Haberler

Türkiye'nin En Büyük Şirketlerinin Pazarlama Koltuğunda Oturanların Yüzde 54'ü Kadın

Güncelleme:

DataExpert’in katkıları ile BMI Business School tarafından yürütülen ve 2016 yılından bu yana sürdürülen ‘En Etkin 50 CMO’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin pazarlama koltuğunda oturanların yüzde 54’ü kadın. 800’den fazla organizasyonun üst düzey pazarlama yöneticisinin değerlendirmesiyle hazırlanan listede yer alan ‘En Etkin 50 CMO’ya ödülleri, 10 Ekim’de Mandarin Oriental Bosphorus’ta gerçekleşecek CMO Summit 2023’te takdim edilecek.

DataExpert'in katkıları ile BMI Business School tarafından yürütülen ve 2016 yılından bu yana sürdürülen 'En Etkin 50 CMO' araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, Türkiye'nin en büyük şirketlerinin pazarlama koltuğunda oturanların yüzde 54'ü kadın. 800'den fazla organizasyonun üst düzey pazarlama yöneticisinin değerlendirmesiyle hazırlanan listede yer alan 'En Etkin 50 CMO'ya ödülleri, 10 Ekim'de Mandarin Oriental Bosphorus'ta gerçekleşecek CMO Summit 2023'te takdim edilecek.

DataExpert'in katkıları ve BMI Business School tarafından yürütülen 2023 yılı 'En Etkin 50 CMO' araştırmasının sonuçları belli oldu. Listedeki kadın-erkek yönetici dengesi geçen yıla göre yer değiştirdi. Bu yıl 800'den fazla şirkette pazarlama alanındaki yöneticilerin etki ve yetkinlikleri değerlendirilerek hazırlanan listede yer alan liderlerin yüzde 54'ünü kadınlar oluşturdu. Pazarlama alanında sayıları her yıl artan kadın liderlerin oranı geçen yıl yüzde 46'ydı.

Adayların başarı kriterlerindeki performanslarının ve yetkinliklerinin Danışma Kurulu tarafından incelenmesiyle belirlenen En Etkin 50 CMO listesinde bu yıl Türk Hava Yolları, Arçelik, Unilever, Turkcell, Betek Boya, PepsiCo Türkiye, Hayat, Lenovo Türkiye, DeFacto, Logo Yazılım, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Aras Kargo, Akbank, CarrefourSA, Borusan Otomotiv, TAB Gıda, Watsons Türkiye, Penti, Garanti BBVA, Vestel, Dimes, Koçtaş, Şişecam, Migros Grubu, Beymen, Teknosa, Otokoç Otomotiv, Brisa Bridgestone, FLO, Hopi, Vodafone, Ülker, sahibinden.com, Nestlé, LC Waikiki, Şok Marketler, Boyner Büyük Mağazacılık, Allianz Türkiye, P&G, Çimsa, Domino's, Tosyalı Holding, Yapı Kredi, Mavi, Türkiye İş Bankası, Petrol Ofisi, Aksigorta, Yıldız Holding gibi ulusal ve uluslararası ölçekte farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin pazarlama liderleri yer aldı.

YASİN ALTUNKAYA: EN ETKİN 50 CMO, OYUN KURANLARI GÖRÜNÜR KILIYOR

'En Etkin 50 CMO' araştırmasının sektörde beklenen bir liste olduğuna değinerek pazarlama stratejilerinin dönüşümünde liderlerin etkisi ve rolüne dikkat çeken DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, şunları söyledi:

"Bugün iş yapış modelleri şirketlerin tüm departmanlarında hızlı bir dönüşüm içinde. Organizasyonların, son kullanıcıya ve paydaşlarına dokunduğu noktalarda ise pazarlama, etkileşim alanının tam ortasında oyun kurucu rol üstleniyor. Pazarlama liderleri ise şirketlerinin oyunda durdukları yeri belirlemede kumandayı elinde tutanlar konumunda. Biz de 'CMO Summit 2023'ü heyecanla beklerken pazarlama dünyasındaki değişime yön verenleri gösteren 'En Etkin 50 CMO' listesini yapmış olmaktan dolayı mutluyuz. Liste, pazarlamanın trendlerini belirleyenleri görünür kılıyor. Dolayısıyla bu araştırma pazarlama sektörü ve şirketlerin yönünü göstermesi açısından önemli. Bir diğer önemli nokta ise listenin yarısından fazlasını kadın liderlerin oluşturması. Bu her geçen yıl artan bir grafikte seyrediyor. Geçen yıl listede 23 kadın lider yer alırken bu yıl sayı 27'ye yükseldi. Bu değişim, pazarlamadaki dinamikleri de değiştiriyor. Başarılı liderler, genç kadın yöneticilere örnek oluyor. Ülkemizde pazarlamanın parlak geleceği için umutluyuz ve bu liderlerin yol göstericiliğini takdir ediyoruz."

ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE KAPSAMI

Türkiye'nin En Etkin 50 pazarlama liderinin belirlendiği araştırma, Türkiye'de açıklanan 500 listeleri, borsada işlem gören şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular üzerinden gerçekleştirildi ve 800'ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki saygınlığı gibi kriterlerle araştırmaya dahil edilen organizasyonların üst düzey pazarlama yöneticilerine ulaşıldı. Elde edilen veriler, Danışma Kurulu tarafından analiz edildi, oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken liderler bu yılın sıralamasını oluşturdu.

PAZARLAMANIN LİDERLERİNE ÖDÜLLER CMO SUMMIT 2023'TE VERİLECEK

En Etkin 50 CMO'ya ödülleri, 10 Ekim'de Mandarin Oriental Bosphorus Otel'de düzenlenecek CMO Summit 2023'te takdim edilecek. Türkiye'nin pazarlama alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yapacak CMO Summit 2023'te pazarlama dünyasından duayenler, çok sayıda üst düzey konuşmacı ve basın mensupları yer alacak.

ALFABETİK SIRAYA GÖRE EN ETKİN 50 CMO LİSTESİ

İSİM

FİRMA

Ahmet Olmuştur

Türk Hava Yolları

Akın Garzanlı

Arçelik

Ali Fuat Orhonoğlu

Unilever

Alper Ergenekon

Turkcell

Arzu Uludağ

Betek Boya

Aslı Önder

PepsiCo Türkiye

Aysel Aydın

Hayat

Banu Soyak

Lenovo Türkiye

Barış Sönmez

DeFacto

Begüm Arş Türk

Logo Yazılım

Bilge Çiftçi

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri

Billur Kaymak Burkutoğlu

Aras Kargo

Burcu Civelek Yüce

Akbank

Burçin Çelik

CarrefourSA

Can Mete Paker

Borusan Otomotiv

Caner Alpaslan

TAB Gıda

Cem Demiröz

Watsons Türkiye

Cristina Polini

Penti

Duygu Badem Uylukçuoğlu

Vestel

Duygu Süleymanoğlu

Dimes

Ebru Darip

Koçtaş

Ebru Şapoğlu

Şişecam

Ekmel Nuri Baydur

Migros Grubu

Elif Göktaş

Beymen

Emre Kurtoğlu

Teknosa

Esra Arslanbaş Kaynak

Otokoç Otomotiv

Evren Güzel

Brisa Bridgestone

Gökçe Kunt

FLO

Gül Sağır Aydın

Hopi

Meltem Bakiler Şahin

Vodafone

Murat Çağrı Süzer

Garanti BBVA

Mustafa Kabakçı

Ülker

Natali Kasap

Unilever

Nazım Erdoğan

sahibinden.com

Necdet Kalkan

Nestlé

Nihal Gül

LC Waikiki

Nilhan Gülbahçe

Şok Marketler

Nurçin Koçoğlu

Boyner Büyük Mağazacılık

Onur Kırcı

Allianz Türkiye

Onur Yaprak

P&G

Onur Yazgan

Çimsa

Pınar Lafçı Togay

Domino's

Selda Çelik

Tosyalı Holding

Seren Çankırı

PepsiCo Türkiye

Serkan Ülgen

Yapı Kredi

Serpil Berkan

Mavi

Sezgin Yılmaz

Türkiye İş Bankası

Sinan Seha Türkseven

Petrol Ofisi

Tolga Okan Tezbaşaran

Aksigorta

Zeynep Verda Duysak

Yıldız Holding

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Müşterilerine küfürler yağdıran otelden açıklama: Hesabımız çalındı

Müşterilerine küfürler yağdıran otelden açıklama: Hesabımız çalındı

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Kastamonu'da köy muhtarı silahla vurularak öldürüldü

Kastamonu'da köy muhtarı silahla vurularak öldürüldü

Nihal Candan cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Nihal Candan cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Antalya'daki lüks otelde Türk müşteriden 4 bin 200 TL 'Milliyet farkı' ücreti alındı

Antalya'daki lüks otelde Türk müşteriden 4 bin 200 TL "Milliyet farkı" ücreti alındı

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in kafatasına ait olduğu değerlendirilen parça bulundu

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in kafatasına ait olduğu değerlendirilen parça bulundu

title