Haberler

Umutlar Anılarla Yeşersin Projesine Start Verildi

Güncelleme:

"Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi'nin" startı Kırşehir'de verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ülkemiz genelinde uygulanacak olan "Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi'nin" startı Kırşehir'de verildi.

Başarılarıyla örnek olmuş kişileri sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklarla buluşturarak onların ufkunu geliştirmek ve bir hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi'nin" ilk uygulaması Kırşehir'de gerçekleştirildi.

Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi kapsamında İş adamı Hamit Yiğit'in başarı öyküsünü anlattığı programa Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jand. Alb. Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve Sosyal Hizmet Kurumu'nda kalan çocuklar katıldı.

Projenin açılışında bir konuşma yapan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Gençlerimizin ülkemizin geleceği olduğunu belirterek projenin kültürümüze yön veren önemli şahsiyetleri yetiştiren Kırşehir'de başlatılmasından büyük mutluluk duyduğunu, söyledi.

Ülkemiz genelinde uygulanacak "Umutlar Anılarla Yeşersin Projesi'ni" Kırşehir'de başlatmalarından dolayı başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin ve bakanlık yöneticilerine teşekkür eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, "Biz geleceğin büyük Türkiye'sini gençlerimiz sayesinde kuracağız. Hükümetimiz 2023 yılına bir hedef koydu. Bu hedef Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer almasıdır. Bu başarıyı gençlerimizin azmi, çalışkanlığı ve kendilerine büyük hedefler belirlemeleri sayesinde olacaktır," dedi.

Bizim gençlerimiz çok başarılıdır, çalışkandır, önemli olan onlara bir yol göstermek ve hedefe beraber yürümektir, diyen Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; "Sevgili gençler sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük ve güçlü bir devletin evlatlarısınız. Büyük devletin, güçlü devletin evlatları büyük düşünür. Hedefleri, idealleri, hayalleri büyük olur. Unutmayın ki hayalleri büyük olanın da geleceği mutlaka büyük olur" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ise projenin çok önemli olduğunu belirterek başladığı konuşmasında; "Zor şartlar içerisinde mücadele vererek önemli işleri başaran büyük insanların çocuklarımızla konuşması onlara başarılarını anlatması çok önemli. Çünkü çocuklar rol model olan iyi örnekleri kendilerine rehber ediniyorlar," dedi.

Ülke genelinde uygulanacak olan projenin ilkinin Kırşehir'de yapılmasının da çok anlamlı olduğunu söyleyen Genel Müdür Abdülkadir Kaya, "Bu anlamda projeye sahip çıkan, gönlünü açan, imkanlarını açan başta Sayın Kırşehir Valimize ve projeye katılarak başarısını çocuklarımızla paylaşan işadamı Hamit Yiğit'e teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

İş hayatına üç kardeşi ve 12 liralık sermaye ile başladığını, Türkiye'de yıllar sonra ilk beş yüz firma arasına girdiklerini anlatan Yiğitler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Yiğit; "Başarılı olmak istiyorsanız ahlaklı ve sabırlı olun. Ar-Ge çalışmalarına önem verin. Azimli olun ve asla saygınızı kaybetmeyin," şeklinde konuştu.

1976 yılında ilk işletmeyi açtığında kendilerine hedefler koyduklarını ve azimle çalıştıklarını söyleyen işadamı Hamit Yiğit, "Allah nasip etti, beklediğimiz ve yıllarca arzuladığımız seviyeye geldik. Şu anda Türkiye'de ilk 500 firma arasında olmanın bir Kırşehirli olarak mutluluğunu yaşıyorum, dedi.

Katılımcıların ilgiyle dinlediği program, işadamı Hamit Yiğit'in gençlerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özdemir Çakacak Türker Yılmaz Fethi Yaşar Kırşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title