Haberler

İnegöl'den Erzurum Çıkarması…

İnegöl'de yaşayan Erzurumlular kalabalık bir heyetle Erzurum'a çıkarma yaptılar.

İnegöl'de yaşayan Erzurumlular kalabalık bir heyetle Erzurum'a çıkarma yaptılar. İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngel, İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte aralarında belde belediye başkanları, bürokratlar, meclis üyeleri ve işadamlarının bulunduğu bir ekiple Erzurum gezisi programı kapsamında Aziziye Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Sıla-i rahim adını verdikleri gezi programıyla Erzurum'da yöneticileri ziyaret eden ekip, Palandöken, Pasinler ile tarihi ve turistik yerlerde incelemelerde bulunacaklar. Program kapsamında Aziziye Belediyesi'ni de ziyaret eden heyet, Başkanvekili Cafer Pala ile görüştüler.

PALA: ERZURUM'UN TANITIMI İÇİN GURBETTEKİ DADAŞLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Konuklarını Erzurum misafirperverliği ile karşılayan Pala, Aziziye ve Erzurum hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pala, Erzurum'a herkesin vefa borcu bulunduğunu ve bu şehre hizmet etmenin de herkes için gurur vesilesi olduğunu kaydetti. Başkanvekili Pala, gurbetteki dadaşların da oluşturacağı güç birliğinin şehrin kalkınma sinerjisine ivme kazandıracağına işaret ederek, Erzurum'un kalkınma potansiyeli yüksek olan ender illerden biri olduğunu ve gurbette yaşayan dadaşların şehrin tanıtımı için çalışması gerektiğini kaydetti.

Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Hanefi İspirli de, belediyenin başta sosyal ve kültürel faaliyetleri olmak üzere, hizmet vizyonu hakkında konukları bilgilendirdi.

DÖNGEL: ERZURUM ANADOLU'NUN ÖNSÖZÜDÜR

İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngel ise, Bursa'nın güzide ilçesi, mobilya kenti İnegöl'den, Nenehatunların ve Kara Fatmaların diyarı Erzurum'a sıla-i rahim yapmak üzere geldiklerine dikkat çekerek, "Bu gezimizde bizleri yalnız bırakmayan ilçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza, belde belediye başkanlarımıza, daire amirlerimize, işadamlarımıza ve dernek başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. İstiklal Marşımızın kabulü ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun aynı tarihe rastlaması bu gezimizi çok daha bir anlamlı kılıyor. Çünkü yurdumuzun batısında Çanakkale savunması ne kadar önemliyse, Doğu'da da Erzurum'un kurtuluşu o kadar önem arzetmektedir. Erzurum'u, Aziziye Tabyaları'nı gezdiğinizde göreceksiniz ki, bir Çanakkale de Erzurum'da ve milletimizin gönlünde yaşamaktadır. Dış mihraklar için batıda İstanbul'u ele geçirmek ne kadar önemliyse, Doğu'da Erzurum'a sahip olmakta o kadar önemlidir. Bu yurt savunmasında doğusuyla batısıyla birlik ve beraberlik içinde vatanı için, dini için, bayrağı için bedel ödemekten çekinmeyen bu asil milletin Cumhuriyetimizin temel taşlarını attığı Anadolu'nun önsözü olan Dadaşlar Diyarı Erzurum'da bulunmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Döngel, Erzurum'daki Aziziye Belediyesi'ne gösterdiği örnek misafirperverlik için de teşekkür etti.

Kaymakam İnce ile Başkan Aktaş, Aziziye Belediye Başkanvekili Cafer Pala ve Başkan Yardımcısı Muhammet Hanefi İspirli birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim ettiler.

ZİYARETE KATILANLAR

Aziz İnci (İnegöl Kaymakamı), Alinur Aktaş (İnegöl Belediye Başkanı), Hasan Aksu (Yenice Belde Belediye Başkanı), Eşref Yiğit (Tahtaköprü Belde Belediye Başkanı) İsmail Kahraman (Cerrah Belde Belediye Başkanı), Hüseyin Döngel (İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı), Atay Atila (İnegöl Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı), Fatih Öztürk (İnegöl Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı), Mustafa Laçin (Doktor), Metin Keskin (Erzurum Dernekleri Yönetim Kurulu Üyesi), Cevat Akgün (Eğitimci Şair), Fevzi Sandıkçı (İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi), Ahmet Turgut (İnegöl Mal Müdürü), Musa Çayır (Müteahhit),

Yaşar Öztürk (Erzurum Dernekleri Yönetim Kurulu Üyesi), Abdullah Dağcı (İşadamı) Kadir Kara (İnegöl Tapu Müdürü), Zafer Girgin (Bursa TEAŞ Bölge Müdürü), Demirel Yaşar (İnegöl Müzisyenler Derneği Başkanı), Mustafa İnce (İşadamı), Mehmet Döngel (İşadamı), Latif Balantekin (Belediye Meclis Üyesi), Gülbey Koçan (Belediye Meclis Üyesi), Mehmet Altınay (Bursa İl Genel Meclis Üyesi), Sayit Gülenç (İşadamı), Ali Toprak (İşadamı), Ali Toprak (İşadamı), Serkan Semiz (İşadamı), Ensar Macit (İnegöl Belediyesi Halkla ilişkiler Müdürü), Selahattin Külcü (İşadamı), Ziyaattin Alicik (Emekli öğretmen), Muhsin Alicik (TRT görevlisi), Mehmet Alicik (Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), M.Yavuz Gonca (Kayak Eğitmeni), Mustafa Balcı (Weltew Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı), Kemal Yolcu (işadamı) ve Murat Budak (İşadamı - Weltew Mobilya Erzurum Bölge Bayii) - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Döngel Aziziye Erzurum İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title