Haberler

Hdp Grup Başkanvekili Kerestecioğlu Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Türkiye, Katar ya da Suudi Arabistan'dan yana değil, Ortadoğu halklarının yanında özgürlük, barış ve demokrasi cephesinin yanında saf tutmalıdır.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, " Türkiye, Katar ya da Suudi Arabistan'dan yana değil, Ortadoğu halklarının yanında özgürlük, barış ve demokrasi cephesinin yanında saf tutmalıdır." dedi.

Kerestecioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, açlık grevindeki tutuklular Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiğini ve 14 Eylül'e duruşma tarihi verildiğini, iddianamenin yaklaşık 50 sayfasının sosyal medya paylaşımları olduğunu söyledi.

Filiz Kerestecioğlu, İran'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle İran halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

HDP'nin tutuklu milletvekillerinin 200'ün üzerinde duruşmasının görüldüğünü ve bunların büyük bir kısmına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldıklarını anlatan Kerestecioğlu, milletvekillerinin bulunma taleplerini mahkemelere ilettiğini, ancak mahkemelerin bu talepleri reddettiğini belirtti.

Hükümetin kamuoyunun duyarlılığını ve isyanını görünce zeytinlik alanlara ilişkin tasarının görüşmelerini perşembe gününe ertelediğini ve bugün zeytin üreticileriyle tekrar görüşmeye karar verdiğini anımsatan Kerestecioğlu, Mecliste Katar ile uluslararası ikili antlaşmaların görüşüleceğini ve anlaşmalardan birinin Katar topraklarında dost askeri üst kurulmasına diğerinin ise jandarmaların eğitimine ilişkin olduğunu söyledi.

Kerestecioğlu şöyle devam etti:

" Türkiye'nin Katar'a üs kurması uzun süredir gündemdeydi. Gündeme geldiği ilk günden bu yana Türkiye Dışişleri, bu üssün neden gerektiğini açıklayamadı. Katar gibi 11 bin askeri olan ve çok sınırlı askeri gücü olan bir ülke müttefik ülkelerin üslerini isteyebilir. Bu dünyanın askeri politikaları içerisinde normal bir şey olarak görülebilir. Fakat Türkiye'nin burada çıkarı nedir? Neden bu üs kuruluyor? Hükümet açıklayamasa da niyet, Türkiye-Katar-Suudi Arabistan arasındaki Sünni ittifakının askeri üsle güçlendirilmesi ve Türkiye'nin milyarlarca lira yatırım yaptığı savaş sanayisine yeni pazarlar kurmaktı.

Fakat, bu İslam NATO'su hayalleri kurulan 'Sünni cephe' İran'ın müdahalesine dahi gerek kalmadan yıkılmış durumda. Körfezde korkunç bir bataklık var. Körfez ülkeleri arasında bir savaş başlaması halinde kurulması planlanan üsteki askerlerin durumunun ne olacağı da muallakta."

"Mezhepçi siyaset Türkiye'ye kaybettirir"

Türkiye'nin, Katar ya da Suudi Arabistan'dan yana değil, Ortadoğu halklarının yanında özgürlük, barış ve demokrasi cephesinin yanında saf tutması gerektiğini ifade eden Kerestecioğlu, mezhepçi siyasetin Türkiye'ye kaybettireceğini, mezhepçi siyasetin en az ırkçılık kadar zehirli olduğunu söyledi.

Gazetecilerin yarın yapılacak olan İçtüzük toplantısını sorması üzerine Filiz Kerestecioğlu, toplantıya HDP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'in katılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Filiz Kerestecioğlu Türkiye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title