Haberler

Young Business Academy Öğrencilerine Sertifikaları Teslim Edildi

Ortadoğu Grup ana sponsorluğunda, Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen girişimcilik, liderlik, inovasyon ve iş adamı yetiştirme programı "Young Business Academy", 10 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi. Organizasyona, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Engin Akdağ, Albayrak Holding CEO'su ve MÜSİAD 3.Dönem Genel Başkanı Doç.Dr. Ömer Bolat, Ortadoğu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gür ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

DOĞU BÖLGELERİNDEKİ GİRİŞİMCİLERE ÖZEL DESTEK

Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, ülkemizin özellikle doğu bölgelerine büyük bir önem verdiklerini ifade etti. Boynukalın, "Kalkınmaya açık doğu bölgelerindeki kardeşlerimize ve o bölgede proje yapan girişimcilerin çalışmalarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak destek vermeye hazır olduğumuzun altını çizmek isteriz." dedi.

YILMAYACAK, YORULMAYACAKSINIZ

Organizasyonda konuşma gerçekleştiren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, geleceğin girişimcileri ve işadamları olmaya aday gençlere bir dizi tavsiyelerde bulundu.

MÜSİAD'ın 1990 yılında 12 genç girişimcinin bir araya gelmesiyle yolculuğuna başladığını belirten Kaan, iş dünyasının zorluklarına dikkat çekti. Kaan, " Bugün, üye sayımızla, dünyanın en etkin ve yaygın STK'sı olmakla övünürken, bu yolun nasıl kat edildiğini bildiğimiz ve bunun değerini bilenlerle yola devam ettiğimiz için gurur duyuyoruz. İş dünyası mücadeledir; adım attığınız ilk günden itibaren karşınıza çıkacak, önünüze konacak engellerle savaşmaktır. Bu mücadelenin altından kalkabileceğinize olan inancınız varsa, girişimci bir ruhunuz var demektir. Bir girişimciyi, yolda yoran, ümitsizliğe kapılmasına sebep verecek birçok şey olabilir; yılmayacaksınız, yorulmayacaksınız. Önce kendinize, sonra yaptığınız işe sonuna kadar inanacaksınız." diye konuştu.

YARALI COĞRAFYALARDAKİ KARDEŞLERİMİZE EL UZATMALIYIZ

Büyük bir medeniyetin varisleri olduklarının ve bu anlamda kendilerine büyük bir misyon düştüğünün altını çizen Kaan, "Avrasya'nın orta noktasında, Balkanları, Ortadoğu'yu, Akdeniz'i ve Kafkasları birleştiren anahtar ülke olarak sorumluluğumuz büyük. Bölgesinde medeniyet inşa ufkuna sahip, yegâne aktör olarak ön plana çıkan ülkemiz, arzu edilen yaygın bir küresel barışın yegâne umududur. Gayri Safi Milli Hasıla'ya oranla en fazla insani yardım yapan ülke olmamız da, bunun en açık göstergesi. Bu gerçeği de, övünmek için dile getirmiyoruz. Yaralı coğrafyalardaki kardeşlerine el uzatmanın bir sorumluluk olduğunu, akçe işi değil yürek işi olduğunu hatırlatmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞİMCİLİK VURGUSU

Girişimciliğin geleceğin inşa edilmesinde büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Doç.Dr. Ömer Bolat ise, genç nüfusun iş dünyasına kazandırılması ve girişimciliğe dönük faaliyetlere her zaman destek olduklarını vurguladı. Bolat, "Biliyoruz ki, hedeflerimizi ve özlemlerimizi, ancak dinamik, etkin ve stratejisi olan bir gençlikle gerçekleştireceğiz. Potansiyelimiz olan genç nüfus, yani sizler, bu süreçleri hakkıyla yönetecek ve başaracaksınız. Özellikle sözümün bu noktasında girişimciliğin önemine işaret etmek isterim. Girişimcilik konusunda biz büyükleriniz, sizleri daha çok teşvik ve motive edeceğiz; çeşitli hamilik modelleri kapsamında farklı birikim ve tecrübelerle sizlerin buluşmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

GELECEK BİZİZ SLOGANIYLA GİRİŞİMCİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

Programda konuşma yapan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Engin Akdağ, girişimciliğin ülke ekonomisinin kalkınmasında temel etmen olduğuna işaret etti. Türkiye'de refahın arttırılması adına girişimciliğin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Akdağ, "Biz Genç MÜSİAD olarak; "gelecek biziz" sloganıyla girişimci kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyor ve faaliyetlerimizi ağırlıklı olarak genç kardeşlerimize yönelik yapmaya gayret ediyoruz. 'Young Business Academy' eğitimlerimiz de bu projelerimizden sadece bir tanesi. Bununla beraber, tamamen genç girişimcilerimize yönelik olarak 'Uluslararası Genç İşadamları Kongresi' programları düzenliyoruz. Altıncısını nisan 2018'de düzenleyeceğimiz kongremizin bilgisini de buradan paylaşmak isterim." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahim Boynukalın Ömer Bolat Akdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title