Haberler

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, Çocuklarda "Aşı" Uygulaması

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Takvimi" uygulaması hakkında bilgi verildi.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, bağışıklama hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetlerinden biri olduğu belirtildi.

Bağışıklama hizmetlerinde temel amacın toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, dolayısıyla bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmek olduğu kaydedilen açıklamada, "Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Takvimi okul öncesi ve sonrasına yönelik olmak üzere iki farklı dönemi içermektedir. Ülkemizde okul çağı öğrencilerine Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında uygulanan Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Takvimimize göre ilkokul birinci sınıfta DaBT-İPA (Difteri, aselüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Polio Aşısı-Dörtlü Karma Aşı) ve KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak Aşısı) aşıları, ortaokul son sınıfta ise Td (Difteri- Tetanoz Aşısı) aşısı uygulamaları yapılmaktadır" denildi.

Daha önce aşı yapılan çocuklara, yeniden aşı yapılmasına gerek olmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"2015-2016 eğitim, öğretim döneminde anasınıfında KKK aşısı uygulanan çocuklardan 2016-2017 eğitim öğretim döneminde birinci sınıfta tekrar KKK aşısı yapılmayacaktır. 2015-2016 eğitim, öğretim döneminde anasınıfında olup KKK aşısı uygulanmayan çocuklara ise birinci sınıfta KKK aşısı uygulanacaktır. İlimizde okul aşı uygulamalarının 2016-2017 eğitim, öğretim yılı ilk dönemi tamamlanması planlanmaktadır."

"Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı"

Okulların, çocukların toplu ortamda bir arada bulunmaları açısından bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığının en yüksek olduğu mekanlardan biri olarak nitelendirilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Okullarda bulaşıcı hastalıkları önleyici aşıların yapılması ve çocukların bu hastalıklara karşı korunması son derece önemlidir. Okul çağında yapılması gereken bu aşılar daha önce olunan aşıların pekiştirmesi niteliği taşıdığından dolayı mutlaka yaptırılmalıdır. Aşılar çok güvenilir maddelerdir. Üretim ve dağıtım aşamalarında çok sıkı kontrollerden geçmektedirler. Aşıların yapılmaması gereken durumlar çok nadirdir. Kesin yapılmaması gereken durumlarda ilgili aşı uygulanmaz. Kesin yapılmaması gereken durumlarda ve önlem alınarak aşı yapılacak durumlarda aşı takviminin ne şekilde tamamlanacağına, takip eden hekim tarafından karar verilir. Geleceğimizin teminatı en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için rutin aşılarını yaptıralım, tüm aşı kampanyalarına katılalım. Unutmayalım ki sadece aşı uygulayarak her yıl 40-50 bin bebeğin ölümünü birlikte önlüyoruz. Aşılar ile ilgili soru ve sorunlarınız için aile hekiminize veya bölgenizdeki Toplum Sağlığı Merkezlerine başvurabilirsiniz. Tüm çocuklarımıza sağlıklı günler dileriz." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title