Haberler

Tekirdağ CHP'liler Trakya'da Oturma Eyleminde Bulundu

CHP'nin, 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' sloganı bugün ülke genelinde düzenlediği oturma eylemi, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde de gerçekleştirildi.

CHP'nin, 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' sloganı bugün ülke genelinde düzenlediği oturma eylemi, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde de gerçekleştirildi.Edirne'de trafiğe kapalı bulunan Saraçlar Caddesi üzerinde toplanan CHP'liler, yaklaşık 1 saat oturma eyleminde bulundu. Eyleme CHP Ankara Milletvekili Murat Demir ile Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ile Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcan, Edirne Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün ve partililer katıldı. CHP Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün, İlan ederken 1,5 ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır dedi. Partililer daha sonra dağıldı.

Keşan ilçesinde ise yaklaşık 200 kişi, Atatürk Anıtı önünde 1 saatlik oturma eyleminde bulundu. Partililer, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

TEKİRDAĞ'DA 500 KİŞİ KATILDI

Tekirdağ'da Tuğlalı Parka'ta toplanan aralarında Büyekşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşnita'ın da bulunduğu yaklaşık 500 CHP'li,1 saat süren oturma eyleminde bulundu. CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Öktem, Ülkemizi te adam rejimine dönüştürmeyi amaçlayan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam bir yıl geçti. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen olağanüstühal (OHAL), Meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini Ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında evet demenin devletin bütün kurumlarıyla desteklendiği, hayır demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ak Parti iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL'in bir kez daha uzatılmasına bu nedenle hayır diyoruz dedi. Eyleme katılan kadın partililer, İzmir Marşı ve Tekirdağ'ın Üzümleri türkülerini söyledi.

Kırklareli'nde yaklaşık 300 CHP'li Dingiloğlu Parkı önünde toplanıp yaklaşık 1 saat oturma eyleminde bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun da bulunduğu eylemi katılanlar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Erdin Bircan Kırklareli Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title