Haberler

Yeni yılda da İş Sanat'ta buluşalım

Güncelleme:

İş Sanat, müzik, edebiyat ve dansla dolu nitelikli programıyla sanatla renklenen bir Ocak ayı vadediyor.

2017'nin ilk konserinde John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası, İngiliz tenor Nicky Spence ve soprano Corinne Cowling eşliğinde 2017 yılbaşı özel programıyla İş Sanat sahnesine konuk olacak. Birbirinden romantik valsler ve eğlenceli polkaların seslendirileceği bu coşku dolu Viyana gecesini kaçırmak istemeyenler 5 Ocak, Perşembe akşamını ajandalarına şimdiden not edebilirler. Hemen ardından Capella Gabetta, ödüllü soprano Simone Kermes ve sıra dışı ses aralığı ile uluslararası bir üne sahip olan mezzo soprano Vivica Genaux ile 12 Ocak, Perşembe akşamı muhteşem bir barok düellosuna imza atacak. 18. yüzyılda yaşanan reel bir çekişmeden esinle oluşturulan konser programı, performanslarını müthiş bir şova dönüştüren sanatçıların Abba'dan Madonna şarkılarına uzanan renkli repertuvarından bislerle renklenecek. İstanbullu edebiyat tutkunlarının heyecanla beklediği Nazım Hikmet Memleketimden İnsan Manzaraları şiir dinletisi 16 Ocak, Pazartesi akşamı seyirciyle buluşacak. Piyanist ve besteci Tuluğ Tırpan'ın müzik direktörlüğünde gerçekleşen Türk Rock Antolojisi'nde, Doğan Duru, Mert Fırat, Özkan Uğur, Pamela Spence, Serhat Mustafa Kılıç ve Seyyal Taner gibi sürpriz isimler bir araya gelecek. Murat Beşer'in anlatımıyla renklenecek konser 17 Ocak, Salı akşamı Türkiye'deki rock tarihinin geçtiği aşamaları özel performanslarla izleyicilere sunacak. İş Sanat'ın bu sezon ilk kez Aralık ayında sahnelediği, hem miniklerin hem de ebeveynlerin kalbini kazanan etkinliği Çocuklar İçin Müzikli Masallar, 22 Ocak, Pazar günü sevilen oyuncu Ebru Cündübeyoğlu'nun anlatımıyla gerçekleşecek. Dünyanın önde gelen flütistlerinden Emmanuel Pahud, Almanya'nın en iyi oda müziği topluluklarından Kammerakademie Potsdam eşliğinde 24 Ocak, Salı akşamı kulaklarınızın pasını silecek. İş Sanat'ın 17. sezonunda çocuklar için programına aldığı, Can Yılmaz'ın kaleminden Fantastik Hikâyeler Makinesi 29 Ocak, Pazar günü perde diyecek. 30 Ocak, Pazartesi akşamı ise, İş Sanat'ın Millî Reasürans'ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisi kapsamında Elif Atamer (perküsyon) ve Ezgi Su Apaydın (keman) sahne alacak.

Strauss ailesinin en sevilen vals ve polkaları eşliğinde muhteşem bir Viyana gecesi…

İş Sanat'ta artık gelenekselleşen ve izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği Yeni Yıl Konseri'nde, bu sene John Rigby'nin batonu altındaki Johann Strauss Orkestrası 2017 yılına özel hazırladığı bir programla sahne alacak. Avustralyalı soprano Corinne Cowling ve İskoç tenor Nicky Spence'in seslendireceği birbirinden eğlenceli vals ve polkalara balo kostümleriyle göz kamaştıran Johann Strauss dansçıları eşlik edecek. 40 yılı aşkın süredir en sevilen şarkılar ve neşe dolu danslarla izleyicilerine coşkulu anlar yaşatan bu muhteşem topluluğun Viyana gecesi 5 Ocak 2016, Perşembe akşamı 20.30'da İş Sanat'ta olacak.

