

Yalçın Bayer: Ter kokması lazım. o forma çok terletilmeli, bu forma için oynayan oyuncular bunun farkında mı ?

Tankut: Evet

Yalçın Bayer: Siz İskenderun ve Sivas'daki demir-çelik fabrikalarını da temsil ediyor musunuz?

Başkan: Evet ediyoruz.

Yalçın Bayer: Onlarla birlikte mi 4500 kişi?

Başkan. Yok, o şekilde çok fazla, bu sayı sadece Karabük'te.

Galatasaraylı olduğunu söyleyen ve Emenike'nin Fenerbahçe'ye verildiği zaman çok kıskandığını belirten Yalçın Bayer, Nijeryalı oyuncunun transfer hikayesini bir kez daha merak etti.

Yalçın Bayer: Ne kadar kıskandım siz O'nu Fenerbahçe'ye verdiğinizde...

Tankut: Kısmet (gülerek...) Türkiye'ye gelmişti Emenike, ben burada izledim ve aldım. Ankara'da birkaç takım denemiş ama almamışlardı. Ben beğendim Karabük'e aldım. Bizim için çok fevkalade bir transferdi. 300 bin Euro'ya aldık sonra Fenerbahçe'ye 9 milyon Euro'ya sattık. Türk futbol tarihinde en yüksek rakamla satılan bir futbolcu oldu. İnşallah bundan sonraki hedeflerimiz var. Kardemir Karabüksporumuzun ligde kalıcı olması, böyle düşüp çıkan takım değil süreklilik arz etmesi gerekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feridun Tankut Yalçın Bayer Hürriyet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title