Haberler

Huzurevine 'Anneler Günü' Ziyareti Yapan Askerlere Büyük Sürpriz

Huzurevine 'Anneler Günü' ziyareti yapan askerlere büyük sürpriz

Yaşlıları ziyaret için gittikleri huzurevinde öz anneleriyle karşılayan askerler şoke oldu

Annelerine sarılan askerler gözyaşlarına boğuldu

DENİZLİ - Denizli İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan askerlere anneler günü nedeniyle bir sürpriz yapıldı. Huzur evindeki yaşlılara anneler günü kapsamında bir ziyaret gerçekleştirilmesi için Tugay Komutanlığından çıkan 10 asker, bir otelde düzenlenen etkinlikle annelerini karşılarında görünce göz yaşlarına boğuldu.

Merkezefendi Belediyesi ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından il jandarma komutanlığındaki spor, eğitim ve disiplin konusunda başarılı olan 10 askere anneler günü sürprizi düzenlendi. Merkezefendi Belediyesi farklı bir anneler günü kutlama amacıyla il Jandarma Komutanlığı ile irtibate geçerek, görev yapan askerlere bir sürpriz yapmak istediğini iletti. Konuyu olumlu bulan il komutanlığı, hemen askerlerin aileleriyle irtibata geçerek, anneler gününde sürpriz yapılacağını, ailelerin de buna katılmasını istedi. sürprizi kabul eden anneler, Merkezefendi Belediyesi sponsorluğunda, Antalya, Adana, İzmir, Kocaeli, İstanbul ve Tokat'tan 10 tane askerin ailesi getirildi. Daha sonra bir otelde buluşma etkinliği hazırlandı. Sabah saatlerinde er baş ve erlerden 10 tane asker, anneler günü etkinliği kapsamında huzur evini ziyaret etme görevini yerine gitmek için yola çıktı.

Durumdan habersiz olan askerler, ellerinde çiçeklerle annelerinin bulunduğu salona geldi. Annelerini karşılarından gören askerler, göz yaşlarına hakim olamayarak, annelerinin ellerini öptü, anneler ise oğullarına sarılarak, mutluluk göz yaşları döktü. Duygulu anların yaşandığı salonda, bazı komutanlar göz yaşlarına hakim olamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından aileler ve askerler birlikte kahvaltı yaptı.

Evli olan ve 5 aylık bebeği olan Furkan Yiğit, kızı Öykü Naz'ı ve eşi Öznur'u görünce mutluluktan göz yaşlarına hakim olamadı. Furkan Yiğit, "Çok mutluyum böyle bir şey beklemiyordum. Bunu kim düşünmüşse, çok sağ olsun. Haberimiz yoktu, çok sürpriz oldu. onları ilk gördüğümde duygulandım. 5 aydır yeni görüyorum" dedi.

Tokat'tan 5 aylık kızı Öykü Naz ile birlikte gelen Öznur Yiğit, "Çok mutlu oldum, eşimi 3 aydır görmüyordum, kızını da görmüyordu, çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Çok mutlu olduğunu belirten Furkan Yiğit'in annesi Rahime Yiğit, bu imkanın tanınmasından dolayı çok teşekkür ettiğini belirtti.

İstanbul'dan gelen ve hep gelmeyi düşündüklerini belirten asker Ömer Sevinç'in annesi Ayten Sevinç, "Ne diyeyim çok mutlu oldum, komutanlarına belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 3 aydır oğlumu görmüyorum. Gelmeyi düşünüyorduk, bugün, yarın gelelim derken ama nasip olmadı. Bugün bizim için daha iyi oldu, sürpriz oldu" diye konuştu.

