Haberler

Yalıkavak'ta Görevden Alınan Başkan'a Destek Mitingi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Bağlı Yalıkavak Beldesi'nde, 2 Dönemdir Belediye Başkanlığı Yapan CHP'li Mustafa Saruhan'ın, İçişleri Bakanlığı'nca İkinci Kez Görevden Alınması Kararına CHP'liler ve Belde Sakinleri Tepki Gösterdi. Başkan Saruhan'a Destek Mitingine Yaklaşık Bin Kişi Katıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde, 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan CHP'li Mustafa Saruhan'ın, İçişleri Bakanlığı'nca ikinci kez görevden alınması kararına CHP'liler ve belde sakinleri tepki gösterdi. Başkan Saruhan'a destek mitingine yaklaşık bin kişi katıldı.

Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'nde, iki dönemdir belediye başkanlığı yapan CHP'li Mustafa Saruhan, 28 Ağustos 2008 tarihinde imar plan ve tadilatlarına muhalefetten hakkında açılan dava nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca önceki gün ikinci kez görevden alındı. Bu karara CHP'liler ve belde sakinleri tepki gösterdi. Yalıkavak Belediye Meydanı'nda düzenlenen Başkan Saruhan'a destek mitingine CHP Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz ve Ali Arslan, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu ve Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez'in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Mitingde, 'Kimse yalnız değildir, hele başkanımız asla', 'Adalet dürüstten yanadır, kara çamurdan değil', 'Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner' ve 'Son Hitler Adolf Recep' azılı pankartlar taşındı. Aşırı sıcaktan korunmak için bazı vatandaşların başlarına üzerinde hayır yazılı şapkalar taktığı, genç kızların da düdük öttürüp Atatürk posteri taşıdığı görüldü.

'MANGAL GİBİ YÜREK İSTER"

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, 2 yıl önce aynı tarihlerde, aynı gerekçeyle, yine burada miting düzenlediklerini hatırlatarak, "2 yıl önce de aynı ferman gelmişti. Bu fermanı bizim başkanımız madalya diye göğsüne takar. Bunlar vız gelir, tırıs gider" dedi. Saruhan'ın görevden alınmadan kısa süre önce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu'nun da katıldığı, BOSİAD Başkanı Ahmet Karataş'ın kızı ile AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Er'in oğlunun nikahını kaydığını, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde gelen gelin ve damada Atatürk'ün Nutuk'unu hediye ettiğini hatırlatan Öztürk şöyle konuştu:

"Başbakanın 'üç çocuk yapın' fetvaları verdiği bir ülkede, 'Atatürk ilke ve devrimlerini savunan, çağdaş, laik ve tam bağımsız Türkiye için çalışan çocuklar yetiştirin' diye tavsiyede bulunmak yürek ister. Bu yetmezmiş gibi bir de yeni evlenen çiftlere Atatürk'ün Nutuk'unu hediye etmek mangal gibi yürek ister. Başkanımızın yüreği ve inancından dolayı alnı hep açıktır. Mustafa Saruhan sadece Yalıkavak'a ve halkına hizmet etmiştir."

'CHP'Lİ BAŞKANLARA GÖZDAĞI'

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz da, CHP'li belediyelerin tüm yurtta aynı komployla karşılaştığını öne sürerken şunları söyledi:

"Belediye başkanımızın görevden alınmasında sonra geçen süre içinde AKP'li yöneticilerin Yalıkavak'a nasıl baktığını çok iyi biliyoruz. Bugün de tanığıyız. Bugün de referandum sürecinin bir aşamasındayız. Başkanımızın aktif çalışması, Atatürk ilkelerine sahip çıkmasını kendileri için bir tehlike olarak görüyorlar. Genci, yaşlısı, kadını erkeği ile birlikte bir oyunu bozacağız. Belediye başkanımızın görevden alınma gerekçelerini gördük. Başta Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Başbakan'a soruyorum; Aynı gerekçelerle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının kaç tane dosyası var. Bu ülkeye gerçekten sahip çıkıyorsa önce onları görevden alsın. Deniz kıyısındaki bir restoranın önüne masa sandalye koydu diye bir belediye başkanı suçlanır mı. Şu anda oynanan oyun belediye başkanlarımıza gözdağı vermektir. AKP anayasa suçu işliyor. Hem yerel yönetimler üzerindeki baskı ve hem de vatandaşlar üzerindeki baskısı dayanılmaz bir hale gelmeye başladı. Sandık başına gittiğinizde kişisel ihtiraslarınızı bir kenara bırakıp, ülkenize sahip çıkmak için oyunuzu kullanın."

'BAŞKANIN ARKASINDAYIZ'

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan ise, Cumhuriyet'i teslim almak isteyen Cumhuriyet düşmanlarının CHP kalesinin burcuna saldırdığını öne sürdü. Mustafa Saruhan'a seslenen Arslan şöyle dedi:

"Senin hem kaderin hem kadersizliğin, Yalıkavak gibi Cumhuriyet'in kalesi olan bir beldede belediye başkanı olmaktır. O nedenle seni görevden almaktan bıkmıyorlar. Belde halkı da seni o koltuktan indirmemekte kararlı ve isteyenlere de ders üstüne ders veriyor. Dünyanın en rezil suçlarını işleyeceksin, Başbakan olacaksın. Deniz kenarına 2 tane sandalye koyduran belediye başkanını görevden alacaksın. Okyanus ötesinden zaten 'hayır'ları duymuşlar, ölülerden medet ummaya başlamışlar. Ölüler topraktan çıkıp gelecekse, Çanakkale şehitleri, Dumlupınar şehitleri, Sakarya şehitleri Güneydoğu şehitleri kalkar gelir. Mustafa Kemal ve İsmet Paşa kalkar da gelirse, Fethullah Hoca ve Başbakan nerelere kaçacak. Belde halkı ve partimiz, başkanımızın arkasındadır her zaman destek vereceğiz."

'GÖREVİME DÖNECEĞİM'

Mitinge katılmayan, ancak sonrasında basın mensuplarına ve partililere açıklama yapan Başkan Mustafa Saruhan da, "2008 yılında 'imar plan ve tadilatlarına muhalefetten' hakkımda açılan davaların sonuçlanmamış olması nedeniyle, 2 yıl sonra tekrar İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındım. En kısa sürede görevime geri döneceğim. Yalıkavak halkına ve beldeme hizmet etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, Başkan Saruhan'a 'Çakallar istiyor diye aslanlar ölmez' yazılı plaket hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

title