Haberler

HDP, Barajı Yıkma Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

HDP Urfa yönetimi düzenledikleri basın açıklamasıyla her kültürden ve her inançtan herkesi seçim barajını yıkmaya çağırdı.

25 Ocak'ta Şanlıurfa'da görkemli bir kongreyle il yönetimini belirleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa il eş başkanları ve yönetim kurulu üyeleri hem basın mensuplarıyla tanıştı hem de 2015'te yapılacak olan milletvekili seçim çalışmalarının startını verdi.

Harran Otel'de düzenledikleri basın toplantısında 2015 milletvekili seçimlerinde partinin izleyeceği yolu açıklayan HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanları Rıdvan Yavuz ile Sevda Çelik Özbingöl, her kesimden ve her inançtan partiye katılım beklediklerini söyledi. Toplantının başında konuşan Eş Başkan Rıdvan Yavuz, Ortadoğu'da büyük gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti ve HDP'nin alternatif parti olma ve sorunlara çözüm üretme yolunda halkın karşısında olduğunu kaydetti.

Daha sonra söz alan Eş Başkan Özbingöl ise, partinin Türkiye halkları için bir özlem olduğunu ve gündemde olan yüzde 10'luk seçim barajını aşacaklarını dile getirdi. Özbingöl, "1. olağan genel kurulumuz görkemli bir katılımla ve büyük bir coşku ile gerçekleşmiştir.2015 seçim takvimi belli olmuştur. Özgürlük, barış, demokrasi mücadelesini ve emeğin temsiliyetini engellemeye çalışan 12 Eylül ürünü seçim barajını aşarak parlamentoda hak etliğimiz yeri alacağız. Kürt halkının ve emekçi sınıfların uzun yıllardır verdiği onurlu mücadele parlamento aritmetiğinin ötesinde büyük anlamları içinde barındırmaktadır. Bugün ulaştığımız eşik Türkiye halklarının özlemini duyduğu demokratik bir yaşamın inşası için önemlidir ve bunun aşılacağı bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Kamuoyunda seçim tartışmalarının odağına oturan partimiz, bugün Türkiye toplumunun umudu haline gelmiştir. Bu umudu ve halkların demokrasi mücadelesini yükseltmek önümüzde tarihi bir görev olarak durmaktadır. Bu sorumluluğun il yönetimi olarak bilincindeyiz. Bu bilinçle önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz" dedi.

SEÇİM SLOGANI 'YENİ YAŞAM'

Milletvekili adayları belirlenirken Merkezi Yoklama Yöntemi'ni kullanacaklarını belirten Özbingöl, aday adayı başvurularının 16 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında olacağını kaydetti. Özbingöl, "Yeni yaşam çağrısı olan seçim sloganımız, toplumun her kesiminin HDP fikriyatıyla buluşmasını'yeni yasam' çağrısının her zemine ulaştırılmasını içermektedir. Seçimlere parti olarak gireceğiz ve aday belirleme yöntemi olarak da 'Merkezi Yoklama Yöntemi' ile aday belirleyeceğiz. Seçim örgütlenme çalışmaları merkezi düzeyde belirlenen çerçevede sürdürülecektir.Partimizin aday adayları başvuru tarihi 16 Şubat'ta başlayıp 2 Mart günü mesai bitiminde sona erecektir. İl aday başvuru kabul komisyonumuz kurulmuş ve Haliliye ilçe binamızda 16.02.2015 tarihinde başvurular alınmaya başlanacaktır" diye konuştu.

ÖZBİNGÖL: BARAJLARI BİRLİKTE YIKMAYA DAVET EDİYORUZ

HDP'nin kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan Özbingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yasal koşullara sahip HDP'nin yeni yaşam çağrısı çerçevesinde, her kimlik ve inanç için eşit ve özgür bir yaşam mücadelesine inanan her ulustan, her dilden, her kültürden ve her inançtan herkesi, kadınları, gençleri, engellileri, emekten, özgürlükten, barıştan ve adaletten yana olan güçlerin ortak mücadele partisi olan HDP'de tüm engellerin kaldırıldığı, kadın erkek eşitliğinin yaşandığı, farklılıkların eşit ve gönüllü beraberliğine dayalı bir toplumsal yaşamı, demokratik halk iktidarınıyeni yaşamı inşa etmeye ve bütün barajları birlikte yıkmaya davet ediyoruz."

YAVUZ: SON KARARI GENEL MERKEZ SÖYLEYECEK

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eş Başkan Rıdvan Yavuz, merkezi yoklama yöntemi ve seçim barajı şeklindeki soruya, "Geçen hafta genel merkezimizde il eş başkanları toplantısı yapıldı. Bütün illerimizde, bütün ilçelerimizde ön seçim değil de eğilim yoklaması şeklinde adayları belirlemeye gideceğiz. Yerelin hazırlayacağı raporlar, görüşler ve öneriler genel merkezin vereceği kararlarda kesinlikle etkili olacak. Ankara'dan 'adayımız şudur', denilmeyecek. Raporlar, öneriler, görüşler merkeze bildirilecek, son kararı genel merkezimiz söyleyecek. Barajla ilgili olarak baraj sorunumuz yok. Geniş çaplı bir davet yaptık. Biz seçim sürecinde de bu kesimlerin bizi yalnız bırakmayacağını ve hep beraber bu barajları yıkacağımıza inanıyoruz" dedi. İbrahim Binici'nin üç dönem kriteri göz önünde bulundurulup aday olup olmayacağı şeklindeki soruya ise Yavuz, bunun parti genel merkezinin inisiyatifinde olduğunu söyledi. Parti olarak kaç vekil hedefledikleri şeklindeki bir soruya da Yavuz, Türkiye geneli 100, Urfa'da ise 8 vekil çıkarmak için çalışacaklarını ifade etti.

Aday adaylarından başvuru için ne kadar ücret alacaklarıyla ilgili bir soruya ise Eş Başkan Özbingöl, erkek adaylardan 2 bin TL, kadın adaylardan bin TL, engelli adaylardan ise ücret alınmayacağını kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Rıdvan Yavuz Türkiye Harran Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title