Haberler

Ünlü şair Küçük İskender hayatını kaybetti

Güncelleme:

Geçtiğimiz sene kanser teşhisi konulan ve İstanbul'daki bir hastanede tedavisi devam eden ünlü şair Küçük İskender hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yılın haziran ayında kanser teşhisi konulan Küçük İskender lakaplı Derman İskender Över, hastalığa karşı savaşını kazanamadı. 55 yaşındaki ünlü şair tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

EVİNDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Ünlü şair Küçük İskender geçtiğimiz haziran ayında kansere yakalanmıştı. O günden bu yana hastalığını Bodrum'daki evinde sürdürdüğü tedaviyle atlatmaya çalışıyordu. Geçtiğimiz günlerde Paşabahçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi süren Küçük İskender gece saatlerinde hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. Küçük İskender'in ölümü sanat camiası ve hayranlarını yasa boğdu.

Ünlü şair Küçük İskender hayatını kaybetti

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Över'in cenazesi işlemlerin ardından ailesi tarafından morgdan alınarak Zincirlikuyu Gasılhanesi'ne götürüldü. Ünlü şair için yarın Kabataş Erkek Lisesi'nde tören düzenlenecek. Öğle vakti Ortaköy Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ünlü şair Küçük İskender hayatını kaybetti

Cenazeyi alan eniştesi Erol Çubuktar "Büyük bir değeri kaybettik, kalanlara uzun ömür diliyorum. Yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz" diye konuştu.

"ÖLMEME GÜNÜ"

Küçük İskender geçtiğimiz Mart ayında Yekta Kopan, Can Bonomo ve Öykü Karayel ile bir araya gelmişti. Şarkıcı Can Bonomo, birlikte çektirdikleri fotoğrafı "Ölmeme günü" notuyla sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Ünlü şair Küçük İskender hayatını kaybetti

KÜÇÜK İSKENDER KİMDİR?

Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler veren, ilk filmi "Ağır Roman" ile oyunculuğa da adım atan Küçük İskender'in tam adı Derman İskender Över'dir. 1964 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Küçük İskender, Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi, son sınıfında okulu bıraktı. Ardından İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümüne girdi, ancak burayı da tamamlamadı.

Ünlü şair Küçük İskender hayatını kaybetti

1980'li yıllardan başlayarak günümüze kadar çeşitli dergilerde şiirler, eleştiriler, denemeler yazdı. İlk şiiri Milliyet Genç Sanat Dergisi'nde, İskender Över ismiyle çıktı. Profesyonel olarak 1985'te Adam Sanat Dergisinde şiirleri yayımlanmaya başladı.

Ünlü şair Küçük İskender hayatını kaybetti

İstanbul'da Baba Zula, Rashit, Teoman, Gripin, Hayko Cepkin, Zakkum, Derya Köroğlu, Mabel Matiz, Can Bonomo, Nejat Yavaşoğulları, Model, Flört, gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Küçük İskender, Mustafa Altıoklar'ın yönettiği Ağır Roman ve O Şimdi Asker adlı filmlerde de rol almıştır. Son olarak "İkinci Waliz" adlı şiir-metin-günlük kitabıyla okurlarıyla buluşan Küçük İskender, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Küçük İskender İskender Bodrum Haberler

500

Yorumlar (17)

BAZILARI ŞÖYLE DER:

ALLAH''IN RAHMETİ ÜZERİNE OLSUN BÜYÜK İSKENDER. . . . .

26
3
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

ALLAH KENDİNE İMAN EDENLERE RAHMET EYLER, İMANLIYSA AMENNA DEĞİLSE KARADELİĞE GİRDİN DEMEKTİR.

yanıt0
yanıt0
MURAT:

İstanbul''da, ''Suriyelileri ülkemde istemiyorum'' paylaşımı yapan 18 kişi gözaltına alındı. Ülkenin kurucusunun annesine hakaret edene bile dokunulmazken Suriyelilerle alakalı en ufak eleştiri getirenin polis tepesine biniyor. Bu ülkede kim mülteci biz mi yoksa Suriyeliler mi?

16
8
yanıtYanıtla
YORUM YOK:

ALLAH''A İNANMAYAN BİRİNE RAHMET DİLENİRMİ. DİLENSE İŞE YARARMI ???

3
17
yanıtYanıtla
Yenisoy:

Sanane

yanıt5
yanıt0
0101:

MAL. . . C. Allah bilmiyormuda tüm kainati yaratirken hep zitlari ile yaratti. . o inanmayanlar olmasa sen inandigini nereden bilecektin !! eger gercekten inaniyorsan tabi. . , birakin artik su abdli suudi kafasi ile Islami tevsir edip fetva vermeyi. . .

yanıt9
yanıt5
ŞAPKACI:

YA-RA-MAZ. . . . . . . . . . . . . . . ELBETTE. RAHMET MERHAMET EDECEK OLAN YÜCE YARADAN ONA İMAN EDENE MERHAMET EDECEKTİR. BİR MUSEVİYE, HRİSTİYANA, BUDİSTE, PUTPERESTE, NİYE RAHMET ETSİN Kİ. ONA RAHMET DİLEMEK DAHİ BİR KUL İÇİN ALLAH KATINDA ŞİRK OLABİLİR.

yanıt0
yanıt0
Adamın Biri:

Allah rahbet eylesin. ünlüymüş ama ben ilk defa duydum

8
11
yanıtYanıtla
MASAL:

''Beni annemin yanına gömme sakın'' dedim sana''Beni hiç gömme, ben hep burda kalayım''''Bu evde çürüyeyim seni ıhlamur kokan yatağında''''bu evde dökülsün etlerim yaz''ı kırarak sonbahara başlayan bir ağacın döktüğü yapraklar misali''Annemin elini öper gibi öptüm yine seni dudaklarındansonra alnıma götürdüm dudaklarını ince ince, kibarca''Affet beni anne'' dedim''Affet, tüm bunlar bir ölünün hayatta kalma heyecanından! ''KÜÇÜK İSKENDER

11
3
yanıtYanıtla
yine mi adana diyen adam:

basimiz sagolsun

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title