Haberler

Spor Seyfi Hakettiği Şampiyonluğa Kavuştu

Spor Seyfi hakettiği şampiyonluğa kavuştu (2)Ali GÜNDOĞAN Marmaris,(DHA)Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Aquamasters Yüzme Yarışları'nda, eski milli yüzücü Tolga Öcal'ın (40), yarışı kendinden önce bitirmek üzere olan kendisinden 27 yaş küçük Seyfi Diker'i (13) denizden çıkarken itip,...

Spor Seyfi hakettiği şampiyonluğa kavuştu (2)

Ali GÜNDOĞAN Marmaris,(DHA)

Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Aquamasters Yüzme Yarışları'nda, eski milli yüzücü Tolga Öcal'ın (40), yarışı kendinden önce bitirmek üzere olan kendisinden 27 yaş küçük Seyfi Diker'i (13) denizden çıkarken itip, düşürdüğü anların görüntüsü, sosyal medyada büyük tepki çekti. Olayın ardından Öcal centilmenliğe aykırı davranışta bulunduğu gerekçesiyle diskalifiye edilirken, Seyfi Diker ise hem kendi kategorisinde hem de tüm yaş grubundan sporcuların yer aldığı erkekler genel klasmanda şampiyon ilan edildi.

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, Demirören Haber Ajansı'na özel açıklamalar yaptı. Demirel, şöyle dedi Kendisi ve ailesi, Tolga Öcal'ın diskafiliye olması ve 1 yıl yarışlardan men edilmesine üzüntü duyduklarını söyledi. 13 yaşındaki kardeşimizin bu tutumundan dolayı kendisini Aguamaster Fair Play ödül adayları arasına kattık. Havanın lodos olması ve lodosun etkisiyle kumların sahili aşındırmasıyla finiş parkurunda tepecikler oluşmuştu. Tolga Öcal arkadaşımızın havanın bozuk olmasına rağmen sağına soluna dikkat etmesi lazımdı. Yarışma talimatları açık. Bunun karşılığı var. Hakemlere veya rakip sporculara bir centilmenlik dışında bulunan sporcular yarış dışı kalır. Hakem komitesi anında karar verdi. Hızlı hareket edilmesi gerekiyordu hem açık yaş hem de yaş kategorisinde sıralamayı etkilerdi. 3 dakikada her şey karara bağlandı.

BABA DİKER'DEN TEŞEKKÜR

Seyfi Diker'in babası İbrahim Diker, Aquamasters organizasyonuna duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti. Diker, Arena Aquamasters Şampiyonaları, oğlum Seyfi Diker'in son 3 şampiyonaya büyük bir heyecan ve istekle katıldığı, ailesi ve antrenörleri olarak çocuklarımızın açık su yüzme konusunda gelişimine katkısı olduğunu düşündüğümüz ve takdirle izlediğimiz tek organizasyondur. 5 Mayıs tarihindeki 1500 metre bitişinde talihsiz bir olay cereyan etti. Ancak hakem heyeti ve organizasyon yetkilileri böyle bir durumda yapılması gereken adil ve dürüst tüm kararları anında aldılar ve uyguladılar. Seyfi kendi yaş kategorisinde birincilik madalyasını aldı, diğer master sporcu da yarıştan diskalifiye edildi dedi.

FİNİŞ PARKURUNDAN TOPRAK BİRİKMESİ VARDI

Diker, sosyal medyadaki açıklamasını, Aquayouths kategorisinde yarışan sporcuların açık yaş genel klasmanında yer almadığı hususunda bilgi eksikliğini bu vesile ile gidermek isterim. Oğlumuzun herhangi bir şekilde hakkının yenmesi gibi bir durum söz konusu değildir diye konuştu.

Yarışmaya İstanbul'dan katılan, küçük yarışmacı Seyfi Diker ile beraber çektirdiği fotoğrafı paylaşarak özür dileyen Tolga Öcal ise sosyal medya hesabında, Hava çok kötü ve finiş parkurundan toprak birikmesi vardı. Gözlüğüm buğulu ve kendim düşmek üzere idim. Kardeşimizi göremedim ve isteyerek çarpmadım. Çarptığımı fark etmedim açıklamasını yapmıştı.

Yarışa 40- 44 yaş kategorisinde katılan Öcal, parkuru önünde bitirmek üzere olan 11-13 yaş kategorisindeki Diker'i finiş çizgisi önünde çarparak düşürmüştü. Diker, göz yaşlarına boğulurken hakem heyeti Öcal'ı diskakalifiye etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tolga Öcal Marmaris DHA Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title