"Bir anda olunca çok tuhaf oldu, ağladım"

Duygulu anlar yaşadığını ve ağladığını belirten asker Ömer Sevinç, "Asker yarın huzur evine gidip, yaşlıların anneler gününü kutlamak için bir planlama yapıldığını, faaliyet icra edileceğini söylediler. Biz de yavaş yavaş hazırlıklarımızı yaptık, kıyafetlerimizi düzelttik. Sabah toplandık, araca bindik. Komutanımız bir konuşma yaptı, huzur evine gideceğiz diye. Sonra araca bindik buraya geldik. Kapıdan içeri girip annemi görünce heyecanlandım. Çünkü beklemediğim bir şeydi, beklemediğimiz bir anda olduğu için tuhaf oldu. illaki ağlayacağız" diye belirtti.

Annelerin çok önemli olduğunu ve bugün yaşananlardan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ortamda kavuşmanın hüznünün yanında sevinç olduğunu dile getirdi. Subaşıoğlu, "Organizasyonun ötesinde hakikaten çok duygulandık, tüm Denizlililer olarak misafirlerimizi ağırlıyoruz. Hakikaten sabah hep beraber duygulandık. İlk başta yola çıkarken anneler gününü bu sene farklı kutlayalım demiştik. Denizli'deki Jandarma komutanlığındaki, eğitim konusunda atışlar konusunda, spor konusunda çok başarılı olanların annelerini ve babalarını davet edelim demiştik. Bu sabah da 6 ilimizden misafirlerimiz geldi. İstanbul'dan, İzmir'den, Antalya'dan, Adana'dan, Kocaeli'den, Tokat'tan askerlerimizin anneleri ve babaları geldi, hattaTokat'tan askerimizin beş aylık kızı Öykü Naz ve eşi de geldi. Hakikaten çok duygulu anlar yaşandı. Askerlerimize haber vermemiştik, jandarma komutanımız onlara sürpriz yaptı. bugün anneler günü nedeniyle siz, huzur evini ziyaret edeceksiniz diye yola çıkmışlardı. Buraya gelince, annelerini görünce hakikaten hepimiz şahit olduk, duygusal anlar yaşandı. çok çok memnun olduk, hepimiz mutlu olduk" dedi.

Böyle bir etkinlik altına imza atmaktan çok mutlu olduğunu belirten İl Jandarma Komutan Cengiz Yıldız, "Malum bu hafta çok yoğun ve üzücü bir hafta yaşadık. Ülkemizin önemli bir kaybıydı, değerli Başsavcımızı elim bir trafik kazası sonucu kaybettik. Bu vesileyle de milletimizin, ilimizin, ailesinin başı sağ olsun. Merkezefendi Belediye Başkanı ile organizasyon yaphmanın askerlerimizin moral ve motivasyonunu arttırması, evlatlarının görev yaptığı ili görmeyen, görme fırsatı olmayan ailelerimizin getirilerek, bu buluşmanın gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Güzel ve hoş olacağını bekliyorduk ancak, bu kadar hoş, duygusal ve hoş olacağını tahmin edemiyorduk. Böyle bir etkinliğini altına Merkezefendi Belediye Başkanı ile imza atmaktan gerçekten çok mutluyum" diye konuştu.

"Huzur evine gidiyor diye hazırladık"

Askerleri huzur evine gidecek şeklinde hazırladıklarını belirten Yıldız, "Öncelikle zorlandık, şöyle bu tip haberleri ailelere ulaştırmak zor. Yanlış anlama imkanı var, çocuklarının başlarına bir şey geldiği konusunda düşünmemeleri çok önemliydi. Öncelikle buraya gelen ailelere çok teşekkür ediyorum. Bize inanarak ve bunun doğruluğunu bilerek çocuklarına hissettirmeden, anneler bizim bu organizasyonumuza çok iyi iştirak ettiler. Biz askerlerimizi huzur evine götürüyoruz diye hazırlamıştık, onları arabayla buraya getirdik ve böyle bir sürpriz oluşturduk. Onlar için de, hayatları boyunca unutamayacakları, zaten askerlik anıları unutulmaz, ama bu anın onun içinde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Anneler Günü İstanbul Denizli Tokat Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title