Haberler

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "(Kadir Topbaş'ın İstifa Etmesi) İstifa Kararı Şahsi Bir Karardır"

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "(Kadir Topbaş'ın istifa etmesi) İstifa kararı şahsi bir karardır"ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden ayrılması ve istifa gerekçesinin ne olduğunun sorulması üzerine, "İstifa kararı şahsi bir karardır.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "( Kadir Topbaş'ın istifa etmesi) İstifa kararı şahsi bir karardır"

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden ayrılması ve istifa gerekçesinin ne olduğunun sorulması üzerine, "İstifa kararı şahsi bir karardır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullara önemli hizmetler yaptı, Sayın Başkana yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Irak'taki tartışmalı referanduma ilişkin değerlendirmede bulunan Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden ayrılması ve istifa gerekçesinin ne olduğunun sorulması üzerine, "İstifa kararı şahsi bir karardır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullara önemli hizmetler yaptı, Sayın Başkana yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Kadir Beyin istifası, siyaseti bıraktığı anlamına gelmez. Belediye başkanlığından istifa etti, parti üyeliğinden istifa etmedi. Şu anda AK Parti'nin üyesidir. Üye olarak partiye hizmet edebilir, siyaseten başka çalışmalar içinde de bulunabilir. Şu anda, Bakanlar Kurulunda bu konuda değerlendirme yapılmadı. Parti ile bu konu konuşulmuş olabilir. Çünkü İstanbul gibi Büyükşehir Belediye Başkanının istifa öncesi oradaki yetkililerle konuşması doğaldır. Partinin bu konuda bilgisi var, onun konuşmaları değerlendirmeleri yapılmıştır. Belediye Kanununun 45. Maddesi var. Bu maddeye göre belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması halinde valilik 10 gün içerisinde belediye meclisini toplantıya davet ediyor ve toplanan belediye meclisi üyeleri kendi arasından birisini belediye başkanı seçiyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul Valisi belediye meclisini belirleyeceği gün ve saatte toplantıya çağıracak ve o tarihte İstanbulun belediye başkanı belli olacaktır. Bugün Bakanlar Kurulu 22'sinde yapıldı ama toplantıyı 23'ünde yaptık. 23 Eylül hayırlı olsun herkese" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bekir Bozdağ Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title