Haberler

İl Koordinasyon Toplantısı'nda Özel Hastaneler Tartışması

Güncelleme:

Şanlıurfa'daki kamu yatırımları ve projelerinin görüşüldüğü altı aylık koordinasyon toplantısında peş peşe kapanan özel hastanelerin durumu gündeme geldi.

Şanlıurfa ilinin en önemli toplantılarından biri olan altı aylık koordinasyon toplantısında peş peşe kapanan özel hastanelerin durumu gündeme geldi. Özellikle ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Birecik Belediye Başkanı Pınarbaşı SGK İl Müdürü Ünlü'ye yüklendi. Ünlü de, "Bizimle alakası yok Ankara yaptı" dedi.

İl Koordinasyon Toplantısında konuşan ve özel hastanelerle sözleşmelerin feshedilmesini savunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü, "Öyle bir durum var ki, bir tıp merkezimizin acilinden yapılan hasta girişi Çapa Tıp Hastanesi'nde yapılan girişten daha fazla. Böyle bir durum karşısında devlet defalarca uyarı yapmış, cezalar kesilmiş. Ama durum tekrar edilmiş" dedi.

Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla 2016 yılının ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Meral Uçar başkanlığında Valilik Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda yatırımcı bölge müdürleri yaptıkları yatırım ve faaliyetleri slayt eşliğinde sunumunu yaparak, 2016 yılında yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü ve Koordinasyon Kurulu'nda yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. İl Koordinasyon Toplantısı'nda gerçekleştirilecek projelerin yanı sıra DEDAŞ ve kapatılan özel hastaneler de konuşuldu.

ERTEKİN: SİZ VATANDAŞI MAĞDUR EDEMEZSİNİZ

Özel hastanelerle ilgili tartışma şöyle başladı… SGK İl Müdürü İsmail Ünlü'nün söz aldığı sırada, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin de söz alarak kapatılan özel hastanelerin durumunu sordu.  Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı ise, "Siz halkı cezalandıramazsınız, halkı hizmetten de yoksun bırakamazsınız" diyerek hastanelerin kapanması durumunu sert bir dille eleştirdi.

ÜNLÜ: 30 TIP MERKEZİ, DÖRT HASTANE İLE ANLAŞILMADI

SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, "Sözleşmeleri biz il olarak yapmıyoruz, bunu Ankara yapmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, tespit edilen sorunlar doğrultusunda 30 tane tıp merkezi ve dört tane özel hastane ile sözleşme yenilenmedi. Şu anda 24 tane sağlık merkezi ile sözleşme imzalandı. Vatandaşlarımız bu tıp merkezlerine gidebilmektedir" dedi. Ünlü'nün konuşması sırasında yine araya giren Ertekin, "Özellikle büyük hastanelere kayyum atansın ama hizmet vermeye devam etsinler. Öbür türlü vatandaşlar hakikaten mağdur oluyorlar" dedi.

ÇAPA HASTANESİNDEN FAZLA GİRİŞ GÖSTERMİŞLER

İsmail Ünlü ise, "Eyyübiye Hastanesi'nin hızlanması yönünde geçen gün Bakanlar Kurulu'nda biz bakan beye durumu ilettik. O hastanenin açılmasını hızlandırarak açılması o Sağlık Bakanlığımızın konusunda. Dediğinizi bir öneri olarak başkanımıza sunabiliriz ama tamamen yetki başkanımızdadır. Öyle bir durum var ki, bir tıp merkezimizin acilinden yapılan hasta girişi Çapa Tıp Hastanesi'nden yapılan girişten daha fazla. Böyle bir durum karşısında devlet defalarca uyarı yapmış, cezalar kesilmiş. Ama durum tekrar edilmiş. Bizim sözleşmelerimizde yer alan maddelere göre suçun bir yıl içinde tekrarlanması halinde sözleşme feshedilir. Bu tıp merkezleriyle de sözleşmeler feshedildi. Müfettişlerimizin tespitinde olan bir durum. Kurumumuzun görevi şu, tıp merkezlerinin yapmış olduğu cezalar sonucunda bir faturalandırma yapılır. Bu fatura sonucunda Ankara'daki teknik ekip bunu inceler. Bu inceleme sonucunda, kaç dakika bir hasta muayene edilmiş veya kişinin geçmişte hangi hastalıklardan tedavi olmuşsa bunlar değerlendirilir. Aynı zamanda bize binlerce ihbar ve şikâyet gelmektedir. Soruyor müfettişlerimiz hastalara, hasta ben tıp fakültesine hiç gitmedim, diyor. Gitmediği halde bize bir faturalandırma olayı var. Kapatılma değil, bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu bir kapatılma değil. Biz Sosyal Güvenlik olarak bunlarla anlaşma yenilemedik. Bizim denetimlerimiz çok sık olarak yapılmaktadır. Denetimler sonucunda, defalarca yapılan uyarılar sonucunda oldu ama kayyum konusunda sizlere katılıyorum" diye konuştu.

ÜNLÜ, YAZILI AÇIKLAMA YOLLADI

İl Koordinasyon Toplantısında kendisine yüklenilen SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, kurumu aracılığıyla medya kuruluşlarına yazılı bir basın açıklaması gönderdi. Kapatmanın olmadığı kaydedilerek, SGK'nın uyarılardan sonra sözleşme feshettiği özellikle vurgulandı.

Özel hastanelerin sözleşmeleri yenilenmediği için kentte baş gösteren hastane krizinde yeni gelişme. Nihayet Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü de bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada ise özellikle özel hastanelere yönelik il müdürlüğünün bir kapatması söz konusu olamayacağını, bunun sözleşmelerin yenilenmemesi durumu olduğu vurgulandı.

(GAZETE İPEKYOL)
Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Eğitim Yerel Sağlık Yaşam Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title