Haberler

Vezirköprü'de Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Vezirköprü Kaymakamlığınca ilçe güvenliği ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Vezirköprü Kaymakamlığınca ilçe güvenliği ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakam Yunus Emre Altıner başkanlığında Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selçuk Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ile muhtarlar katıldı.

Altıner, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların terör konusunda şüpheli gördüğü durumları ilgili makamlara bildirmelerini istedi.

Dolandırıcılık konusuna da değinen Altıner, "Milletimiz iyiliksever ve çok merhametlidir. Hassasiyetle davrandığı konular birilerince sömürülüyor. Bir telefon mesajıyla insanlar para yatırıyor. Bunlar savcıyı dahi dolandıran kişiler. Bu nedenle dikkatli olunması gerekiyor." dedi.

Yılmaz ise sorumluluk alanlarında meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili bilgi vererek, "2016 yılında 38 traktör kazası meydana geldi. Bu yılın ilk ayında ise 2 traktör kazası yaşandı. Traktör sürücülerini trafiği aksatacak veya kazaya sebebiyet verecek ekipmanlarını tamir ettirmeleri konusunda uyarıyoruz. Merkeze öğrenci taşıyan servislerin denetimlerini de artıracağız." diye konuştu.

İlçede kız kaçırma vakalarının yaygın olduğunu, olayın ardından ailelerin aracı olmalarını istediğini belirten Yılmaz, "Aileler başlık parasında anlaşamayınca bizi buluyor. Bizim buna bir müdahalemiz olamaz ancak kaçırılan ya da kaçan kız 15 yaşından küçükse anne babasının dahi yapacağı bir şey yok. O zaman kanunlarda yer alan ne varsa uygulanır." ifadesini kullandı.

Muhtarların hayvan hırsızlığıyla ilgili şikayetlerine de cevap veren Yılmaz, hayvan hırsızlığının en fazla 4 saat içinde çözülmesi gerektiğini, aksi takdirde hayvanların bir şekilde kesilerek etlerinin satıldığını anlatarak, bu nedenle hırsızlıktan emin olunması halinde gecikmeksizin ihbarda bulunulmasının önem taşıdığını kaydetti.

İlçe Emniyet Müdürü Özdemir de 15 gün önce göreve başladığını, bu sürede asayiş yönünden ilçede çok büyük sıkıntı görmediğini dile getirerek, "En önemli sıkıntı trafik. Trafiği rahatlatma konusunda birtakım projeler üzerinde çalışıyoruz. İlgili kurumlar ile de görüşülme yapıyoruz." dedi.

Katılımcıların sorunlarını dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Altıner Selçuk Yılmaz Vezirköprü Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title