Opera dünyasının iki yıldız solistinin barok düellosunu kaçırmamak için acele edin!

Opera dünyasının zirvesindeki iki yorumcu, Alaska doğumlu mezzo-soprano Vivica Genaux ve Alman koloratur soprano Simone Kermes, barok ve klasik dönem eserlerine getirdikleri yorumla dikkatleri üzerine çeken Capella Gabetta eşliğinde olağanüstü bir barok düellosu sergilemek üzere İş Sanat'a geliyor. Sıra dışı bir ses aralığına sahip ödüllü solistlerin güçlü yorumlarının yanı sıra şova dönüştürdükleri performanslarıyla da göz dolduracağı gecenin programı 18. yüzyılda yaşanan gerçek bir barok çekişmesinden esinle oluşturuldu. Abba'dan Madonna şarkılarına uzanan renkli repertuvarıyla izleyicileri büyüleyen Kermes ve Genaux'un başarılı keman virtüözü Andrés Gabetta'nın yönetimindeki Capella Gabetta eşliğinde vereceği bu çok özel konseri kaçırmak istemeyenler, 12 Ocak 2016, Perşembe akşamı saat 20.30'u ajandalarına şimdiden not edebilirler.

Dünya şairi Nazım Hikmet'ten memleket şiirleri

İş Sanat'ın 10 yılı aşkın zamandır büyük bir ilgiyle takip edilen dinleti serisinin en gözde şairlerinden Nâzım Hikmet'in dizeleri bir kez daha izleyicilere sunuluyor. Nâzım Hikmet'in 1940'larda çok güç koşullarda yazdığı "Memleketimden İnsan Manzaraları" şaheserinden seçilmiş şiirleri Atilla Birkiye derledi, Mehmet Birkiye ise sahneye uyarladı. Serdar Yalçın'ın müzik yönetmenliğinde "tren atmosferi"nin imgesel olarak canlandırıldığı sahnede sergilenen "Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garı'ndan" başlıklı dinletide şiirleri Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Hakan Gerçek, Bülent Emin Yarar ve Metin Belgin yorumlayacak. Nâzım'ın şiir formundaki ya da Memet Fuat'ın deyişiyle "… hem şiir, hem roman, hem tarih nitelikleri açıkça görülen, yeni bir türün başlangıcı sayılabilecek" baş yapıtı "Memleketimden İnsan Manzaraları"'ndan dizelerle bu topraklarda yaşayan insanların acı tatlı öykülerine tanıklık edeceğiniz dinleti, 16 Ocak 2016 Pazartesi akşamı saat 20.30'da İş Sanat'ta.

Dinleti ücretsizdir. Yerler numarasız ve salon kapasitesiyle sınırlıdır.

Rock müzik tarihine nostaljik yolculuk
İlk kez iki sezon önce yine İş Sanat sahnesinde gerçekleşen Rock Antolojisi konserinin ikincisi, projenin mimarı ve müzik direktörü, piyanist ve besteci Tuluğ Tırpan'ın düzenlemeleri ile gerçekleşecek. REDD grubunun solisti, besteci Doğan Duru, şarkıcı Pamela Spence, tiyatro oyuncuları Mert Fırat ve Serhat Kılıç ile Türk pop-rock'ının efsane ismi Seyyal Taner'in sesinde hayat bulacak projeye usta müzisyen Özkan Uğur da konuk sanatçı olarak katılacak. Müzik yazarı ve gazeteci Murat Beşer'in anlatımıyla renklenecek gece, 70'lerden günümüze Türkiye'de rock müziğin gelişimine tanıklık edenler için nostaljik bir yolculuk vadediyor. 17 Ocak 2016 Salı akşamı saat 20.30'daki konseri kaçırmamak için biletler tükenmeden alın.

