Haberler

Indeks Bilgisayar Kârlılıkta Yüzde 145 Büyüdü

Güncelleme:

Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri grubu Index, bünyesinde bulunan İndeks Bilgisayar, Datagate Bilgisayar, Despec Bilgisayar, Netex, Neotech, Artım ve Teklos'un 2012 ilk çeyrek performansını rakamlarla açıkladı. Index Grup CEO'su Erol Bilecik tarafından yapılan açıklamaya göre, Indeks Bilgisayar A.Ş. konsolide gelir tablosu anlamında net kârda yüzde 145 büyüme kaydetti.

Bilecik, "Bilişim teknolojileri sektörünün yılın ilk çeyreğinde yüzde 20'ler civarında bir küçülme yaşadığını tahmin ediyoruz. İndeks Bilgisayar A.Ş olarak sektörün yaşadığı küçülmeden az da olsa etkilenmiş bulunuyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre net satışlarımızda yüzde 6 oranında bir düşüş yaşandı. Sektör bazında ise maalesef ikinci çeyrek beklentilerimiz pazarda daralma yaşanacağı öngörüsünü taşıyor. Yılın birinci yarısında yaşanan olumsuzluklara karşın ikinci yarıda beklediğimiz büyüme oranlarıyla birlikte yıllık toplam büyüme hedeflerimizi tutturacağımıza inanıyoruz" dedi.

İndeks Bilgisayar

Grubun amiral gemisi olan İndeks Bilgisayar, 2011 yılında konsolide 1.514 milyon TL net satış geliri elde etti. Bu gelirin net kâr olarak yansıması da 18,4 milyon TL oldu. İndeks Bilgisayar, 1989 yılındaki kuruluşu ile birlikte, dünyanın önde gelen birçok teknoloji firması ile Türkiye distribütörlüğü bazında anlaşmalar imzaladı. Şirket halen 100'ün üzerinde dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapıyor. İndeks'in dağıtımını yaptığı markalar arasında HP, IBM, Lenovo, Dell, Asus, LG, Toshiba, Microsoft, Sony, Epson, OKI, Canon, Kingstone gibi isimler bulunuyor. İndeks Bilgisayar, "INDES" koduyla 2004 yılının Haziran ayından bu yana İMKB'de işlem görüyor.

Datagate Bilgisayar

2006 yılının Şubat ayında gerçekleştirdiği başarılı halka arz ile adından sıkça söz ettiren Datagate Bilgisayar'ın 2011 yılı net satış geliri 309 milyon TL, net kârı ise 5,5 milyon TL oldu. 1992 yılında İstanbul'da kurulan, 2001 ve 2003 yıllarındaki yatırımlarla yüzde 85'i (halka arz sonrası yüzde 59,24'ü) İndeks Bilgisayar tarafından satın alınan Datagate Bilgisayar, yerli bilgisayar üreticilerinin ihtiyaçları olan bilgisayar parçalarını sağlıyor.

PC üretiminde vazgeçilmez olan bu ürünlere yönelik ithalat, temsilcilik, satış, pazarlama, dağıtım, lojistik ve satış sonrası hizmetler alanında da faaliyet gösteren Datagate Bilgisayar, dizüstü bilgisayar, yazıcı ve bilgisayar monitörlerinin satışını yapıyor. Intel, Seagate ve Acer gibi pek çok yabancı markanın temsilciliğini ve distribütörlüğünü sürdürüyor. Ankara ve İzmir'de irtibat büroları, AHL ve Dubai'de de şubeleri bulunan şirket, Şubat 2006'dan bu yana İMKB'de işlem görüyor.

Despec Bilgisayar

1995 yılında kurulan Despec Bilgisayar, tamamen tüketim malzemeleri alanında faaliyet gösteriyor. Konusunda en büyük sermayeye sahip şirketin temeli, grubun ana şirketi olan İndeks Bilgisayar'ın tüketim malzemeleri alanında özelleşmeye gitmesiyle ortaya çıktı. Şirketin 2011 yılı net satış gelirleri 152 milyon TL, net kârı ise 9,7 milyon TL oldu. 2010 yılında halka arz edilen Despec Bilgisayar'ın dağıtımını yaptığı markalar arasında HP, IBM, Imation, Canon, Maxell, Lexmark, Targus, Sony, OKI ve Epson gibi birçok dünya devi bulunuyor.

Kasım 2007'de Dubai International Financial Center Investments LLC (DIFC Investments LLC) Despec Avrupa, Despec Türkiye ve Despec Ortadoğu'nun da dahil olduğu Despec Group International'ın yüzde 70'ini satın aldı. Şirket Aralık 2010 tarihinde hisselerinin yüzde 39,35'lik kısmını halka açtı.

Neteks

1996 yılında kurulup 2001 yılında Index Grup bünyesine giren Neteks'in 2011 yılı net satış geliri 166 milyon TL oldu. Hızla büyüyen Neteks, ağ ve iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Neteks bu tür ürünlerin bir numaralı dağıtıcısı olma hedefine doğru ilerlerken, Cisco Systems, Nortel Networks, 3Com, HP Networking, Avaya gibi büyük kuruluşlarla iş ortaklığı içinde hareket ediyor. Neteks ürün satışının yanı sıra projelendirme ve uygulama konularında da firmalara yol gösteriyor. Neteks, Temmuz 2007'den bu yana iletişim ağı, güvenlik, mobilite ve yakınsama ürünlerinde dünya liderlerinden biri olan Westcon Group ile yarı yarıya ortaklığa sahip bulunuyor.

Neotech

Index Grup'un en genç şirketi olan Neotech, tüketici elektroniği ve iletişim ürünlerini yurt çapında dağıtmak amacıyla 2005'te kuruldu. Neotech'in 2011 yılı net satış geliri 224 milyon TL oldu. Yeni teknolojileri Türk halkına en uygun koşullarla ulaştırmayı hedefleyen Neotech, geleneksel dağıtım kanalı dışında, alternatif kanallara da ulaşmak suretiyle, tüketici elektroniği ve iletişim ürünleri alanında akla gelen ilk platform olmayı amaçlıyor. Neotech'in dağıtımını yaptığı markalar arasında Sony, Panasonic, Canon, LG ve Oregon Scientific bulunuyor.

Artım Bilişim

2003 yılında İstanbul'da kurulan Artım Bilişim A.Ş. dağıtımını üstlendiği ürün ve servisler ile bilişim teknolojileri endüstrisindeki lider firmalardan olmayı amaçlıyor. Artım'ın 2011 yılı net satış geliri 31 milyon TL oldu. Özellikle finans, lojistik ve depolama alanlarında satış öncesi ile sonrası hizmetlerinin kullanımı sırasında katma değerli servis sunumunu geliştirmeyi amaçlayan şirket halen 27 personeli ile İstanbul ve Ankara'daki ofislerinde bilişim dünyasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Artım Bilişim 2011 yılından itibaren tüm çözümlerini Index Grup güvencesi ve gücü altında sunmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Despec Bilgisayar Türkiye Sony Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title