Haberler

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, Çin'in Önde Gelen Enerji Şirketleriyle Görüştü

Güncelleme:

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, geçtiğimiz şubat ayında iki ülke arasındaki enerji, ticaret, gümrük ve akademik işbirliğini artırmaya yönelik birtakım ziyaretlerde bulundu. Büyükelçi Önen, Çin'in önde gelen enerji şirketleriyle 17 görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye-Çin arasındaki enerji, ticaret, gümrük ve akademik işbirliğini artırmaya yönelik birtakım ziyaretlerde bulundu. Büyükelçi Önen, ayrıca Çin yeni yılını yayımladığıbir video mesaj ile kutladı.

ÇİN'İN ÖNDE GELEN ENERJİ ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Büyükelçi A. Emin Önen, Pekin'de bulunan T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı heyeti ile birlikte Çin'in önde gelen enerji şirketleriyle 17 ayrı görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki enerji alanındaki işbirliğini artırmaya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Büyükelçi Önen dünyada temiz enerjinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen Küresel Enerji Bağlantısı Gelişimi ve İşbirliği örgütü GEIDCO'yu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan'ın Pekin Büyükelçiliklerinin ortak girişimleriyle düzenlenen Kuşak ve Yol projesinin gerçekleşmesinde Trans-Hazar Doğu-Batı Ticareti ve Transit Koridorunun rolü konulu uluslararası konferansa katıldı.

ÇİN SOSYAL BİLİMLER AKADEMİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Büyükelçi A. Emin Önen, Çin'in en kapsamlı akademik araştırma merkezi olan Çin Sosyal Bilimler Akademisi'ni (CASS) ziyaret edip Türkiye ve Çin arasında akademik işbirliği imkanların geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

ÇİN TİCARET BAKAN YARDIMCISI GAO YAN'I ZİYARET ETTİ

Büyükelçi A. Emin Önen Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Gao Yan'ı ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ticaretin daha dengeli bir şekilde artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

BAKAN TÜFENKÇİ ile BİRLİKTE ÇİN GÜMRÜK BAKANI ile GÖRÜŞTÜ

Büyükelçi A. Emin Önen, Pekin'de bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Çin Gümrük Bakanı Yu Guangzhou ile Türkiye ve Çin arasındaki Gümrük alanında iş birliğinin artırılmasına ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

ÇİN YENİ YILINI YAYIMLADIĞI VİDEO ile KUTLADI

Büyükelçi Abdulkadir Emin Önen, 10 Şubat'ta Çin yeni yılını bir video mesaj ile kutladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdulkadir Emin Önen Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Pekin Güncel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title