Haberler

ŞUSKİ'nin Borcu İçin Eller Cebe!

Güncelleme:

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), 500 milyon liralık borcunu ödemek için su faturalarını şişirecek.

ŞUSKİ'nin borçlarına kaynak arayışı devam ediyor. Kredi talebi, arsa satışları derken bu kez abonelerin parasına göz dikildi.

Bundan böyle abonelerden aylık bakım bedeli olarak meskenlerden 2 lira, iş yerlerinden 3 lira, kamu kurum ve kuruluşlarından 5 lira alınacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantılarının son birleşimini gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğünde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı.

Ek gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından gündeme geçildi. Gündem maddelerinin içerisinde ise en dikkat çekeni Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'ne (ŞUSKİ) ek kaynak sağlanması amacıyla abonelere yeni bir fatura daha çıkartılması yönündeki madde oldu. Her ay ŞUSKİ'nin borçlarının gündeme geldiği Meclis'te dün arsa satışları çare olarak görülmüş ve bu yönde yetki alınmıştı. Geçen ay da İller Bankası'ndan kredi talebi için yetki verilmişti.

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI'YLA PROTOKOL YAPILACAK

Gençlerin gelişimlerine katkı sağlamak, sportif faaliyetler gerçekleştirmek, sosyal yardım ile destek vermek ve beceri kazandırmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı arasında protokol yapılması için büyükşehir belediye başkanına yetki verilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili oturum başkanı Kaytan, vakıfla yapılacak olan protokolle belediyenin mülkiyetinde veya belediyenin kiralayacağı bir yerde hizmetlerin verileceğini söyledi. Kaytan, "Eğitime yönelik bir talep. İlgili vakıfla belediye başkanımızın protokol yapması için bir talep" dedi.

KILIÇ: PROJE ÜRETENLERE İMKAN SAĞLANABİLİR

Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Emrullah Cin, adı geçen vakfın merkezinin Urfa'da olup olmadığını sordu ve yerel vakıf ve derneklere böyle imkanların sağlanmasını talep ettiklerini söyledi. Saadet Partisi Şanlıurfa Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu da yerel vakıf ve derneklerle ilgili büyükşehirin katkı sağlaması gerektiğini kaydetti. AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanı Nihat Kılıç, Urfa'da yaklaşık binin üzerinde derneğin olduğunu söyledi. Kılıç, "Büyükşehirin bütün bu derneklere yer tahsisi konusunda yardım etmesi beklenemez; ancak sosyal proje üreten derneklere bu imkan sağlanabilir" şeklinde konuştu. Söz konusu talebe Demokratik Bölgeler Partisi karşı yönde oy verirken talep oy çokluğuyla kabul edildi.

KAYTAN: KAYNAK BULMAK ZORUNDAYIZ

Meclis son oturumunda Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'yle (ŞUSKİ) ilgili teşkilat yönetmeliği ve tarife değişikliklerini ele aldı. ŞUSKİ'nin 500 milyonluk bir borç yükünün olduğunu söyleyen oturum başkanı Kaytan, "Arkadaşlarımız bir çözüm üretmeye çalışıyorlar. Türkiye'de bir de bölgede en ucuz suyu temin etmeye çalışıyorlar. Hizmeti eşit bir şekilde her yere ulaştırmaya çalışıyorlar. Enerjiden kaynaklı, borcu, yükü bertaraf etmeye çalışırken diğer taraftan da hizmetin sürmesi için çaba sarf ediyorlar. ŞUSKİ'nin genel müdürüne ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah kendileriyle yılsonuna kadar sağlıklı bir zeminde hizmetin görüldüğü, iletildiği bir zaman diliminde buluşmayı temenni ediyorum" dedi.

Olumsuzluklara rağmen hizmetin devam ettiğini ve devam etmek zorunda olduğunu vurgulayan Kaytan, "Kaynak bulmak zorundayız. Kaynağın bulunması için de komisyonda ısrarla su rayiç bedellerinin ısrarla arttırılması gerektiğiyle ilgili ortak bir kanaat de var. Bu tabi ki genel kurulumun yetkisinde" diye konuştu.

MESKENLERDEN 2 LİRA BAKIM ÜCRETİ ALINACAK

Daha sonra ŞUSKİ'nin teşkilat yönetmeliğiyle ile daha önce plan ve bütçe komisyonuna havale edilen tarifelerle ilgili madde görüşüldü. Komisyonca yapılan inlemede, "Eski tarifelere ilişkin olarak resmi kurum ve kuruluşlar ile özel okullar, özel eğitim tesisleri ve özel bankalar su bedeli olarak 2015 yılı için 6 lira 15 kuruş TL, atık su bedeli olarak 1 lira 85 kuruş ücret alınması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Mevcut abonelerden aylık bakım bedeli olarak meskenlerden 2 lira, iş yerlerinden 3 lira, kamu kurum ve kuruluşlarından 5 lira aylık bakım bedeli alınması komisyon tarafından uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu İller Bankası Nihat Kılıç Türkiye Yerel Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title