Haberler

"Tekme ile Ölüm" Sanığına Hapis Cezası

Güncelleme:

Avcılar'da Feyzullah Ete'nin göğsüne tekme atarak öldürdüğü iddia edilen, polis memuru hakkında mahkeme tarafından yeniden yargılama yapıldı.

Mahkeme Heyeti, "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama ile ölüme sebebiyet vermek" suçundan verdiği beş yıl hapis cezasının arkasında durarak kararında direndi.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ali Mutlu ve Feyzullah Ete'nin annesi Hayriye Ete, babası İsmail Ete ve kardeşi Fetullah Ete ile taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Ali Mutlu, "Maktulü arkadaşlarımın tuttuğu ve benim tekme vurduğum doğru değildir. Maktule tekme atılmış olsaydı olduğu yere düşmezdi. Benim tekme veya başka bir hareketim de yoktur. Kendisi bana saldırdı ve yere düştü. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Ali Mutlu 'nun avukatları Gule Sure Ahıskalı da "Bozma ilamına uyulmasını istiyoruz. Mahkemece öncelikle beraat kararı verilmesini aksi halde lehe hükümlerin uygulanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"MAĞDUR OLDUK"

Feyzullah Ete'nin annesi Hayriye Ete de şikayetçi olduğunu belirterek, "Mağdur olduk. Ne diyebilirim ki beni de mağdur etmeyin" dedi.

İsmail ve Fetullah Ete de şikayetçi olduklarını belirterek, cezanın arttırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı Ziya Kavruk da usul ve yasaya uygun olan bozma ilamına uyularak, "Taksirle bir insanın ölümüne neden olmak suçundan" sanık Mutlu'nun 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

MAHKEME ESKİ KARARINDA DİRENDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme sanık Ali Mutlu'nun maktul Feyzullah Ete'ye yönelik eylemi yönünden yapılan değerlendirme ile oluşan kanaat neticesinde daha önceden verilen hükmün usul ve esasa uygun olduğu sonucuna varıldığını belirterek, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına karşı daha önceden verdiği kararında direnilmesine karar verdi.

SANIK 5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama ile ölüme sebebiyet" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet sanığın bu suçu tahrik altında işlediğine karar vererek cezayı 6 yıla çevirdi. Heyet son olarak cezayı sanığın iyi halin ve sabıkasız olmasından dolayı 1/6 oranında indirerek 5 yıla indirdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Avcılar'da, 2007 yılının kasım ayında, Bosna'yla oynanacak milli maç öncesi arkadaşıyla parkta bira içerken, üç sivil memurun kimlik sorması üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. İddialara göre çıkan tartışmada 26 yaşındaki iki çocuk babası Feyzullah Ete, 25 yaşındaki polis memuru Ali Mutlu'nun, göğsüne attığı tekme sonucu fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı ve iki gün sonra da hayatını kaybetti. Mahkeme daha önceki kararında Ali Mutlu hakkında 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama ile ölüme sebebiyet vermek" suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Heyet sanığın bu suçu tahrik altında işlediğine karar vererek cezayı 6 yıla çevirdi. Heyet son olarak cezayı sanığın iyi halinden dolayı 1/6 oranında indirerek 5 yıla indirdi.

YARGITAY KARARI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, maktulde tespit edilen yaralanmaların basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif olduklarının ve olay ile ölüm arasında illiyet bağının bulunduğunun bildirilmesi nedeniyle sanık Mutlu'nun "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan cezalandırılması gerektiğinden hakkında daha önceden verilen kararın bozulmasına karar vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Mutlu Bakırköy Yargıtay Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title