Haberler

Hdp İzmir 2'nci Olağan Kongresini Yaptı

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 2'nci olağan kongresini Kültürpark Göl Gazinosu'nda tek listeyle gerçekleştirdi. Kongreye katılan İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Partimiz herhangi bir biçimde maceracılığın bir parçası olmayacak. Demokratik siyasi çizgisinde devam edecek" dedi.

HDP İzmir İl Örgütü 2'nci olağan kongresini Kültürpark Göl Gazinosu'nda gerçekleştirdi. Kongreye HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İzmir milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede seçime Çerkez Aydemir tek listeyle girdi. Kongreye katılan İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, darbe girişimi ardından il ve ilçe örgütlerinin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün ikinci olağan kongremizi güçlü bir katılımla yapıyoruz. AKP'nin OHAL silahını kongremize karşı kullanmasıyla daha geniş bir yer bulmakta güçlük çektik. Bizim için sorun değil. Kongremiz çok güçlü bir biçimde devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz dönem il eş başkanlarımız için zor bir dönemdi. 'Siyasi Soykırım Operasyonları' dediğimiz, meclisteki arkadaşlarımıza, il ilçe örgütlerimize karşı çok büyük bir tutuklama kampanyası vardı. Bu darbe sonrası dönemde il örgütlerimiz başarılı yönetim sergiledi. Partiyi bugünlere taşıdılar. Türkiye'nin siyasi geleceği bakımından önemli gelişmeler var. Birincisi; yerel seçimler, ikincisi; siyasi düzenin kendisini belirleyecek seçim. Partimizin bu süreçte parlamentoda vekillerimizin etrafının güçlü bir şekilde tahkim etmesini bekliyoruz. İzmir, bu bakımdan önemli. Tayyip Erdoğan rejimi son bulmadıkça ülkede savaş ve faşizm döneminin süre gideceğini gözlüyoruz. O nedenle partimize hem güçlü bir barış hareketi, hem de güçlü bir demokrasi hareketi olarak inşaa edeceğiz. Sadece partiler düzeyinde değil, topluluklar düzeyinde de kadınlar, gençler Aleviler, demokrat Müslümanlar ve ekolojik mücadele yürütenlerle partimiz işbirliği içinde olacak. Asla şunu yapmayacağız; Partimiz herhangi bir biçimde maceracılığın bir parçası olmayacak. Demokratik siyasi çizgisinde devam edecek. İkincisi de bunu yaparken AKP'nin emir ve buyruklarıyla yönetilen bir parti olmayacak. HDP'nin siyasi desteği en son yapılan 1 Kasım'dan bu yana 1 puandan fazla artmış durumda. Türk siyasetinde işgal ettiğimiz yeri sağlamlaştırarak devam edeceğiz. Her türü siyasi denklemin vazgeçilmez bir parçası olarak siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Ant içtik Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını sağlayacağız. Aynı mücadeleyi CHP milletvekili Enis Berberoğlu ve bundan sonra tutuklanan vekiller içinde vereceğiz. Özgürlük mücadelemiz devam edecek."

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Kültürpark İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title