Haberler

Yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan ilk açıklama

Güncelleme:

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" paylaşımı nedeniyle dün akşam saatlerinde gözaltına alındı ve sevk edildiği sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe serbest bırakıldı. Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, "Benim güzel ülkemin güzel insanları. Dayanışmanız için çok sağ olun. Sizinle kıvanç duyuyorum. 05.30'da Tunceli'ye geldim" dedi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın, 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım başını yaktı.

ELAZIĞ'DA GÖZALTINA ALINIP MALATYA'YA GETİRİLDİ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ercan hakkında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" şeklindeki paylaşımı dolayısıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlattı. Ercan, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine Elazığ'da gözaltına alındı. Ercan, Malatya'ya getirildi.

İşte soruşturmaya konu olan o paylaşım;

Yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan ilk açıklama

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye çıkarılan Ercan, savcılık sorgusunun ardından "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

PROF. DR. ERCAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Ercan sosyal medya hesabından serbest bırakılmasının ardından açıklama yaptı. Ercan paylaşımında, "Benim güzel ülkemin güzel insanları. Dayanışmanız için çok sağ olun. Sizinle kıvanç duyuyorum. 05.30'da Tunceli'ye geldim" dedi.

Yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan ilk açıklama

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Övgün Ahmet Ercan Kahramanmaraş Sosyal Medya Ahmet Ercan Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (2)

SAMET TEMAS:

bu nasıl açıklama peki? özür yok, utanma yok. n'apalım tunceli'ye gelmişsen? özür dile özür prof efendi.

174
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bir söylentiyi böyle bir zamanda bir bilim adamı gerçekmiş diye yayması doğru değil çok hassas bir dönemden geçmekteyiz herkes söylediklerini ölçüp biçip tartıp öyle söylemeli veya yazmalı bir şey yazarken ben bunlara dikkat etmeye çalışıyorum

162
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title