Haberler

Yalova CHP'li İnce Sadece Yalovalılardan Değil, Bütün İnsanlıktan Özür Diliyorum

Yalova'da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bölgede çınar ağacı fidanı da dikti.

Yalova'da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bölgede çınar ağacı fidanı da dikti.

Ağaçların kesildiği bölgede gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce; Ben bu kararın ne imza atanıyım, ne uygulayanıyım, ne yapanı, ne keseniyim ama ben Yalova'nın milletvekiliyim. Belediye Başkamızla da aynı partinin üyesiyim. Dolayısıyla bir yetkim, imzam ve onayım olmamasına rağmen kendimi siyaseten sorumlu görüyorum. Sorumluluk bana aittir. Ben milletvekili olarak bunu bilmeliydim. Milletvekili olarak sorumluluğu üzerime alacağım, başka bir şansım yok. Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye'deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum. Bir ağaç için gençlerimiz canını verirken, gözleri çıkarılırken, kafa travması geçirirken, Validebağ'da, Yırca'da insanlar direniş sergilerken, 200 metre mesafede bir ağacın dalı için köşkü yürüten Atatürk'ün kentinde, Yalova'da böyle bir olayla anılmak, Yalova'nın bu şekilde gündeme gelmesinden son derece üzgünüm. Karayollarının tehdidini ne yazık ki belediyemiz ciddiye almıştır. Bu tehdide belediyemiz ne yazık ki boyun eğmiştir. 'Bunları kesmezseniz projeyi iptal ederiz' bu tehdittir. Şık olmamıştır. Bunu telafi edeceğiz, başka şansımız yok' şeklinde konuştu.

Kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini de bildiren İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü; Burada 18 çınar ağacı var, uzun ömürlü olarak kesilen. 168 ağaç değil. 18 çınar ağacı kesilmiş. 18 çınar ağacının yerine bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehirde. Ben milletvekiliysem, belediye de CHP'deyse bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehre. Hatta bugün hemen başlayacak, en az 5 yaşından büyük olmak üzere ağaçlar.

AK PARTİ'Lİ COŞKUN AĞAÇLARIN HEPSİNİN KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Yalova'da Tonami Meydanı'nda yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında Yalova Belediyesi tarafından ağaçların kesilmesine tepkiler devam ediyor. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da, katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşin içinde Yalova menfaatleri olunca, Yalova'nın olumlu anılmasını her şeyden öne tutuyorum diyen Coşkun, Yalova'nın bu tür bir olayla Türkiye gündemine oturmasının kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Yalova'nın tüm ülkemizde olduğu gibi bir trafik sorunu olduğunu vurgulayan Coşkun, yaz aylarında oluşan trafik hacmini Yalova'nın kaldırmadığını, İzmit-Karamürsel, Adapazarı istikametinden gelen araçların Tonami Meydanı'ndaki sıkışmanın giderilmesi fikrinin uzun yıllardır var olduğunu kaydetti. İktidar partisi olarak konuyu ulaştırma bakanlığı ile görüşüldüğünü ve burası için kavşak ve alt geçit projesi yapıldığını ifade eden Coşkun şöyle devam etti; Ancak karşılıklı bir ayağı da belediye olduğu için belediyenin de işe müdahil olması istendi. Fakat bu noktaya kadar geldi. Şimdi belediye bu alanı temiz hale getirdi. Ağaçların hepsinin kesilmesi doğru değil. İnşaatı yapacak, ihaleye hazır bir hale getirmesi lazımdı. Bu belediyenin uhdesinde olan bir olay. Yapılacak şey şuydu Bu ağaçların tespitleri yapıldı. Daha sonra da ağaçların bir tasnifinin yapılması lazımdı. Yaşaması muhtemel olan ağaçlar, sökülüp de başka yere taşınması mümkün olan ağaçların taşınması gerekirdi. Zannediyorum belediye biraz hızlı bir şekilde, başkan yardımcısından öğrendiğime göre birkaç palmiyenin dışında hepsi kesildi. Bizden yardım isteselerdi biz söküm konusunda da kendilerine yardımcı olurduk. 'Araçlarımız yok' dediler bir ara. Bizim belediyelerimizden o konuda yardım isterdik. Dolayısıyla dünden beri Türkiye gündemine oturduk dedi.

GEZİ OLAYLARINDA YAŞANANLARI BUGÜN CHP DE YALOVA'DA YAŞIYOR

'Ağacın kesilmesine elbette ki hepimiz karşıyız, ben de karşıyımö diyen Coşkun, şöyle devam etti

'Bu memlekette birileri 8 ağaç yüzünden fırtına kopardı, ülkeyi kaosa döndürdüler. Bunun arkasında CHP zihniyeti vardı. Hiç kimse unutmasın yaptıklarını. Şimdi CHP yerel yönetimde yükümlülük, sorumluluk sahibi. Dolayısıyla bugün kendileri bunu yaşıyor. Dün İstanbul'da Gezi olayları yaşananları bugün CHP de Yalova'da yaşıyor. İktidar sorumluluk ister. İcraat yapacaksanız elbette ki risk alacaksınız ama bunları da izah edeceksiniz. Kaldı ki Gezi olaylarındaki durum 8 ağacın taşınmasıydı, kesilmesi değildi. Oradan sökülüp başka yere nakliydi. Burada da başka bir şey olmuştur. Sayı olarak da fazla. Dolayısıyla CHP'nin kendi tabanından, çevrecilerden, Yalova Platformu'ndan dünden beri yoğun bir tepki var. Bu tepkileri yabana atmak da mümkün değil. Bu tepkiler başka formüller bulunsaydı da, bu tepkiler zayıflamış olsaydı, daha çoğu sökülmüş, başka yere nakil yapılmış olsaydı. Tabi bunlar yapılmadı. Yalova'da bu kaosun yaşanması ve insanların böyle bir tepki vermesi siyaset adına, Yalova Belediyesi adına olduğu kadar bizi de ilgilendirmektedir.ö

YAŞANANLAR BİR TAKNİK HATASI

Yalova adına iyi şeylerin yapılmasını istediklerini bildiren Coşkun, ? Biz iktidar olarak iyi olan her şeyin de yanında olacağımızı söyledik ama bugün yaşananların, yapılanların bir taktik hatası, işe biraz daha ehemmiyet verme ve tatmin etme konusunda boşluklar var, ihmalkarlıklar var. Neticede olan olmuştur, artık kesilmiştir. O halden o hale gelmiştir. Yapılacak bir şey yok. Belediyenin şunu yapması lazım Misliyle daha fazla ağaçları halkımızı da götürerek, göstererek 180 ağaç kesildi ama 580 ağacı da falan yere diktik, yaşatıyoruz demesi lazım. Belki bu noktada da önemli bir adım atılmış olurö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem İnce Temel Coşkun Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title