Haberler

YÖK, Burkina Faso ile yükseköğretim alanında işbirliğini geliştirmek için protokol imzaladı

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Afrika kıtası ile yükseköğretim alanındaki işbirliklerini geliştirmek için yoğun bir gayret gösterdiklerini bildirdi. YÖK ile Burkina Faso Yükseköğretim, Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı arasında 'Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının 2024-2027 Yılları İçin Uygulama Protokolü' imzalandı. Protokol kapsamında Burkina Faso devlet üniversitelerinde görev yapan 10 yüksek lisans ve doktora öğrencisi, Türk üniversitelerinde öğrenim görme fırsatı bulacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Afrika kıtası ile yükseköğretim alanındaki işbirliklerini geliştirmek için yoğun bir gayret gösterdiklerini bildirdi.

YÖK ile Burkina Faso Yükseköğretim, Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı arasında "Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının 2024-2027 Yılları İçin Uygulama Protokolü" imzalandı

Erol Özvar, YÖK'te gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün, Burkina Faso ile 2020 yılında imzalanan mutabakat zaptının uygulanması için somut bir adım teşkil ettiğini belirtti.

Protokolün iki ülke arasında mevcut yükseköğretim alanındaki ilişki ve işbirliğini geliştirme yönündeki önemine işaret eden Özvar, "Protokolle Burkina Faso devlet üniversitelerinde görev yapan 10 yüksek lisans ve doktora öğrencisi, YÖK tarafından verilecek burslarla Türk üniversitelerinde öğrenim görme fırsatı bulacaktır. Bu burstan faydalanacak öğrencilerin üniversitelerimizde en iyi şekilde yetişeceklerine ve öğrenimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine önemli katkılar sunacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Gerek mevcut Burkina Fasolu öğrencilerin gerek protokol kapsamında gelecek olanların, Türkiye ve Burkina Faso arasında bir kültür elçisi görevi üstleneceğini ve iki devlet arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlenmesine büyük katkılar sunacaklarını vurgulayan Özvar, şunları kaydetti:

"YÖK olarak çok önem verdiğimiz bölgelerden birisi de Afrika kıtasıdır. Son yıllarda Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında siyasi ve ekonomik ilişkilerde son derece büyük bir ilerleme görülmektedir. Sahip olduğumuz bu yakın ilişkileri kültür ve eğitim alanlarında da ileriye taşıma konusunda güçlü bir iradeye sahibiz. Bu nedenle yükseköğretim alanındaki işbirliklerini geliştirmek için yoğun bir gayret gösteriyoruz."

Konuşmaların ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Burkina Faso Yükseköğretim, Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı adına Burkina Faso Dışişleri, Bölgesel İş Birliği ve Yurtdışı Burkinalılar Bakanı Karamoko Jean-Marie Traore uygulama protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Burkina Faso Erol Özvar Burkina Afrika Uluslararası İlişkiler Eğitim Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title