Çocuklar İçin Müzikli Masallar bu kez Ebru Cündübeyoğlu'nun anlatımıyla İş Sanat'ta!
İş Sanat'ın ilk kez geçtiğimiz Aralık ayında sahnelediği Çocuklar İçin Müzikli Masallar ocak ayında da miniklerle buluşacak. Oyuncu ve yönetmen Yıldıray Şahinler'in yönettiği Çocuklar İçin Müzikli Masallar'ın bu ayki konuk anlatıcı ise sevilen oyuncu Ebru Cündübeyoğlu olacak.
Minik izleyiciler, dünyaca ünlü Danimarkalı masal yazarı Andersen'in ülke ülke, şehir şehir dolaşıp derlediği masalların izinde; eğlenceli danslar, neşeli melodiler ve şarkıların yanı sıra rengârenk ışıklar, ilginç maskeler ve sürpriz bölümlerle bilinmeyen diyarlara doğru benzersiz bir yolculuğa çıkacak. Aytek Önal ve Selim Can Yalçın'ın neşeli canlandırmalarına Eren Aydoğan piyanosuyla eşlik edecek.
Kibritçi Kız ve dünya masallarının en sevilen örneklerinin yepyeni bir uyarlamayla sahneleneceği, çocuğunuz ve sizin için eğlenceli bir Pazar günü vadeden bu neşeli oyunu kaçırmak istemeyenler 22 Ocak Pazar günü saat 15.00'ı ajandalarına şimdiden not edebilirler.

Flütün en başarılı ismi Emmanuel Pahud ve Kammerakademie Potsdam'dan müzik ziyafeti
Bugüne kadarki kayıtları ve dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle kuşağının en sevilen icracılarından ve günümüzün en başarılı flütistlerinden biri olarak gösterilen Emmanuel Pahud, Almanya'nın önde gelen oda müziği topluluklarından Kammerakademie Potsdam eşliğinde 24 Ocak 2016, Salı akşamı saat 20.30'da İş Sanat'a konuk oluyor. 2010 yılından bu yana Antonello Manacorda'nın batonu altında konserler veren topluluk, müzikalitesi, zengin konser programları, stil sahibi yorumu ve üst düzey icrasıyla dinleyicileri büyülüyor. 2015 yılında Franz Schubert'in 2 ve 4 numaralı senfonilerini seslendirdiği kaydıyla "Yılın Orkestrası / Topluluğu" kategorisinde ECHO Klassik ödülünü alan Kammerakademie Potsdam (KAP), Türkiye'deki klasik müzik izleyicisinin yakından tanıdığı Emmanuel Pahud ile birlikte kulaklarınızın pasını silecek.

İş Sanat'tan minikler için yepyeni bir oyun: Fantastik Hikâyeler Makinesi

En önemli misyonlarından birini de çocuklara sahne sanatlarını ve müziği sevdirmek olarak belirleyen İş Sanat'ın yepyeni çocuk oyunu Fantastik Hikâyeler Makinesi'nin prömiyeri, 29 Ocak 2016, Pazar günü saat 15.00'da gerçekleşecek. Can Yılmaz'ın kaleme aldığı bu neşeli ve müzikli oyunun kahramanı Ömer, büyükbabasının hediyesi ile zamanda yolculuğa çıkacak ve tarihteki birtakım buluşlara hem tanıklık hem de müdahale edecek. Oyunun yönetmenliğini Serdar Biliş, dekor ve sahne tasarımlarını ise Cem Yılmazer üstleniyor. Bu fantastik makineden neler çıkacağını merak ediyorsanız 29 Ocak tarihini ajandanıza not etmeyi unutmayın.

Ocak ayının Parlayan Yıldızları genç sanatçılar Elif Atamer ve Ezgi Su Apaydın olacak

İş Sanat'ın Millî Reasürans'ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisinin bu ayki konukları genç sanatçılar Elif Atamer (perküsyon) ve Ezgi Su Apaydın (keman) olacak. Atamer ve Apaydın'ın özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 30 Ocak 2016, Pazartesi akşamı saat 20.30'da gerçekleşec

Kaynak: Bültenler / Güncel

Memleketimden İnsan Manzaraları Pamela Spence Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title