Haberler

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün istihbarat faaliyetleri neticesinde Mersin'de yürütülen çalışmada ekipler insani yardım malzemesi beyanlı konteynerlerden şüphelendi. Gerçekleştirilen operasyonda 1 milyar TL değerinde kaçakçılık girişimi engellenirken tarihi bir yakalamaya imza atıldı.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, yurda kaçak yollarla sokulmak istenen ürünlere geçit vermiyor. Ekiplerin istihbarat faaliyetleri neticesinde Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri ile ortak bir çalışma yürütüldü. Ekipler, insani yardım malzemesi olarak gösterilen konteynerlerden şüphelenince operasyonun düğmesine bastı.

TARAMA CİHAZINDA YOĞUNLUK TESPİT EDİLDİ

Yakın takibe alınan konteynerler artan şüpheler üzerine x-ray tarama cihazına sevk edildi. Tarama sonucunda şüpheli yoğunluk alınınca ekipler konteynere yönelik fiziki arama gerçekleştirdi.

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

"İNSANİ YARDIM" ADI ALTINDA 8 KONTEYNER KAÇAK EŞYA

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan detaylı arama sonucu insani yardım malzemesi kılıfında Türkiye'ye yasadışı olarak sokulmaya çalışılan 6 konteyner 130 bin kilo oyuncak cinsi eşya ile 2 konteyner kumaş cinsi ticari eşya ele geçirildi.

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

1 MİLYAR LİRALIK KAÇAKÇILIK OYUNU BOZULDU

Yapılan operasyon sonucunda yakalanan kaçak eşyaların yaklaşık piyasa değerinin 1 milyar Türk lirası olduğu belirlendi. Konuyla alakalı soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

KOCAELİ'DE ŞÜPHELİ KONTEYNERLER TAKİBE ALINDI

Bir başka operasyonun adresi ise Kocaeli oldu. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen risk analizi çalışmaları kapsamında Kocaeli Limanı'ndaki şüpheli konteynerler takip altına alındı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yakın takibe alınan konteynerler artan şüpheli görülerek x-ray tarama cihazına sevk edildi. Tarama işlemi sonucu konteynerlerden şüpheli yoğunluk alınması üzerine kuşkuları artan ekipler konteynerlere yönelik fiziki arama gerçekleştirdi.

22 MİLYON LİRALIK EŞYAYA EL KONULDU

Gümrük Muhafaza ekiplerinin detaylı aramaları sonucunda 4 adet konteyner içerisinde 197 bin 548 adet oyuncak, 2 bin 592 adet fan, 28 bin 800 adet lazer, 575 adet gözlük, 2 bin 484 adet çanta, 7 bin 950 adet şişirilebilir top, 8 bin 690 adet at tut yakala oyun seti olmak üzere 7 kalemde toplamda 248 bin 639 adet ticari eşya tespit edildi. Yapılan operasyon sonucunda yakalanan kaçak eşyaların piyasa değerinin yaklaşık 22 milyon Türk Lirası olduğu belirlendi. Konuyla alakalı soruşturma Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

2 AYRI OPERASYONDA 1 MİLYAR 22 MİLYON TL'LİK KAÇAKÇILIK ENGELLENDİ

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz çalışmaları ile iki farklı noktada gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucunda toplamda 1 milyar 22 milyon Türk lirası değerinde kaçakçılığa engel olundu. Gümrük Muhafaza Ekipleri 7 gün 24 saat aralıksız sürdürdüğü kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini kararlılık sürdürüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Ticaret Bakanlığı Operasyon Mersin Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

500

Yorumlar (29)

Hikmet Bal:

milletin ne yapsın okadar fahiş fiyat varki bu fahiş fiyat da devlet koyuyor kaçakçılık a teşvik ediyor milleti Türkiye de 40 bin dolar lık araç yurtdışı da 10 bin dolar

254
110
yanıtYanıtla
HOROZ KENTLİ:

Binme kardeş devletin otobosu treni var

yanıt96
yanıt361
Özcan Özcan:

horoz ,sen deveye bin.Kurban bayramı geliyor mezbahene önlerinde fazla gezme aman dikkat.

yanıt208
yanıt54
hasan KAYA:

horozkentlinin beyni horoz gibi sanırım. sabah 5 te uyanıp aksam 6 da tünemek ,agaç tepesinde veya kümesinde

yanıt105
yanıt27
YalancıSavar:

İyi de memur maaşı bilmem kaç olsun. Emekli maaşı bilmem kaç olsun. Asker maaşı çok olsun. öğretmenlere verilen para az. diye herkes zırlıyor. Devlet nereden bulacak bu kadar parayı, arabaya da vergi koyacak. gümrük girişlerine de tabi ki.

yanıt3
yanıt0
Ubeydullah Kılınçaslan:

Uyuşturucu olsa yakalanmazdı

165
29
yanıtYanıtla
Harun Ateş:

depoda cürütmezler inşallah sürpiyasaya

99
2
yanıtYanıtla
can erdemir:

Maalesef oyuncaklar ya yurt dışı edilmek üzere satışa çıkar ya da imha olur. Oyuncaklar çok sıkı yönetmeliklere tabi.

yanıt27
yanıt1
AZAZİL:

sonuçta insani yardım mı yardım... ucuza getirerek insanlara yardım etmiş olmuyorlar mı :D

82
14
yanıtYanıtla
yıldırım oğur:

bunlardan bişey yok siz gidin daha büyükleri var onları yakalayın.

83
8
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title