Haberler

Taksim'e yürümek isteyen kadınlara polis biber gazı ile müdahale etti

Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cihangir'de toplanan kadınlar, Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi. Demir bariyer ve kalkanlarıyla sokağı kapatan polis ile bir grup kadın arasında arbede yaşandı. Demir bariyeri çekip, kalkanlara tekme atarak yolu açmaya çalışan kadınlara polis biber gazı sıkarak müdahalede bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yüzlerce kadın saat 19.30'da Cihangir Parkı'nda toplandı. Grup ellerinde dövizleri açarak slogan attı. Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan kalabalık grup, cep telefonlarının ışıklarını yaktı. Şiddete maruz kalıp, hayatını kaybeden kadınların isimleri tek tek anons edildi.

Taksim'e yürümek isteyen kadınlara polis biber gazı ile müdahale etti

"HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA BİR ARADAYIZ"

Düdük çalarak eğlenen grup adına Ece Zelal Alma "Her yıl olduğu gibi bu yıl da burada yan yana bir aradayız. Sırtımıza ranta değil erkek egemen sistemin yarattığı her türlü şiddete karşı birlikte isyan ederek dayanışarak, direnerek buradayız" dedi.

Taksim'e yürümek isteyen kadınlara polis biber gazı ile müdahale etti

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEDİLER

Basın açıklamasının ardından eylemcilerim dağıldığı esnada bir grup, polisin bariyerler ile kapattığı sokağa girip Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Kadınlar bariyerleri çekip yere indirdikten sonra polislerin tuttuğu kalkanlara tekmeler attı.

Taksim'e yürümek isteyen kadınlara polis biber gazı ile müdahale etti

GRUP DAĞILMAYINCA GÖZALTILAR BAŞLADI

Yaşanan arbede sonrası polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Bir süre sonra dağılmayan grubu polis çembere aldı. Çok sayıda kişi gözaltına alınarak, emniyete götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadınlar Günü Cihangir 8 Mart Taksim Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

HALİS ER:

geçin evinize

8
5
yanıtYanıtla
NURAY TURSUN:

benim anlamadigim bir konu var dunyanin her ulkesinde 8 mart kadinlar gunu kutlaniliyor nasilmi kadinlar isyerlerinden birer cicekle evlerine gonderiliyor yada evde olanlara kocalari giderken cicek aliyor bitti kutlama bu bizim ulkedeki kutlama yurume taskinligi nedir her bayramda hak aramalar falan hakki kimse vermeyecek sizler kendileriniz hak edeceksiniz taskinliklami

10
3
yanıtYanıtla
Muhammet Karakoyunlu:

Kadin olduklari icin TC Polisine karsi siddet uygulama hakkina sahip deyiller. Uygunsuz protestonun kacinilmaz sonu.

11
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Bunlar kadın değil bunlar terörist.

7
3
yanıtYanıtla
Bedirhan Nazlı can:

Yuh daha ne istiyorsunuz erkek ler evde kalsın siz bütün alanda olun yeter artık

8
2
yanıtYanıtla
Hakan:

Kadınlardan niye korktunuz?

1
5
yanıtYanıtla
Adilsagar:

bunlar kadın olsa ne olur lgbt lileri savunan kendini bilmezler

5
1
yanıtYanıtla
Adem Gök:

Bu yürüyüş faydalı bir yürüyüş polis gerizekalımı buna neden müdahale ederki bırak yürüsünler.kadına şiddeti destekliyormu polisler o yüzdenmi izin vermiyor bu ne aptallık

0
6
yanıtYanıtla
OğuZHaN D:

Bunlar zıvanadan çıkmış. Gerçekten polisimizin Allah yardımcısı olsun.

4
1
yanıtYanıtla
Abdullah Civelek:

Polisin kalkanını tekme atan kadın başımıza birsey geldiğinde ilk kimi ariyoruz

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title